0

Ели Маринова e един от най-добрите нумеролози и кабалисти в България. Изготвя рождени нумерологични карти и прогнози за периодите в живота и за текущите 12 месеца. Наред с това дава гадателски консултации за всякакви проблеми чрез Астрология, Кабала, карти таро, китайската система И-Дзин и източния зодиак. За контакти: eli-taro.com, телефон: 0896 530 106

.

 .

Системата на Фън Шуй, позната ни по-скоро като система за хармонизиране и подреждане на вътрешното и външното пространства има и свой предсказателен клон, наречен Летящата звезда. Този клон е част от Школата на компаса. Той се базира и на магическия квадрат, и на Китайската астрология и нумерология, и на Канона на промените И-Дзин. Тук на кратко ще дам Фън-Шуй прогноза за дванадесетте знака от Китайския календар за старта на лятото – втората половина на месец юни и първата половина на месец юли.
Намираме се в годината на Черния Воден Тигър, който обитава най-непроходимите горски дебри. Този вид Тигър е едновременно силен, импулсивен и самоотвержен, но и хазартен и рисков играч, което ще засегне всички сфери в началото на отпускарския сезон: любов, работа, развлечения (любов/флиртове, по-рискови хобита, игри на късмета), здраве. Неговата нагласа е на бунтар. За него животът е една непрестанна битка, но той успява да води битките си до край, без да се оплаква.


Времето през юли за всички ни може да се окаже доста динамично и изпълнено с неочаквани обрати. В този период можем да очакваме всякакви промени и предизвикателства. Това може да провокира всички, дори кроткия и миролюбиво настроен Заек да излезе от дупката си и да поеме някакъв риск. През целия месец ще търсим и ще намираме иновативни и нестандартни решения за постигане на успех и напредък, които ще са базирани на опита, придобит в миналото.
Черният Воден Тигър печели парите си по не съвсем традиционен начин. За това можем да очакваме изненадващи промени в паричните потоци, промени в начина на печелене на пари, в стоково-паричните отношения. Поради липса на финансиране има опасност големи проекти да бъдат замразени, а натрупаното напрежение от началото на годината може да създаде сериозно напрежение в определени групи от обществото, изразено по бурен начин. Тигърът обича предизвикателствата, но много трудно понася критиките и пораженията. А ето и персоналната Фън Шуй прогноза за знаците от Китайския зодиак за следващите 4 седмици.

Топлинен удар дебне Плъха

Стартът на летния сезон няма да е много лесен за Плъха, но благодарение на своята интелигентност, инициативност и гъвкавост, той ще успее да постигне важна за него цел. За да си спести проблемите, ще е добре да се постарае да е дискретен, да овладява своята импулсивност, да прави компромиси, когато това се налага.
Работа и пари. Плъхът е разумен и умее да управлява това, с което разполага, обича да трупа запаси за подсигуряване на бъдещето. През втората половина на юни и първата на юли той ще има повече работа и задължения. За постигане на успех в работата си ще може да разчита на Бик, Дракон и друг Плъх. Но ще е добре да внимава много при срещи с Кон, Петел и Тигър и да не влиза в конфликти с тях.
Личен живот. Чаровният и неотразим Плъх винаги може да си осигури приятна компания за пълноценна отмора и забавления. Той ще се радва на прекрасни взаимоотношения с Бика, Дракона и Маймуната, а с един от представителите на тези знаци ще има възможност и за романтични вечери на свещи в приятна и комфортна обстановка. Но е строго пожелателно Плъхът да избягва компанията на Коня, Тигъра и Заека.
Здраве. Всички Плъхове трябва да се пазят от прегряване и слънчев удар, да избягват продължително пребиваване на открито.

Бикът в успешен тандем със Заека

През юли представителите на знака могат да очакват неочакваното. Въпреки напрежението, което Бикът понася трудно, до края на юни той ще се радва на успех и късмет. Трудолюбивият, прилежен, ученолюбив и коректен Бик ще успява да се справи с всичко, защото умее да цени дребните неща в живота. Но той трябва да избягва проявите на безсмислено упорство и инат, да овладява стремежа си винаги той да ръководи парада.
Работа и пари. В началото на юли Бикът ще е по-комуникативен и толерантен, което ще му помогне да се справя лесно и успешно с всяка задача, да постига просперитет. За целта той ще може да разчита на безрезервната подкрепа на Змията, Петела и Заека, но трябва да се пази от Тигъра, Коня и Козата.
Личен живот. Бикът ще успее да организира перфектно свободното си време и да го прекара чудесно в компанията на Змията и Заека. А с един от представителите на тези знаци ще се радва на споделени щастливи мигове. За да не си вгорчи живота, Бикът е добре да избягва компанията на Тигъра, Кучето и Козата.
Здраве. Тъй като по принцип Бикът води разумен и здравословен начин на живот, той ще се радва на добро здраве и добро разположение на духа.

