К огато става въпрос за намиране и задържане на партньор в живота, всичко опира до съвместимостта, кълнат се астролозите. Наистина не е лесно да се определи кои са онези качества, които правят един човек по-добър партньор в сравнение с друг, тъй като тук става дума за съвместимост, а не просто за намиране на „перфектния“ човек. Онова, което е лесно да се класира, са общите характеристики на хората –чертите, които ги правят „по-универсални“ или може би по-склонни да се обвържат. Колкото и да е странно, сред най-добрите партньори не са очаквани зодии като Близнаци и Водолей, но отново трябва да се напомни, че най-добрият партньор за едни, може да е най-лош за други. Та ето някои астрологични зависимости по въпроса.

Скорпион

Скорпионите заемат първото място, защото те са най-лоялните хора, а това ги прави чудесни съпрузи и съпруги. Скорпионите ще направят всичко за хората, които обичат, и тъй като те обикновено са силни личности, или си пасват с някого, или не. Когато това се случи, има магия. Тогава Скорпионите ще останат до вас, независимо от всичко.

Рак

Представителите на зодия Рак почти винаги се нареждат на първите места, когато става дума за качества, нужни за здрава и стабилна връзка. Те са топли, забавни, обичат любовта и мечтаят за домашен уют и обвързаност. Представителите на тази зодия са в стихията си, когато са щастливо обвързани с друг човек, дори и да са интровертни личности.

Везни

Родените под знака на Везните са известни като едни от големите романтици на зодиака. Заради склонността им към флирт, тяхната нерешителност и желание за съвършенство, мнозина може да предположат, че не са подходящи за дългосрочни отношения. Това обаче е доста далеч от истината. Нерешителността на Везните ще се прояви в началото на живота им, докато те все още са в процес на обучение в романтичния свят на принципа проба – грешка. След като са намерили своя човек, те ще се обвържат завинаги, без да се връщат назад. Животът им ще бъде посветен на това да подобрят връзката си.