0

О т древни времена астрологията върви ръка за ръка с познанията за секса при човека. Дори се стигало да такива неща, като това владетели да се допитват до звездобройците кога да спят с цариците и с любовниците си или пък какви пози да използват при тази си дейност. Експерти са изчислили, че има връзка между секса и астрологията, особено между позите от Камасутра. Доколко е вярно, всеки сам може да си каже, но пък е интересно като допълнително знание.

Овен

Огнените Овни са в състояние да възпламенят страстта и сред най-равнодушните. За тях е най-трудно да загърбят своето его и да въздигнат на пиедестал освен себе си и партньора си. В секса са отличници. Опияняват се от усещането за неограничена власт и от майсторските си умения. Доста темпераментни са и понякога прегарят, но ако намерят половинка, която да ги насочва в правилната посока, нямат цена. Обичат да се самопровъзгласяват за любовни експерти. Взискателни са както към себе си, така и към другите. Обичат да задават тона както в постелята, така и далеч отвъд нейните граници. Със сексуалната енергия на Овните могат да бъдат повдигнати планини. Самите те ясно разграничават физиката от лириката на любовта. Не обичат да чакат, още по-малко да просят любов. Повечето Овни имат силни ерогенни зони по шията и ушите, като мнозина от тях харесват не само да ги галят и целуват там, но и да ги пощипват. От позите за Камасутра за Овните са особено подходящи две – "Раковина" и "Пантера". Първата започва с целувка по ухото, леко захапване на меката му част и докосване с устни зад ухото. А втората стартира с прошепването на мръсни, даже шокиращи сексуални приказки в ухото и накрая с изпълнението им. "Пантера" е особено подходяща и за друг зодиакален знак – Стрелец (там по-подробно е описана).

Телец

Това са страстни създания, склонни и на саможертва. Обичат да са победители и ако ги накарате да се чувстват такива, ще бъдете с тях за дълго. Телците харесват да доминират и в секса. За мъжете от тях е подходяща поза в гръб на партньорката, която е на колене и взаимно да се галят по гърдите, раменете, гърба и интимните части. Бавни и силни движения са подходящи за Телците. Те ненавиждат прибързания секс. И двата пола си падат по ласките и постепенното приближаване към оргазма. Жените също обичат да са господарки в леглото. И за Телците шията, особено тила, е ерогенна зона, затова – целувайте ги точно там. Както и другите земни знаци, така и Телците си падат по поза "Орхидея" – жената лежи по гръб с колене, свити до гърдите, а мъжът е отгоре и на колене, като влиза внимателно. Не са му нужни ръце да пази равновесие и с ръцете си може да достави допълнително наслада. Телците обичат играта да е дълга. И за двата пола е добре всичко да започне с бавен и чувствен стриптийз.

Близнаци

Близнаците не са вълшебници по природа, но с тренировки постигат сериозни резултати. Обичат пози лице в лице. За тях идеалната е да лежат на едната страна, да направят няколко постъпателни движения и след това да се обърнат на другата и през цялото време да не губят от поглед партньора си. За тях е особено подходящо да правят секс в движение, отново и отново. Истински знак на Въздуха, вибрира като струна на вятъра. Те са необикновено отзивчиви, стане ли въпрос за секс. Имат нужда от огромен спектър еротични усещания – сексът за тях е нужда да слушат, виждат, да надушват аромати и да усещат. За тях се казва, че обичат с ушите си – дори само любимият глас е в състояние да ги доведе до сексуален екстаз. В секса им допада да взимат инициативата, нуждаят се от еротични приключения. Тяхната сексуалност също е в ръцете, които са особено чувствителни при Близнаците. Те обичат секс по телефона и дори често го използват не само като прелюдия към истинския секс. За тях е подходяща поза "Праскова", препоръчвана също за Везни и Водолей. При нея двамата са прави лице в лице. Жената повдига единия крак и го сгъва в коляното. Мъжът е с прибрани крака и с леко приклякане прониква.