Тигърът печели от труда си

За Тигъра времето сега ще е динамично. На него ще му е трудно да управлява ситуациите, в които попада, но това в никакъв случай няма да го обезкуражи, напротив, ще го мотивира да се бори. Благодарение на хазартния си характер, динамиката и смелостта си, Тигърът ще успее да се справи с всяко предизвикателство. Но трябва да овладее мощната си енергия и импулсивност. Възможно е някои Тигри да проявят интерес към духовния живот или да се отдадат на обучение и трупане на полезни знания.
Работа и пари. Благодарение на смелостта и способността си да строи стратегии, Тигърът ще има

възможност да се радва на добрите резултати от труда си. В своите бизнес начинания той ще може да разчита на безрезервната подкрепа от страна на Коня и Кучето. Но ще е добре да се пази много от другите Тигри, Маймуната и Петела.
Личен живот. През юли Тигърът ще има възможност за интересни и зареждащи приключения, включително и в романтичен аспект със Заека и Глигана. Но трябва да се пази от другите Тигри, Змията и Маймуната.
Здраве. Тигъра ще може да се радва на добро здраве особено ако избягва силните лъчи на слънцето.

Заекът стартира успешен проект

Макар и често непредвидимо, периодът до средата на юли общо-взето ще е поносим за Заека. Той ще има възможност да стартира успешно свой проект,  осигуряващ му бъдещо благоденствие.
Работа и пари. Заекът ще може да се радва на успехи и просперитет в работата, особено ако овладее страховете и свенливостта си, своята педантичност. По отношение на бизнес делата си той ще има възможност да разчита на категоричната подкрепа на Козата. Но ще му се наложи да се изправи смело пред Маймуната и Петела и да кръстоса шпаги с тях.
Личен живот. Романтичният, сантиментален, обаятелен и сексапилен Заек ще се радва и на чудесно прекарано свободно време в компанията на Змията и Глигана.
Здраве. Ако успее да си спести ненужните стрес и напрежение, Заекът ще се радва на добро здраве.

Романтично дежа вю за Дракона  

До края на юни (че и седмицата след това) блестящият и надарен с харизма Дракон ще трябва да се справя с неочаквани грижи и проблеми. Но благодарение на опита, изкован в миналото, той ще успее да се справи относително лесно, стига да не бъде толкова взискателен и сприхав.  
Работа и пари. През този близо 30-дневен период  Драконът може да очаква неочаквана печалба и/или неочаквана загуба, с които ще трябва да се справя в крачка. За целта той ще трябва да се ориентира в приоритетите си, да прецени кое е най-неотложно, и кое може да почака. И в двата случая ще може да разчита на безрезервната подкрепа на Плъха и Змията, но ще трябва да се пази от Кучето.
Личен живот. Възможно е сега Дракона да се наложи да се върне към стари приятелства, връзки и ситуации, които ще трябва да преосмисли и разреши. Възможно е и да получи някакво много романтично и сантиментално дежа вю. Романтиката с Плъх или друг Дракон е сигурна, както са сигурни и конфликтите с Кучето.
Здраве. Драконите се радват на стабилно здраве, но през юли има опасност напрежението да им дойде в повече.

Змията преследва илюзии

И за Змията стартът на летния сезон няма да е особено лесен. Има опасност, преследвайки една цел, тя да постигне нещо съвсем различно от очакваното за добро или не чак толкова. Или пък да осъзнае, че е преследвала просто една илюзия. Хубавото е, че мнозина от знака ще успеят да преобърнат неприятностите в категорична победа.
Работа и пари. Змията е и добър организатор и администратор, и много далновидна по отношение на работата и парите. Главните й задачи ще са свързани с обработка, подреждане и съхраняване на документи, свързани с недвижима собственост или с управление на материални активи. За целта тя ще трябва да разчита на помощта и подкрепата на Дракона и Маймуната и да се пази от другите Змии и от Тигъра.
Личен живот. Змията е много взискателна в избора си на приятели и партньори, а през юли тя може да се окаже и доста капризна, което ще й попречи да се радва на пълноценен личен живот. Но все пак звездни мигове няма да липсват, благодарение на компанията на Бик или Дракон.
Здраве. Това, което може да създаде здравословен проблем на Змията през юли са стресът и преумората.

Конят си търси нов партньор

До края на месец юни, и в първата половина на юли амбициозният, предприемчив и усърден Кон ще може да се радва на плодовете от труда си, положен в началото на годината, които ще са доста добри. Периодът ще премине доста добре за него, особено, ако успее да обуздае себичността, нетърпението и сприхавостта си и заложи на чувството си за хумор.
Работа и пари. Благодарение на умението си да поема премерени рискове, голямата си издръжливост и работоспособност, Конят ще успее да се справи с не една и две сериозни задачи, но не и без помощта на Тигъра. Ще е добре той да не влиза в конфликти с Бика и Маймуната.
Личен живот. През юли Конят ще се радва на чудесни приятелски отношения с друг Кон или с Коза. По отношение на романтиката за него ще има две възможности – да стабилизира настоящата си връзка или да си опита късмета с ново другарче.
Здраве. Тъй като представителите на знака разпускат чрез спорт и излети сред природата, ще е добре да внимават за травми.

