К оя зодия как възприема любовта и флирта – е един от най-вечните и чести въпроси, задавани на астролозите. Независимо дали се нуждае от приключения, или търсите сродна душа, която няма нищо против прекарването на повечето дни, мързелувайки на дивана, намирането на точния за вас човек е трудната част. Астрологията може да даде някои насоки по отношение на това, което всеки иска да намери у партньора. А както във всяка друга област от живота ни, зодиакалният знак оказва влияние и на начина, по който флиртуваме. Ето някои насоки по темата, дадени от астролозите на „Мари Клер“.

Овен

Овните се отегчават лесно. Те трябва да бъдат с някого, който изпълва живота им с изненади, приключения и малки вълшебни моменти. Така те се разтоварват от стреса и се чувстват доволни. За родените под този знак най-подходящ е някой, който спира дъха им. Овните знаят какво искат и как да го получат и също така обичат състезанието и конкуренцията. Ако сме запленени от такава личност, трябва да имаме предвид, че както много страхотни оферти, тази също има ограничен период от време. Причината е, че харизматичният Овен има склонност бързо да гасне, ако няма прогрес, и да забрави каквото и да било, ако току-що сме се срещнали.

Телец

Телците са изключително благодарни за всичко, което имат в живота си, но оставят страха от неизвестното да ги завладее. Телците се нуждаят от някого, който да им вдъхне кураж и да ги изтласка от комфортната им зона. Телците са романтични и спокойни, докато съперникът им не ги предизвика. Родените под този знак имат фин подход към флиртуването с обекта на техните желания. Те са щастливи да изчакат подходящия момент, за да направят своя ход. След като любовните съперници са отстранени, ухажваният от тях трябва да бъде подготвен за сериозна доза сладост.

Близнаци

Близнаците имат златно сърце. На тях им е нужен някой, който ги залива с любовта, която те дават на всички останали, но забравят да дадат на себе си. Нужен им е човек, който да стопли сърцето им незабавно. Рецептата при тях е 2 чаени лъжички изненада + 2 супени лъжици с вкус на интелект. Разбъркват се заедно и се добавя вино за една наистина незабравима вечер. Ще има много задълбочени разговори и купища смях, така че трябва да се очаква неочакваното. Представителят на зодия Близнаци търси точно това – той използва интелектуални тестове, за да види дали събеседникът му съответства на неговото ниво. Родените под този знак харесват едновременно стимулирането и на ума, и на тялото.

PEXELS

Рак

Раците обичат всички с цялото си сърце, но се нуждаят от човек, който да защитава тяхното сърце така, както те защитават останалите. Някой, който да държи сърцето им близо до своето. Представителите на тази зодия във флирта са директни, ласкатели са и имат очарователна усмивка, макар това да се случва само когато са абсолютно сигурни, че интересът им е споделен. Те винаги следят заплахите за потенциалната си любов, но все пак използват забавлението като средство за отстраняване на такива съперници. Ракът е твърде любопитен по природа и това може да подразни околните.

Лъв

Лъвовете са изключително съпричастни към другите и техните нужди. Най-подходящ за тях е човек, който да им дава повече, отколкото те дават на другите. Трябва да бъдат с партньор, който има много добро сърце. И във флирта те притежават превъзходство, което не може да се открие сред никой друг знак в зодиака. Лъвовете трудно могат да имат конкуренция, те са дръзки и егоистични, възхитителни и са способни с лекота да разговарят с много ухажори. Лъвовете не обичат половинчатите неща, което е и причината да искат нещо дългосрочно и смислено.

PEXELS

Дева

Девите са прочути перфекционисти. Обичат да правят нещата по възможно най-добрия начин. Затова трябва да са с някого, който да им покаже как несъвършеното ги прави красиви и че са идеални точно такива, каквито са. Какъв друг би могъл да бъде техният стил, ако не мистериозен и срамежлив? Девата привлича интереса, но преследването от нейна страна няма да продължи прекалено дълго. Девите излъчват естествена сексуалност и също така са интелектуални същества и според тези свои качества подбират и партньора си.

