0

У краинският президент Володимир Зеленски, който през последните седмици не слиза от екраните на западните телевизии, взе участие и в церемонията по раздаването на музикалните награди "Грами".

"Нашите музиканти носят бронежилетки, вместо смокинги. Те пеят на ранените в болници, дори на тези, които не могат да ги чуят", заяви Зеленски в предварително записано послание, излъчено на видеостената в залата в Лас Вегас. "Запълнете мълчанието с вашата музика. Запълнете го сега, за да разкажете нашата история. Кажете истината за войната във вашите социални мрежи, по телевизията, подкрепете ни както можете, но не стойте безмълвни. И след това ще настане мир в нашите градове", каза украинският лидер.

Вдъхновената от 70-те години на миналия век R&B песен "Leave the Door Open" на "Силк соник" бе отличена за песен на годината на наградите "Грами" - един от четирите големи трофея, раздадени на звездната церемония в Лас Вегас, предаде Ройтерс.

Дуото Бруно Марс и Андерсън Паак изпълниха песента на откриването на церемонията и се завърнаха минути по-късно, за да приемат трофея си. "Заради вас, хора, аз и Анди ще пеем тази песен завинаги", каза Марс. „Силк соник“ прибраха и наградите в категориите най-добро R&B изпълнение, най-добра R&B песен, и за Запис на годината.

Останалите голени победители са Джон Бартист, който взе пет награди „Грами“, сред които и за албум на годината и Оливия Родриго, която прибра три статуетки и беше избрана за най-добър нов изпълнител.