0

Д ни на българското изкуство завладяват Канада. Те ще се проведат в периода 14 май – 4 юни. Те са своеобразно продължение на провеждащия се ежегодно до 2019-а Български Фестивал на изкуствата.

„Фестивалът имаше за цел да представя най-доброто в жанрове като джаз музика, театър, филм, класическа музика, литература и визуално изкуство, основно в градовете Монреал, Торонто, Отава, но нерядко достигаше и до западните и по-отдалечени провинции на Канада. Българските общности отново ще се радват на възможността да се докоснат до автентично българско изкуство“, информираха организаторите.

В програмата са планирани киновечери с лентата „Петя на моята Петя“.

Предстои и представянето на театралната постановка "Приятно ми е Ива" - моноспектакъл на актрисата Ива Тодорова, носител на две награди "Икар".

В рамките на Дните на българското изкуството в Отава, Монреал и Торонто предстоят и концерти на българската пианистка Ани Гогова, литературен салон с Невена Митрополитскаи приложни изкуства на художничката Виолета Михайлова.

Събитията се организират от ELARTE ARTS, с директор Елица Йорданов, със сътрудничество на посолството ни в Отава, подкрепата на ГК-Торонто и съдействието на български организации по места.