Везни

Никой не обича повече хармонията от представителите на зодия Везни. На тях им трябва човек, който да внася лудост в живота им, защото в спокойното си ежедневие, те тайно търсят някой, който да ги накара да се почувствате живи. Везните оценяват плюсовете и минусите на любовния си интерес и решават дали да продължат или не, в зависимост от това кое надделява. Това показва тяхната аналитична страна. След като получат зелена светлина, Везните стават привлекателни, директни и грациозни. Ако преценят, че обектът на желание е много интересен, те ще го преследват страстно и упорито. Въпреки това те могат да се радват и когато са в очакване. Родените под този знак са много красноречиви и също така са любопитни относно подробности за миналото, настоящето и бъдещето. Макар Везните да са въздушен знак, по природа те са страстни хора.

PEXELS

Скорпион

Ако има нещо, с което Скорпионите са много предпазливи, това е доверието. Родените под този знак имат нужда от партньор, на когото могат да разчитат при нужда и който ще пази гърба им. Трябва им някой, който да им върне вярата в лоялността. Скорпионът е комбинация от мощ, загадъчност и флирт. Скорпионът е сексуален и не се опитва да скрие това, както и майсторската си способност да флиртува. Представителите на тази зодия са много емоционални и със задълбочено мислене. Тези опияняващи страни обаче са и измамни в преследването на съответния обект. Защо мислите, че опашката им е толкова отровна? Скорпионите знаят какво искат и как да го получат и използват всички средства, докато мисията не бъде изпълнена, макар че може да нямат план за действие към крайната цел.

Стрелец

Стрелците са пълни с живот, смях и много енергия. Трябва да са с човек, който съответства на тяхното вълнение, някой, който не спира порива им, но в същото време ги укротява и им желае най-доброто. Най-точната дума за родените под този знак е „безгрижие“. Те обичат да бъдат спонтанни и притежават онзи магнетичен характер. Стрелците обичат да бъдат душата на компанията, но обичат и да философстват. Стрелците често са директни във флирта и обичат приключенията.

PEXELS

Козирог

Козирозите са изключително отговорни и винаги са съсредоточени. На тях им трябва партньор, който внася повече ведрост и приключенски дух в личния и професионалния им живот. Такъв, който ги кара да се отпуснат. Козирозите са здраво стъпили на земята, което едва ли е изненадващо, имайки предвид, че са земен знак. Козирозите флиртуват само с интелектуалци или поне с такива, които смятат за интелектуалци, така че може да приемат флирта като комплимент. Каква е тайната на Козирога? Трябва внимателно да следим езика на тялото му. Понякога той е опасен за себе си, тъй като може да привлече грешните хора. Родените под този знак обичат да говорят на теми, свързани с дома, социалната обстановка и световните постижения.

Водолей

Водолеите са много независими и имат нужда от човек, с когото се чувстват в безопасност. Трябва им партньор, който им разкрива нови хоризонти. Те искат флиртуването да бъде гладко и безпроблемно и също така са остроумни, интелигентни и социални. Водолеите се открояват и не се страхуват да заявят своя интерес. Склонни са да бъдат привлечени от свободни души. Представителите на тази зодия използват езика на тялото, за да завладеят и стимулират този, към когото проявяват интерес. Те наистина обичат безпроблемното и гладко флиртуване, но не и до степен, до която да лъжат някого в очите. Водолеите са изключително честни.

PEXELS

Риби

Родените под този знак са много трудни за впечатляване. Нужен им е някой, който може да се придържа към високите им стандарти и да удовлетворява жаждата им за интелектуални разговори. Рибите са мистериозни, чувствени, задълбочени. Интересът им е насочен по-специално към сексуалността и въображението. Те обаче са срамежливи и отнема време, за да се отпуснат. Но щом веднъж го направят, разкриват ново измерение на реалността с нови, вълнуващи, живи цветове. Дъгата е просто капка в океана в сравнение с това, което Рибите могат да предложат. Те също така са грижовни и интелигентни и са способни да открият партньор чрез инстинкта си.