0

Е кранният Хари Потър - Даниъл Радклиф, отвлича Сандра Бълок в „Изгубеният град“, за да му търси митично съкровище.

Чанинг Тейтъм решава да се прави на герой и тръгва да спасява Бълок, а от време на време Брад Пит му помага. Цялата тази каша се забърква в премиерния от днес кинохит. А за кеф на зрителя цялото приключение в „Изгубеният град“ е придружено с екшън, смешни моменти и понякога романтика.

Подвизи

На принципа, че нещата не са такива, каквито бяха, се развива цялото действие на филма. Героите съвсем не са герои, романите съвсем не са истински, но пък някой ги взема за напълно реални. Така се оказва, че и съкровището съвсем не е съкровище, а плод на художествена измислица. Това обаче не интересува героя на Радклиф и той предприема решителни действия по откриването му.

Сандра Бълок е в ролята на писателката Лорета Сейдж, обичаща усамотението. Нейният живот са книгите, които пише, а в тях има голяма доза романтика и още повече измислица. Случките в книгите й стават на екзотични места. Чанинг Тейтъм е в ролята на модела Алън, който стои по кориците на книгите на писателката. Той е повърхностен, но добре изглеждащ и милиони читатели свързват с неговото лице героя от романите Даш. Така Лорета и Алън, преоблечен като Даш, тръгват на турне да представят новия роман на писателката. И тук се появява ексцентричният милиардер Феърфакс (Даниел Радклиф). Той решава да отвлече писателката и е убеден, че тя може да го отведе до древното съкровище от изгубения град, описан в последната й книга. Копнеещ да докаже, че притежава всичко необходимо, за да бъде истинският герой като Даш, а не само образ от страниците на нейните книги, Алън с героичен поглед се отправя на мисия да спаси Лорета. Оказали се в центъра на епично приключение в джунглата, нетипичната двойка трябва да работи заедно, за да оцелее в борбата със стихиите на природата и другите опасности, за да намери древното съкровище, преди да е изгубено завинаги.

Гол

От трейлърите на „Изгубеният град“ става ясно, че една от възловите сцени във филма е сцена с пиявици, накацали по гърба и таза на Алън. Чанинг Тейтъм казва в интервюта, че сцената е снимана още на втория ден. Самият той е бил чисто гол при снимките, като само на слабините е имал малък бандаж, залепен с тиксо. А на Сандра Бълок й било трудно да направи сцената, защото героинята й се втренчва точно там и трябва да гледа сериозно, докато от екипа постоянно се опитвали да я разсмеят. Та се наложили доста дубли.

Тюлен

Брад Пит е в ролята на бивш морски тюлен, който сега е агент на ЦРУ. Режисьори на филма са братята Ерън и Адам Ний, които са работили за различни тв сериали. А това им е първият високобюджетен филм. Според информации в американската преса бюджетът на „Изгубеният град“ е между $68 млн. и $74 млн. Снимките са били на различни места в Доминиканската република.