А сцендентът е зодиакалният знак, който е изгрявал на източния хоризонт в момента на нашето раждане. Той е втория по важност фактор в нашия хороскоп, след знака на Слънцето – нашата зодия. Смята се, че асцендентът с напредването на възрастта става все по-определящ и дори измества основния, слънчевия, знак. Астролозите приемат, че характерът и външният ни вид представляват амалгама от влиянията на знаците на Слънцето, асцендента, Луната и другите планети, но най-голяма тежест имат първите два. Градусът, в който попада асцендентът е условното начало на личния хороскоп. Затова астролозите смятат, че асцендентът оформя усета ни за стил. Ето някои астрологични размисли по темата.

Овен

Ако вашият асцендент е Овен, управителят на зодията е планетата Марс, вие сте жизнен човек, който има кураж да приема предизвикателствата в живота. Този асцендент ви дава усещането за мощ и личен комфорт, тоест независимо от начина, по който изглеждате, вие ще имате самочувствие. Вашият стил най-вероятно ще бъде спортен и секси. Вие имате нужда да се чувствате удобно в дрехите си, но и да изглеждате стилно.

Телец

Ако вашият асцендент е Телец, вие имате практично отношение към света, но също така държите на визията си доста. Управителят на Телец е чувствената Венера, което значи, че суетата няма да ви е чужда. Хората с този асцендент ценят класическия вид, фините тъкани и чувствените форми. Като цяло вие може да сте консервативни в облеклото си, но все пак ще се съобразявате с модните тенденции. Винаги ще се стараете да носите качествени дрехи от доказани марки.

Близнаци

Ако това е вашият асцендент, управителят на Близнаци е планетата Меркурий, вие имате любознателен и концептуален подход към живота. Тоест, вие обичате да пътувате, цените образованието и познанието. Вие се стараете да имате личен стил, който да е изразителен и същевременно да ви позволява да се движите свободно и уверено както в офиса, така и на улицата или в заведението. Вашата сила е в избора на ефектни аксесоари, които добавят стойност на модната ви визия.

Рак

Ако Рак е вашият асцендент, управител е Луната, вие имате субективен подход към живота, който ви служи като защита от външния свят. Вие сте творческа личност, която цени фините материи и елегантните визии. Каквито и дрехи да носите, вие ще се стремите да изглеждате непринудено елегантни и в никакъв случай скучни. Чувствената енергия на Луната, управител на зодия Рак, ще ви даде едно по-класно излъчване.

Лъв

Ако това е вашият асцендент, управител на Лъв е Слънцето, вие сте креативен, горд и пълен с ентусиазъм. Най-вероятно вашият външен вид е отличителен, подобно на личността ви. Вие сте родени лидери и държите да получавате вниманието на другите. За вас е важно да се чувствате добре в собствената си кожа, но и резултатът да е впечатляващ. Обичате да се обличате за всеки случай различно и нямате нищо против да носите скъпи марки, които да говорят за това колко сте успешни в живота.

Дева

Ако това е вашият асцендент, вие сте аналитична личност, която държи на добрата организация във всяка област на живота си. Хората с асцендент Дева са доста критични към себе си, когато става дума за външен вид. Те искат да се чувстват едновременно комфортно и спретнато в дрехите си, да имат организирана и структурирана визия, но също така и да изглеждат естествено. Те са привлечени от марки, които са модерни и функционални. Управителят на Дева е креативният Меркурий и неговата позиция в наталната карта разкрива още за отношението на тези хора към модата.

Везни

Хората с този асцендент са артистични, социално осъзнати и фокусирани към външния свят. Те се стремят към красота и равновесие във всяка област на живота си. Вашият асцендент е управляван от Венера – богинята на любовта и красотата, така че и визията ви най-често е хем добре координирана, хем бляскава. Каквото и да носите, независимо дали са дънки и тениска или вечерен тоалет, вашият личен стил е съобразен с това как ви възприемат другите.

Скорпион

Хората с този асцендент са емоционални, влиятелни и дълбоки личности (огненият Марс и могъщият Плутон са управители на Скорпион). За тях личният растеж и финансовият успех са много важни и държат да ги подчертаят и с визията си. Те искат да се чувстват хем силни, хем секси. Често се обличат така, че да привличат вниманието, като винаги акцентират и върху личната си харизма. Понякога стилът им е твърде смел и набиващ се на очи.

Стрелец

Ако това е вашият асцендент, философската планета Юпитер е управител на Стрелец, вие сте позитивен, спонтанен и изпълнен с вяра човек, който държи на духовното си израстване. Вие обичате силните цветове и имате авантюристично отношение към личния си стил, като непрекъснато го търсите и променяте. Вашата забавна и флиртуваща личност е истински хамелеон по отношение на модния си облик.

Козирог

Ако асцендентът ви е Козирог, вие сте сериозен човек, който има методичен и дисциплиниран подход към всичко в живота си, дори и по отношение на личния си стил. Вие много добре знаете какви материи и кройки да изберете, така че да се чувствате удобно в дрехите си. Вие често се обличате по-консервативно, но във визията ви има много индивидуалност, която се дължи на начина, по който миксирате дрехите и аксесоарите. Вие винаги търсите качество на достъпна цена. Управителят на Козирог е мощният и практичен Сатурн.

Водолей

Ако Водолей е вашият асцендент, вие сте индивидуалист, който следва своя вътрешен глас. Вие имате силна интуиция, която ви помага при модните ви избори. Дори да носите униформа, вие по някакъв начин ще я направите така, че тя да изглежда различно и да е шик. Няма човек с този асцендент, който да не следва най-новите модни тенденции или да не налага сам такива. Вие се чувствате комфортно в собствената си кожа, което е характерно за неконвенционалния Уран – управител на Водолей.

Риби

Щом асцендентът ви е Риби, вие сте чувствителна, нежна и емоционална личност. Вие имате творчески потенциал, който се вижда в художественото изразяване на личния ви стил. Вие можете да носите почти всичко, но дрехите ви ще носят някаква дълбочина и загадка. Във вашия моден стил има магия, но и много блясък! Управител на Риби е пълният с въображение Нептун.