0

С ъновникът на Петко Рачов Славейков век и половина продължава да е актуален. Дори и при съвременните технологии има неща, които не се променят.

Горене

Ако сънуваш, че дрехите ти горят - не е на добро. Означава, че ще се ядосваш, ще имаш проблеми в отношенията си с приятели, които ще прераснат в конфликт. Ако видиш насън, че някой от пръстите ти гори или е изгорен (червен, подут от изгаряне) - ще бъдеш обект на силна завист. Ако сънуваш свещ или огън бързо да изгарят - означава, че децата ти ще се радват на щастие и ще са грижовни към своите родители. Ако бременна жена сънува този сън - означава, че раждането й ще е леко и бебето й ще е здраво. Ако сънуваш, че горят житни класове - не е на добро, предвещава бедност, глад и беди. Ако все пак при пожара житните класове останат незасегнати от огъня - ще имаш добра реколта, успех в работата.

Коса

Ако мъж се види насън с дълга коса като на жена - признак на страхливост и мързел. Предупреждение, че ще бъде излъган от жена. Ако сънуваш жена без коса – не е на добро. Предвещава глад, бедност, епидемия. Но ако сънуваш мъж с гола глава, означава добро разположение на духа, ситост и спокойствие. Ако сънуваш мръсна коса, не е на хубаво - очакват те неприятности, скандали, мъка и ядове. Ако си решиш косата и гребенът те скубе - ще скърбиш и ще имаш много неприятности. Ако се сънуваш със сресана и добре поддържана коса или някой друг с такава коса - ще ти се случи нещо хубаво, а неприятностите ще останат на заден план.

Ако насън си обръснеш брадата или косата - не е на добро. Внимавай - ще се лишиш от имот, ще се разболееш, а може и да станеш прицел на голямо отмъщение. Ако сънуваш друг да си бръсне брадата или косата - всичко това се отнася за него.

Ако сънуваш, че ти капе косата или падат кичури от нея - не е на хубаво. Ще имаш големи проблеми във финансово отношение. Загуба на сделка, акции и част от имота.

Ако човек, заемащ висок пост, сънува, че е с дълга коса - ще тържествува над неприятелите си, ще спечели нови привърженици и победи. Ако пък се види с бяла коса, без тя да му е бяла наистина - очаква го финансова загуба или банкрут.

Ако косата ти насън е по-черна и по-дълга, отколкото е в действителност, ще станеш по-богат и успехите ти ще се множат.

Ако сънуваш, че косата ти оредява - ще скърбиш за нещо и бедността ще стане спътница в живота ти.

Мъртъв

Ако насън умираш или си умрял - ще имаш добра кариера и ще работиш за влиятелни и властващи хора, ще си богат и ще се радваш на дълголетие. Внимавай, успехите ти да не те превърнат в алчен завистник. Ако видиш насън умрял, който се съживява - пълен успех на делата ти, намираш се под щастлива звезда. Ако умрял ти взима дрехата, храната, парите - лоша вест за смъртта на близък приятел. Ако видиш насън покойник, без да ти говори - знак за това, че ще имаш неговите радости и мъки. Ако видиш насън човек, който наистина е мъртъв, но в съня ти е жив, предвещава мъка, провал на дело и загуби.

Хляб

Ако ядеш хляб, омесен от бяло брашно - за имотните късмет, увеличаване на имотите, а за бедните - загуба. Ако хлябът е черен, сънят предвещава точно обратното - за богатите неуспех, а за бедните късмет. Ако насън ядеш или месиш ечемичен хляб - вещае радост и добро здраве. Ако насън вариш брашно - ще спечелиш в работата най-неочаквано. Ако насън месиш, ядеш или купуваш синапен хляб, кифли - не е на добро, носи неприятности, но ако този сън се види от лекар, означава успех и замогване.

Гърди

Ако сънуваш, че си със здрави и снажни гърди - ще се радваш на добро здраве. Ако са космати - за мъж, означава печалба, а за жена - загуба на любимия. Ако мъж се види с женски гърди - не е на хубаво! Ще има притеснения, ще е безсилен да противостои на трудностите, страхливост или болест на децата му. Ако жена се сънува с пресъхнали и меки гърди - дълголетие за децата й. Ако е бездетна - тежък живот до края на дните й. Сънуваш ли, че те нараняват в гърдите - предвещава лошо! Ако дете или младеж сънува същия сън - очаква го приятелство. Гърди, разкъсани и окървавени - смъртен край за близък човек. Гърди, изпъкнали, по-големи и мускулести - успех.

Лице

Ако видиш насън хубаво лице - означава радост, добро здраве и благополучие. Ако сънуваш жена с хубаво лице и с дълга коса - ще си обграден от добри приятели, ще се радваш на благополучие и радост. Ако видиш насън мъж с черно лице - предвещава успех в делата ти, уважение и радост. Ако лицето е на жена - пази се от заболяване. Ако сънуваш лице жизнерадостно и весело - добро приятелство и спокоен живот. Но ако лицето е застинало или е като маска - не е на хубаво, означава, че ще имаш ядове, много разходи и материални проблеми.

Облаци

Ако видиш насън небето тъмно и с облаци - очакват те неприятности, мъка, трудности в работата и влошаване на здравето. Ако сънуваш, че гледаш синьо и чисто небе без облаци - добър знак за популярност сред обществото, доверие и авторитет сред хората.

Пчели и оси

Ако видиш насън много пчели – означава за селскостопанските работници добра реколта и успех, а за имотните - загуба на имущество и пари. Ако видиш насън, че пчелите събират мед в определено място от дома ти - добър знак за успех в работата, спечелване на дела и блестяща кариера. Ако в съня те ужили пчела или оса - не е на добро! Пази се от враговете си, които ти кроят провал!

Нож

Ако висшестоящ човек сънува, че е нападнат с нож или с друго подобно оръжие от нисшестоящ - има опасност от заговор срещу него и е възможен смъртен край. Ако жена сънува, че е ранена с нож или че е наранила друг - предвещава слава или мъжка рожба. Ако младеж сънува, че приятел го ранява с нож - ще има ново приятелство. Ако възрастен мъж сънува същия сън - не е на добро. Ако сънуваш, че те нараняват с нож, сабя и познаваш извършителя - ще си признателен на този човек за нещо. Ако човекът, който те наранява с нож, е непознат - в скоро време ще се сближиш с враговете си, но ще имаш полза от това. Ако сънуваш, че си ранен с нож и раната ти заздравява или е незначителна драскотина - ще станеш известен и ще получиш одобрение за решителността си.