0

М еркурий и Марс ни цакат през май, а Юпитер ни подлага на съдбовни изпитания, твърдят астролози.

И причините за това от астрологична гледна точка са няколко. Първата и най-важна е ретроградността на Меркурий, която настъпва на 10 май и ще бъде такава до 3 юни.

Задръжки

Влиянието на тази ретроградност вече го усещаме, казват астролозите. Но точно след 10 май ще се появят най-големите задръжки. Те ще са насочени предимно в комуникацията. Принципът е: Говоря ти едно, пък ти разбираш друго. Всичко, свързано с комуникации, съобщения, транспорт, говорене може лесно да се обърка през това време. Това още означава, че ще има проблеми с цифрите и работата с документи. Този период вероятността да не ни излизат сметките е много голяма. Астролозите смятат, че това не е време за големи и сериозни сделки, за големи финансови операции и инвестиции. По определение не е добро време за начало на големи проекти, за капиталовложения.

Но трябва да се има предвид, че всичко е относително. Загубите за едни са печалби за други. И след като някои ще имат големи загуби, то това означава, че други ще имат големи придобивки. Затова всичко е относително и е важно също кой какви планети и аспекти има в личния си хороскоп.

На 10 май има още един важен астрологичен аспект. Тогава Юпитер влиза в съзвездие Овен. Най-голямата планета ни подлага на големи изпитания и те ще са във всяка една посока от живота.

Действия

Сега Марс е в съзвездие Риби, където му е трудно да действа решително и открито. Няма достатъчно енергия, липсва мотивация, трудно може да се осъществи някакъв пробив. Всичко става тайно и далече от очите на обществото. Интригите са на преден план. Най-големите проблеми са свързани с морето. Пиратството е на почит.

След 24 май обаче Марс влиза в съзвездие Овен и това е повод за действие. Астролозите смятат, че този период е на решителността и яснотата. На преден план излиза мъжкото начало. Затова се смята, че след 24 май може да има промени, дори някакви решения във войната в Украйна.

Юпитер също е в Овен. Съединението на двете планети в края на май и в началото на юни се смята за благоприятен аспект и след края на ретроградния Меркурий открива чудесни възможности за бизнес. Въпросът е те да бъдат оползотворени. Марс е в Овен до 5 юли. Изисква мъжественост, увереност и физическа издръжливост. Това е време за нови възможности. Но, ако сте замислили нови проекти, по-добре не бързайте, а отново ги премислете и то детайлно. След 5 юли може да ги реализирате. Бързай бавно в случая е най-точната поговорка.

Луна

Месецът е много сложен от астрологична гледна точка. На 16 май е първото за годината лунно затъмнение. Април завърши със слънчево, но майското на Луната има опасна връзка с потайния Скорпион. То ще пречи на решаването на задачите, на добрата преценка. Могат да избухнат неочаквани емоции. Време за счупване на старите стереотипи и за постигането на нови идеи. Все пак на първо място трябва да е вниманието.