0

Б ившият футболист и лошото момче на киното Вини Джоунс има домашен любимец язовец и врана. Холивудската звезда също така отглежда питомен елен и 103 крави, живеещи в неговото селско имение, пише „Дейли Стар“. Към момента 55-годишният Вини Джоунс е отседнал в дома си в Петуърт Парк, Западен Съсекс, където се преместил от къщата си в Лос Анджелис.

„Когато ги пуснахме на пасището, първото нещо, което направиха животните, е да тичат наоколо и да се опитват да избягат. Колко са глупави“, откровеничи той. В странно изказване актьорът удари и домакина на Springwatch тв водещия Крис Пакъм, 59, за това, че „не разбира провинцията“, и обвини фермерите, че са „убийци“. „Крис Пакъм. И хората го харесват. Хора, които не разбират провинцията“, каза Вини. Повечето от фермерите и хората, които живеят в провинцията, са най-големите природозащитници, посочи актьорът.

Пише се за голям природозащитник.

 Пише се за голям природозащитник.
ИНСТАГРАМ

Актьорът, който е критикуван, че е ловец, след като призна, че е започнал да гърми с пушката още от 5-годишна възраст, добави: „Хората имат различно виждане за това как да опазват природата. Това е нещо, с което съм израсъл“. През 2019 г. Вини беше атакуван от природозащитници заради любовта му към лова. Те обвиняват Джоунс, че ловните му занимания са жестоки и причиняват страдание.

Самият Вини е признавал, че прилага техника, при която ловците използват фенери, чиято светлина се отразява от очите на животните и така ловците ги забелязват по-лесно. „Ако фермер има проблем с лисици, ние отиваме и го решаваме“, признава той. Заради ловните му занимания дори имаше петиция Вини Джоунс да бъде изхвърлен от формата X Фактор, където участваше. Мениджърът на актьора обаче отвърна на обвиненията: „Той е изтъкнат природозащитник, син на пазач на дивеч. Неговата страст към английската провинция винаги е имала първостепенно значение“.