0

В уникална сделка Стан Лий, създателят на Спайдърмен, Отмъстителите и Хълк, който почина през 2018 г., се завръща във филмите на Марвел, пише THR.

Студиото е подписало 20-годишен договор с „POW! Entertainment“, компания която е създадена от Лий да лицензира името и образа на Лий за използване в бъдещи игрални филми и телевизионни продукции. 

„Това наистина гарантира, че Стан, чрез цифрови технологии и архивни кадри ще живее в най-важното място, филмите на Marvel и тематичните паркове на Дисни“, каза Анди Хейуърд, председател и главен изпълнителен директор на Genius Brands.

Лий беше писател и главен редактор на Marvel Comics през 60-те години на миналия век, когато той, заедно с художници като Джак Кърби и Стив Дитко, постави началото на създаването на супергерои, които сега са в основата на най-големите филми в света. 

Той също така се превърна в вечно усмихнато публично лице на компанията, величествена позиция, която заема през десетилетията, въпреки промените в действителното му длъжностно заглавие и отговорности - и дори след като официално се раздели с компанията.

Лий се озова отново в светлината на прожекторите на поп културата през 21-ви век поради своите участия, първо в базирани на Marvel адаптации като франчайзите X-Men на Fox и Spider-Man на Sony, а след това с непрекъснато нарастващия списък с хитове на Marvel Studios. По времето, когато той почина, публиката, която никога не е хващала комикс, се свързваше с него и с нетърпение очакваше топлите му комедийни парчета.

Тази нова сделка обаче не означава непременно, че Лий ще участва във филмите, поне не по начина, по който феновете традиционно познават, предупреждават вътрешни лица, пише THR

Не е ясно дали публиката дори има апетит да видят Лий дигитално възкресен.

Но сделката дава разрешение на Marvel да използва името, гласа, подобието и подписа на Лий във филми и телевизионни проекти, както и да използва изображения, съществуващи кадри и съществуващи аудиозаписи с негово участие.