0

Г еорги Мамалев се сецна много лошо в кръста и се наложи да бъде изправян в прочута болница из южните краища на столицата, научи „Телеграф“. Звездата на комедията от години има проблеми с дископатия, но този път нещата са отишли доста на зле и не е било възможно без специализирана намеса от компетентни фактори.

Поправка

Мамалев е бил подложен на сериозна терапия в МБАЛ „Света София“. А специалистът по ортопедия и травматология д-р Христо Мазнейков е поел лично грижите за един от най-обичаните родни актьори. И е довел до успешен край лечението точно за именния ден на звездата. Мамалев е бил изписан навръх Гергьовден. А д-р Мазнейков пусна пост в социалните мрежи: „При нас кацна и НЛО от „Оркестър без име“. „Ремонтирахме“ го идеално! Страхотен празник да има страхотният Георги Мамалев!“. Самият актьор пък се снима в кабинета на доктора и показа заразителната си усмивка.

Големанов

За да няма усложнения в лечението на Георги Мамалев, се налага да падат спектакли на голямата сцена на Народния театър. Така довечера представлението на „Големанов“ няма да го бъде. Там Мамалев буквално се развихря в главната роля на Йовчо Големанов. В този спектакъл актьорът има и доста сериозно физическо натоварване, особено в някои сцени с Бойка Велкова, която прави силна роля като премиершата Гинка и сега е номинирана точно за нея за „Аскеер“ тази година. И както пише авторът на пиесата Ст. Л. Костов преди повече от век: „Само който не е ставал министър, той не знае каква е мъка“.

Освен в „Големанов“ в момента в народния театър Мамалев играе и в спектаклите „Обир“ по Джо Ортън и „Опит за летене“ по Йордан Радичков. Засега не е ясно дали ще падат някои от другите представления.