Рак

За чувствителните Раци е поза "Лотос" – той лежи с лице нагоре, тя го е възседнала с леко сгънати крака, почти като в поза "Ездачка", но е с гръб. Ракът обича максималната близост с партньора. За разгрявка харесва оралните ласки, дори повече от другите зодии. Взискателен е към себе си и особено към партньора си, дори нещо да не му харесва минимално, той може това да го превърне в огромен проблем. Обича партньорът му да проявява фантазия, както и самият той. Може би това е най-изобретателната зодия в секса, макар Раците да са и от най-консервативните. Ракът често предпочита повече да анализира собствената си възбуда, отколкото да се стреми да я придаде и на партньора. Той/тя няма нищо против огледало на тавана в спалнята. Обичат поза "Скорпион" – жената лежи по гръб и е вдигнала краката си, които се събрани, мъжът е плътно седнал до нея и е проникнал в нея – най-добрата поза за стимулация на G точката. Поза "Делфин" пък помага за разтоварване – мъжът е на колене с изправен торс, а жената е легнала по гръб, акробатично се е извила и е направила полумост, за да може той да проникне леко в нея.

Лъв

Ексхибиционист по природа, Лъвът има нужда да бъде обожаван и да му се възхищават за всяко нещо, което прави. Харесва секса винаги да е с бурен финал, макар и не толкова често да го постига. Но на него винаги може да се разчита и в тази област. Секс на колене – няма проблеми. При Лъвът лесно се постига възбуда и тя е винаги много силна. Добре е понякога да прави пауза, за да продължи още и още. Лъвът и от двата пола умее да доставя оргазъм на партньора си. В секса е горещ и с обезкуражаваща прямота. Харесва му да го прави, дори напълно облечен. Както във всичко останало, Лъвът и тук проявява изключителна щедрост. Знае как да възбуди и най-интимните кътчета от тялото на партньора. Харесва му, независимо дали става въпрос за мъж или жена, първи да стига до финала и царствено да наблюдава как партньорът скоро свършва. Гърбът е ерогенна зона и за двата пола. Подхожда му поза "Везни" – мъжът и жената са приседнали, като тя е върху него. Също обича и поза "Феникс" – жената лежи по гръб, краката й са прибрани и сгънати към гърдите, а мъжът е на колене и над нея. Огледалото в спалнята – на тавана или на стената, е едно от нещата, които Лъвът харесва, но невинаги си признава. Тази зодия обича да се наблюдава и да се възхищава сама на себе си.

Дева

Девата мечтае за голяма близост, за нея е подходящ секс в креват. Обича партньорът да поема инициативата и да диктува ритъма. И жените, и мъжете са особено сексуални. Девата няма нищо против сама да се задоволява и обожава да го прави за партньора. Обикновено Девите не проявяват публично чувствата си, предпочитайки да запазят за себе си дълбоките емоции. Девата е ценителка на добрата техника и винаги побърква околните със своята сексуалност. Тактиката й е да се съпротивлява до последно и накрая да представи така нещата, че избира победителя, когото всъщност отдавна си е харесала. Ерогенни зони на Девата са пъпът и коремът под него. Поза "Орхидея" сякаш е измислена за Девата – жената лежи на гръб със сгънати крака, обхващайки с тях таза на прикленалия и проникнал в нея мъж. Девите обичат обстоятелствата покрай секса – за тях са цветя, шампанско, черен хайвер – или просто няколко приказки с добър и предразполагащ край.

Везни

Обикновената мисионерска поза е скучна за Везните, но те нямат нищо против леката й трансформация, лежейки настрани. Везните обичат да сплитат ръце, крака и тяло с партньора. Те нямат нищо против взаимната ръчна стимулация с партньора, която после да прерасне и в орална. Поза 69 им подхожда. Харесва им да свършват заедно с любимия. Зад външната скромност на Везните се крие истински ураган в леглото. Те могат като с магнит да привличат оргазма за себе си и партньора. За тях важи правилото за здраво тяло в здрав дух или поне опитите да го постигнат. Везните също харесват бавния секс. Ябълките на задника са ерогенна зона за тях. Както Близнаците, така и Везните си падат по поза "Праскова" – мъжът и жената са прави, тя е с присвит един крак. Харесват да им правят орална любов, когато са изправени.

Скорпион

За тази зодия сексът е водещ принцип и се опитва да пробва колкото може повече пози. Обичат да поставят жертвата си на гръб, да използват езика и устните си, за да й придадат наслада, а после да я възседнат и да се отдадат на животинския си инстинкт. Скорпионът никога не забравя за себе си в секса, дори ако се наложи да го направи и с ръце. Те са хипнотични любовници. Обичат да са господари в секса, но са и особено щедри на ласки. Знаят как да възбудят партньора. Половите органи са особено важни за тях. Харесва им да правят поза "Делфин", особено с Риби и "Лотос" с Рака, но всичко да бъде под техния диктат. Обичат тайните и да правят така, че сексът им да изглежда като магия. При "Делфин" мъжът е на колене с изправен торс, а жената е легнала по гръб, акробатично се е извила и е направила полумост, за да може той да проникне леко в нея. Позата обаче бързо омръзва, а и е трудна за физически изпълнения, затова Скорпионът често я сменя с друга. При поза "Лотос" – жената е с гръб към легналия по гръб мъж и го е възседнала, докато той е с леко присвити крака в коленете.

