0

Т рансджендър дъщерята на главния изпълнителен директор на Tesla е подала петиция до Върховния съд на окръг Лос Анджелис, за да промени името си на Вивиан Джена Уилсън, фамилията на майка й – бившата съпруга на Мъск Джъстин Уилсън.

Според 18-годишната, причината да смени пълното си име е, за да отразява нейната самоличност и защото „вече не живея и не искам да бъда свързана с биологичния си баща по никакъв начин“.

Въпреки че нито Мъск, нито Вивиан са говорили публично за връзката си или нейния преход, някои предполагат, че решението й да промени фамилията си е предизвикано от последните коментари на шефа на SpaceX за транссексуалната общност.

В отговор на туит за скорошен документален филм на десния политически коментатор Мат Уолш, озаглавен „Какво е жената?“, 50-годишният бизнесмен постави под въпрос операции, утвърждаващи пола.

„В същото време ни се казва, че различията между половете не съществуват и че половете са толкова дълбоко различни, че необратимата хирургия е единствената възможност“, пише той. 

„Може би някой по-мъдър от мен може да обясни тази дихотомия“, добавяйки по-късно: „Светът е по-добър, ако всички сме по-малко осъдителни“.

Туитовете на Мъск предизвикаха негативна реакция онлайн, като някои предполагаха, че е претърпял такава операция чрез трансплантация на коса, нещо, което той нито потвърди, нито отрече.