0

Н умерологична прогноза за Страстната седмица и Великден изготви специално за в. „Телеграф“ кабалистът Ели Маринова. По думите й в идните дни Вселената и Бог ще стопират онези, които вървят с рогата напред. И съответно ще подкрепят хората, които се държат възпитано, толерантно, без агресия и овладяват емоциите си. „В битов план е хубаво да посветим времето на почистване и подреждане на дома си, но и на мислите си, и ако сме съгрешили някъде да потърсим прошка. Задължително е да проявим християнско милосърдие към нуждаещите се чрез благотворителност “, коментира още Маринова. Наред с кабалистичните тенденции за идната седмица, съвременната влъхва е дала и късметлийските астро-цветове и скъпоценни камъни. Те ще подкрепят човека в съответния ден стига дрехите и бижутата му да са съобразени именно с този космически ритмус.

Велики Вторник пълни театри и ресторанти

Цветове: червено, алено, бордо, турско синьо.

Камъни: рубин, хелиотроп, карнеол, червен гранат, червен яспис, червен корал, топаз.

Денят ще премине под мотото: любопитство и любознателност, стремеж към свобода и удоволствия, повишен интерес към изкуство и култура. Киносалоните, театрите и ресторантите ще се радват на посетители. Ще бъдем склонни да спекулираме не само с пари и материални средства, но и с емоциите и желанията на околните си. И поради всичко това всяко наше действие, мисъл и намерение ще се връщат към самите нас, сякаш отразени в огледало и дано то да не е криво. Но въпреки нагласата ни да манипулираме околните, днес много от нас ще се изразяват буквално, в прав текст и това със сигурност ще провокира недоволство и напрежение. Денят не е особено подходящ за романтика и сантименталност, както не е подходящ и за сключване на важни договори, освен ако тези договори не са били подготвени много внимателно и прецизно. Във вторника ще можем да постигаме амбициозните си цели си само с прояви на търпение и разбиране не само към околните, но и към самите себе си.

Велика Сряда изисква труд и обективност

Цветове: жълто, лилаво; всички пъстри и весели комбинации, които „лъжат” окото.

Камъни: всички видове ахат, жълт топаз, жълт цитрин, авантюрин, яспис, изумруд, сердолик, тигрово и котешко око.

Днес ще проявим интерес към класиката във всички сфери на живота, към традицията. Проблематиката ще е ориентирана към здравеопазване, образование, закон и ред. Възможно е на някои от нас денят да се стори труден, да се чувстват потиснати или с изцедена енергия. За да избегнем това ще е добре да съсредоточим вниманието и усилията си в ежедневни и рутинни дейности, да релаксираме с музика, да се разходим на чист въздух сред природата, да прочетем любима книга, да гледаме любим филм, в чиито сюжет липсват насилие и кървави сцени. Денят е много подходящ за ревизии, рекапитулации и равносметки, за анализ и самоанализ, за преценка на това, което сме сторили на другите и на това, което сме позволили или предизвикали към себе си. И, поради това ще е добре да се постараем да бъдем обективни и да не се поддаваме на лъжливи страхове или илюзорни надежди, да се стремим да живеем тук и сега и да благодарим за всичко, което имаме. Днес е добре да избягваме тълпите и многолюдните места, да внимаваме с новите запознанства, да бдим зорко за портмонето, парите и документите си. Денят не е добър за подписване на важни и значими договори. По отношение на любовта този ден не е особено подходящ за демонстрации на чувства и близост, но ако се стремим към постигане на единомислие и единодушие, ще успеем да го постигнем.

Въпреки мрачния ден, днес ще имаме възможност да проявим дарбите и талантите си, по-скоро в камерна обстановка и така да го осветим с добротата и съпричастността си.

Велики Четвъртък - романтика и търговия

Цветове: „кралски” цветове – червено, бордо, индигово синьо, лилаво.

Камъни: циркон, син сапфир, рубин, изумруд, тюркоаз, лазурит, аквамарин, аметист, топаз.

Денят е много подходящ за проучвания и анализи, за изграждане на добре работещи стратегии, за доказване на възможностите, способностите и квалификацията. Накратко за експертна дейност или за използване на услугите на експерти. Възможно е да има по-голямо оживление - в обществото, в икономиката и търговията, в комуникациите, което ще доведе до конкретни резултати и успехи. Но въпреки подема, днес не бива да сме високомерни и горди. Когато определяме целите си, ще е добре да погледнем дълбоко в себе си, да си позволим вътрешната свобода да бъдем самите себе си, да се вслушаме във вътрешния си глас, но без да се поддаваме на страхове и илюзии. Ще е добре да внимаваме какви намерения декларираме, какви решения вземаме, защото думите, действията и решенията ни днес ще се отразят на реализацията ни поне за месец-два напред. Денят е много подходящ за общуване в тесен семеен кръг, за спазване на традициите, за традиционни занимания, например за боядисване на великденски яйца, за социални контакти, за търсене и намиране на помощ по линията на приятелите и приятелските връзки. Този ден е особено подходящ и за романтика, за поднасяне на подаръци, за устройване на романтична вечер на свещи.