Семеен празник при Козата

Загадъчната и харизматична Коза ще има възможност да стартира някакъв нов проект – нова работа, ново обучение, нов начин за печелене на пари, като ще има възможност да постига целите си по-лесно от обикновеното, особено, ако успее да обуздае пословичния си песимизъм.
Работа и пари. Козата по принцип е дружелюбна, но когато работи, тя не обича около нея да има твърде много хора, които да я разсейват. Тя има невероятно въображение и е много изобретателна, когато иска да си улесни работата. Но през юни/юли и на Козата ще се наложи да работи сред по-голям колектив, и ако успее да овладее недоволството си, нещата ще се получат повече от добре. Тя ще може да разчита на подкрепата на Заека и ще трябва да се пази от Бика и Петела.
Личен живот. И в личния живот Козата трудно понася много хора на куп, но през периода ще й се наложи да вземе участие в семеен празник или друго групово мероприятие.  
Здраве. През периода Козата ще трябва да полага повече грижи за деликатното си тяло – физиотерапия, спа, масажи и прочие процедури.

Маймуната печели и харчи бързо

Маймуната е динамична и любопитна, тя обича приключенията и забавленията, което не й пречи да върши отговорно и търпеливо работата, с която се е захванала. През месец юни и началото на юли ще има интересни събития, но тогава има опасност тя да се забърка в неприятна ситуация просто, защото е и любопитна, и често не особено дискретна. Мнозина от знака ще  постигнат напредък в област, където отдавна са се опитвали да направят пробив.
Работа и пари. Маймуната може да очаква нови проекти, договори и поръчки за работа. Парите ще идват толкова лесно, колкото и ще бъдат харчени за играчки и забавления. Ще може да разчита на подкрепата най-вече от страна на Дракона, но ще трябва да внимава със Заека.
Личен живот. Маймуната ще се стреми към забавления. Но, качена на въртележката, тя може да изпусне питомното, за да хукне да гони дивото. Все пак романтика, създадена от Плъх или друга Маймуна няма да й липсва.
Здраве. С бохемския си начин на живот представителите на този знак има вероятност да си създадат и здравословни грижи.

Късмет за Петела

Петелът е проницателен и амбициозен. Успехите му се дължат и на неговата интелигентност, и на дарбата му да си поставя и преследва реални и достижими цели. Благодарение на това астро-периодът ще е успешен за него. Той ще може да се радва и на късмет, и на собствените си постижения. Но има вероятност нещо дребно и на пръв поглед незначително да препъне някои Петли. Тогава те ще се покажат и в лошата си светлина – капризни, обидчиви и доста нетактичени.
Работа и пари. Петелът е трудолюбив, но не особено скромен. Той обича да върши делата си според личните си разбирания, воден от опита и личните си методи на работа, които по правило дават добри резултати. Поне до средата на юли той може да се радва и на добре свършена работа, и на добър доход. Но, ако не следят стриктно финансовите си дела, някои петли може да се окажат доста неприятно изненадани. В деловите си отношения Петелът може да очаква солидна подкрепа от Бика и Змията. Ще е добре да внимава с другите Петли и с Плъха.
Личен живот. Петелът ще прекарва свободното си време в красива и комфортна обстановка, заобиколен от приятели. Романтична хармония ще постига с Бика или Змията, особено ако е по-тактичен и скромен, и не твърде претенциозен.
Здраве. Всичко ще е наред, ако не хване някой и друг летен вирус.

Кучето да не се джавка с Бика

За Кучето астро-периодът може да се окаже по-труден от очакваното. Възможно е да му се наложи да влиза в най-различни спорове и дискусии, които ако не внимава, може да се превърнат в караници и скандали. Въпреки това, ако овладее страховете и песимизма си, Кучето ще се окаже сериозен и добре аргументиран противник и ще успее да убеди противниците в своята правота. През юли Кучето ще се стреми да трупа повече и по-богата информация, няма да пести време и усилия за обучение и полезни знания.
Работа и пари. В началото на летния сезон Кучето ще се труди усърдно и отговорно в екип с Тигъра и Глигана, а това ще му помогне да напредне в кариерата и да получи така очакваното повишение или допълнително възнаграждение. За да не си навлече неприятности ще е добре да не влиза в конфликт с Дракона и Бика.
Личен живот. През този месец, въпреки стреса, грижите и собствената си придирчивост, Кучето ще се радва на привързаност и любов от страна на близките си.
Здраве. Ще е добре Кучето да внимава за емоционалното си равновесие.

Глиганът постига целите си

Още в началото на лятото има опасност Глиганът да бъде провокиран да каже или направи нещо, което е в разрез със собствените му разбирания и това да му създаде проблеми. Ще е добре той твърдо и неотклонно, но спокойно и овладяно да отстоява правата и мненията си. Така той ще може да превърне една трудна и тежка ситуация в безспорен триумф.

Работа и пари. Глиганът разбира от бизнес, умело борави с парите и ще постига целите си. Ще се радва и на добро партньорство с Тигъра и Заека, но да е по-тактичен със Змията.
Личен живот. Ще може да получи утеха, разбиране и отзивчивост от близките си, а звездните мигове с Кучето ще са наистина паметни.
Здраве. Да внимава с количеството и качеството на храната и напитките.