Стрелец

За тази зодия е поза "Пантера". Тя е поклонник на дивата животински страст. При тази поза входът е само отзад, като при животните. Пантерата сладострастно извива гръб и налага своя ритъм, докато мъжът използва ръцете си да й доставя още удоволствие - необуздан животински инстинкт. Стрелецът лесно стига до възбуда и лесно се губи в нея до безумство. Харесва риска и често партньорите му смятат предложените места за секс за неуместни, това още повече го възбужда. Както всички знаци на Огъня, така и Стрелецът харесва поза "Феникс" – жената по гръб с прибрани крака и свити в коленете, а мъжът е върху нея. Падат си и по "Раковина" – вариант на мисионерската, жената е със силно сгънати към раменете си крака. За Стрелците особено важен е нетрадиционният секс. Харесват и вариантите под душ или в басейн.

Козирог

И тук Козирогът държи да доминира. За него е подходяща поза "Орхидея" - жената лежи по гръб с колене, свити до гърдите, а мъжът е отгоре и на колене, като влиза внимателно, но и върти в различни посоки за по-доброто разцъфване на орхидеята. Обича и поза "Ездачка" (жената седнала с лице върху легналия на гръб мъж), но само, ако Козирогът (независимо коя от двете роли играе) има доминацията, поне за бързината на галопа. Козирогът обича верни, любящи и покорни партньори. Има нужда от пълна свобода на действията, за да получи удоволствие от секса. За него са важни еротичен масаж, чаша вино, изискани аромати и други подобни – неща, които го възбуждат. Козирогът обича партньорът му първо да го възбуди с жестове и движения. Обича да му правят орални ласки. Свивките на коленете могат да бъдат еротична зона за него, както и целите колене. Харесва дълбокото проникване. Харесва игрите преди секса, както и да прави стриптийз. Обичат и игрите на разплата и ревност. Но трябва да внимават да не прегорят манджата.

Водолей

Пада си по необичайния секс, затова описаната вече няколко пъти поза "Праскова" е точно за него. Той обаче е в състояние да й придаде нови варианти, започвайки с дълга предварителна игра лице в лице. Обича разговорите за секса. Пада си и по дългите прелюдии преди самото начало. В известна степен Водолеят е авангардист в еротиката. Обича да експериментира с нови и нови неща или да придава нов вариант на добре познатите. Има смели сексуални фантазии, които често реализира. Умее да се контролира дори в най-сюблимните моменти. Оргазмът му е силен и заразителен. Дланите са му ерогенна зона. Обича целувките и ласките. За него е подходяща поза  "Вълшебната лампа" – вариант на "Лотос", при който жената е по гръб, но краката й са свити йогистки, докато мъжът нежно прониква. Водолеят е в състояние да подари огромна сексуална мощ на партньора. Той не би се посвенил да използва и всякакви подръчни предмети или сексиграчки за доставяне на наслада. Не се свени да използва и ръцете си, за да достави удоволствие на партньора, а и на себе си.

Риби

Както и другите водни зодии, така и за Рибите е подходяща поза "Делфин". При нея мъжът е на колене с изправен торс, а жената е легнала по гръб, като акробатично се е извила и е направила полумост, за да може той да проникне леко в нея. Рибите са особено емоционална зодия и затова сексът с тях винаги е невероятно преживяване. Не се изненадвайте, ако Рибите ви предложат поза двамата да са легнали на една страна, мъжът да е отзад и да е проникнал в жената по естествения начин. Така мъжът може и да захапе леко ушенцето на партньорката или да шепне възбуждащи неща. Рибите са зодия на съблазнителки и свалячи. Имат обаче нуждата те да бъдат избрани. Могат с години да търсят идеала си за партньор. Те са нежни и замечтани създания. Знаят за силата на своята привлекателност. Еротичните им зони са от палците на краката нагоре. Харесват пощипванията и галенето. За тях е подходяща и описаната вече поза "Лотос". Харесва им да представят секса си като нещо особено тайнствено, до което малцина имат достъп. Те обаче си падат и по секса за една нощ и свалките без предисловия.