Разпети петък орисва значими проекти

Цветове: розово и нежно зелено, всички „бонбонени” цветове.

Камъни: Изумруд, зелен ахат, аквамарин, розови перли, син седеф, тигрово и котешко око, малахит, зелен нефрит, син топаз, хризопраз, светъл сапфир, тюркоаз.

Ще е добре през този ден (орисан и от Всемирната Любов), с каквито и важни дела да се занимаваме, да се стараем да бъдем тихи и овладени, да не предизвикваме шум и суета. Въпреки, че е Разпети петък и, въпреки изискванията за чистота, строгост и тишина, днес има вероятност да бъдат пуснати в ход значими проекти, да бъдат проведени важни заседания, на които ще бъдат взети сериозни решения и поради това за административните органи ще има много работа. Тоест денят ще е наситен с енергия, динамика и творчество, но всичко това е добре да се случва с мярка. За да се радваме на успехи, през този ден трябва да се стараем да бъдем благородни и смели, обективни, честни и справедливи. Възможно е именно днес някои от нас да планират или да стартират пътуване или пътешествие. Денят е подходящ и за романтика, но в рамките на разумното. Бъдете активни, движете се, но без излишни шум и суета.

Велика Събота дава крила на идеите ни

Цветове: черно, всички нюанси на сивото, тъмни, траурни цветове.

Минерали: черен обсидиан, черен оникс, черен кехлибар, сардоникс, черни перли, малахит. Черни и крехки камъни.

Днес трябва наистина да сме тихи и примирени, да бъдем толерантни и съпричастни, да се стремим да поддържаме добри и стабилни семейни, фамилни, приятелски, бизнес и социални отношения, да се стремим да спазваме традициите. Денят е много подходящ за прояви на благотворителност, за преподаване на знания и умения, за обучение и подготовка за изпити, за молитва и медитация. Днес ще можем да се радваме на вдъхновение и добре работещо въображение, а в резултат на това ще се появят оригинални и интересни идеи. Но този ден не е подходящ за водене на преговори, за пазарене. Търговията няма да е особено добра. Добре е днес да избягваме тълпите и многолюдните места. Когато става въпрос за неща, които ни интересуват и ни засягат лично, днес някои от нас е възможно да решат, че са попаднали в задънена улица и проектите им боксуват, че не могат да се ориентират дори в една, на пръв поглед обикновена ситуация. За да се справите – заемете се с обичайни и рутинни действия, направете си дълга и спокойна разходка на открито, спортувайте и отговорите ще дойдат сами. Отложете романтиката и устрема към постигане на важни цели за ден-два, а през това време си съставете поне още един работещ план.

Великден носи успех на тактичните

Цветове: оранжево, златисто, ярко жълто и червено. Камъни: жълт топаз, кехлибар, диамант, хризолит, хелиотроп, хризопраз, хиацинт.

Освен, че празникът Възкресение Христово (Великден) ще е посветен на всенародни празници и увеселения, през Неделята ще имате възможност да прокарате своите нови и важни идеи, особено ако го направите по дипломатичен и тактичен начин. Ще е добре всички да посрещнем деня в подредена, спокойна и уютна обстановка, да не се занимаваме с каквито и да е дребни и напрягащи ни неща, да отложим изясняването на отношения, събития или факти за по-подходящо време. Възможно е да усетите по-голямо напрежение, за да се справите – движете се, танцувайте, празнувайте и точно тогава някаква случайна дреболия, която привлече вниманието ви, може да се окаже ключ към решаване на важен а вас проблем.

Светли Понеделник благославя новите начинания

Цветове: бяло, сребристо, светло зелено.

Камъни: лунен камък, опал, планински кристал, перли и седеф, берил, аквамарин, млечно-бели, меки, чисти камъни.

Днес ще се чувстваме малко изморени, но настроението ще е ведро и добро. През този ден може да бъдем окрилени от нови идеи, да започнем да чертаем дългосрочни планове. Знайте, че положените сега основи ще са сигурни и стабилни, а всяко ново начало ще ви донесе успех и късмет.

Денят ще е много успешен за хората с творчески професии и за тези, които влагат творчески заряд в това, което правят. Благоприятно е да се срещнем с приятели, да отидем на кино, театър, концерт, ресторант, да предприемем пътешествие. През целия понеделник мнозина ще са романтично, сантиментално и носталгично настроени. Космическият момент е идеален за любов и поднасяне на романтични подаръци.

Ели Маринова e сред най-добрите нумеролози и кабалисти в България. Изготвя рождени нумерологични карти и прогнози за периодите в живота и за текущите 12 месеца. Наред с това дава гадателски консултации за всякакви проблеми чрез Кабала, карти таро, Астрология и китайската система И-Дзин. Тя е специалист и по етно религиозни и окултни практики. За контакти: eli-taro.com , тел. 0896 530 106