0

Т радиционната западна астрология приема, че зодиите се групират генерално в четири елемента – Огън, Вода, Земя и Въздух. Всяка зодия притежава уникални черти и характеристики, но има и по-общи, които я причисляват към съответната от четирите триади. Приема се, че огнените знаци като цяло са по-избухливи и по-енергични, водните са по-емоционални и се носят по-леко през живота, въздушните знаци пък са най-големите авантюристи, а земните са смятани за най-стабилните. Самите елементи са циклични и представителите им следва да се вливат в тях през три на четвъртия знак. Огън, Вода, Земя и Въздух едновременно обединяват, но и разделят. Елементът в момента на раждането определя кой в коя посока ще тръгне, твърдят астролозите. Доколко да им вярва – всеки сам си преценява.

Огън

Родените под покровителството на стихията на Огъня са страстни, борбени и смели хора. Те трудно се сдържат в някои моменти и като цяло следват сърцето си.

Овен

Хората от този знак обичат да създават нови приятелства. Овните имат добра душа, но изглеждат повърхностни. Често ги смятат за егоцентрични, а всъщност са доста чаровни. Те имат ентусиазъм за живот, с който привличат другите. Те са много забавни, но и доста избухливи.

Лъв

Всеки Лъв обича да е център на внимание и като цяло изглежда доста самоуверен. Тези хора са много смели и като цяло на тях може да се разчита. Те лесно се превръщат в лидери заради своето очарование и харизма и заради това, че са склонни да поемат отговорност.

Стрелец

Стрелците обичат разгорещените спорове и приключенията. Също така те си падат по дълбоките, мъдри разговори, тъй като имат творческа, съзерцателна личност. Те са любознателни и имат интерес по всички въпроси, особено тези, които нямат отговори.

Вода

Водата дава живот, но крие и много тайни в дълбините. Хората, родени под астрологичното покровителство на елемента Вода, са по-дълбоки личности, отколкото виждаме на повърхността. Те може да изглеждат спокойни на пръв поглед, а изведнъж да скочат в неизвестното.

Риби

Тези хора са многостранни личности. Рибите изглеждат странни и малко срамежливи, но обичат общуването. В същото време самотата ги презарежда. Те са творчески личности с богато въображение. Адаптират се лесно към заобикалящата ги среда. Тайнствени са по природа, но създават приятелства за цял живот.

Рак

Раците определено са най-грижовни в зодиака към своите приятели и семейство. Те са дълбоко интуитивни и емоционални, но понякога са твърде сложни за разбиране. Те често не могат да намерят своето място в света, въпреки че си имат своите вдъхновения, амбиции и мотивация.

Скорпион

Тези хора също могат да бъдат объркващи за околните. Скорпионите са силни, нежни, страстни, но и мистериозни. Понякога са сдържани и снизходителни, понякога са диви, а понякога направо губят контрол. Приятелите и семейството им обаче винаги могат да се опрат на тях в труден момент.

Земя

Астрологично знаци, родени под покровителството на елемента Земя, се смята, че са най-стабилните и надеждните в зодиака. Ако имате проблем – те ще го разрешат, ако имате въпрос – те ще ви отговорят. Те са умни, но понякога студени, защото се базират повече на логиката и по-малко на емоциите.

Телец

Човекът от зодия Телец е голям инат, но е много силна и надеждна личност. Хората от този знак не спират, докато не достигнат целта си. Като цяло Телците имат големи стремежи в живота. Те не показват емоциите си лесно, но са големи приятели и добри партньори. Те рядко менят мнението си.

Дева

Девите са логични и практични по отношение на живота, включително и любовта. Те правят всичко бавно и методично, което не се харесва на много хора. Не са особено решителни, но пък са много наблюдателни и прагматични. Тоест бавно вземат решение, но то винаги е правилно.

Козирог

Козирозите са работохолици, които държат много на репутацията си и на своя социален статус. Те се грижат много за своя образ в обществото и искат той винаги да е перфектен. Консервативни и независими са. Лесно се превръщат в лидери, дори ако на моменти изглеждат и се държат малко грубо.

Въздух

Тези знаци са склонни да бъдат вятърничави и капризни. Смята се, че родените под покровителството на елемента Въздух имат променлив характер – буквално вятърът ги носи на посоки. Имат по-безгрижна нагласа към живота. Може да ви изглеждат повърхностни, но са много сантиментални. Те живеят за момента.

Водолей

Хората от този знак са интелигентни и скромни. Водолеите обичат пътуванията, изискани вечери и по-фините неща в живота. Те обичат да живеят в рамките на своите възможности. Имат проста, позитивна нагласа и не прекарват твърде много време оплетени в собствените си мисли. Малко са непредсказуеми.

Близнаци

Близнаците изглеждат по-сложни, отколкото са в действителност. Хората смятат, че те страдат от раздвоение на личността, но това е само защото им е трудно да усетят какво точно Близнаците искат от живота. Те са позитивни натури, но трудностите често ги сварват неподготвени. Имат широк кръгозор, любопитни и забавни са. Умеят да излизат от трудни ситуации.

Везни

Тези хора обичат баланса и се борят за справедливост. Везните постоянно ходят по въже, опитвайки се да запазят хармония в своето емоционално, психическо и физическо аз. Те държат около тях да има мир и се борят срещу всички несправедливости, дори каузата да им е чужда.