0

М еркурий прави представителите на зодия Близнаци интелигентни и енергични, а стихията на Въздуха ги дарява с любопитство, но и с неуловимост за другите.

Близнаците често са непостоянни и се колебаят при вземането на решения. Това е зодията, в която сякаш живеят няколко личности, поне две – а това ги прави всестранно надарени и с възможности винаги да се изплъзват от уловките на другите знаци в зодиака. С това ги дарява основната им планета Меркурий, а ги подкрепя и стихията на Въздуха, отсичат вещите астролози.

Близнаците с лекота могат бързо да променят всяко свое решение, независимо дали то се отнася до работата, тоалета или местожителството им. Те са настроени приятелски към останалите, действат бързо, имат остър ум и могат лесно да се измъкнат от всяка ситуация. Близнаците винаги са в движение – говорят с някого, бързат за някъде, имат нови планове, идеи и намерения, които трябва да осъществят.

Не могат да стоят спокойно на едно място. Те обичат постоянно да бъдат в движение. Ако не действат, се чувстват отегчени и депресирани. Рутинната работа и безинтересните хора ги отегчават до смърт. Само те могат за отрицателно време да сменят своята работа, начина си на живот и дори мнението си. Пари, слава, любов – сякаш всичко това не е достатъчно за тях, за да бъдат напълно щастливи.

Търпение

Близнаците рядко са доволни от постигнатото, но и не са достатъчно упорити и търпеливи, за да покорят високи върхове. Тъй като импулсът невинаги съвпада с очаквания резултат, те често изпитват чувство на несигурност, нервност и раздразнителност. Обичат да носят две дини под една мишница, което невинаги им позволява да проявят максимума на възможностите си и разпилява безспорния им талант. Обикновено те обичат да говорят, но дълго трябва да се учат как да слушат. Самотата ги плаши, но в същото време се нуждаят от лична свобода и пространство.

Колкото и да са непредсказуеми и променливи, решат ли да се заинатят, никой с нищо не може да ги помръдне и на една йота разстояние.

Бързият ум на Близнаците им помага да преодолеят препятствията, които животът им поднася. Те са непокорни и неуморими в преследването на целите си, но ако загубят интерес (което се случва често), са готови да захвърлят всичко, почти достигайки резултата.

Общуване

Планетата Меркурий дарява Близнаците с общителност и те лесно намират общ език с представителите на всички социални слоеве на обществото. Те обичат да говорят на различни теми, но често прескачат от един въпрос на друг, поради което изглеждат повърхностни. Това обаче съвсем не е така – Близнаците са в състояние да разберат същността на нещата във всичките им аспекти, и то в рамките само на няколко мига, доста по-бързо от всяка друга зодия. Те са изключително любопитни и имат неустоимо желание да научат всичко. Сред положителните качества на Близнаците са техните общителност, красноречие, остроумие и способността им да се адаптират към най-различни хора, места и ситуации.

Винаги ентусиазирани и пълни с живот, представителите на зодия Близнаци жадуват за осъществяване на нови и интересни неща. Без усилие те впечатляват с остроумие и чувство за хумор и едва ли някой би се отегчил в компанията им.

Сред отрицателните черти на Близнаците е липсата на последователност. Тези личности рязко и бързо сменят посоката и зарязват всичко, което доскоро е представлявало интерес за тях. Близнаците често са определяни като повърхностни натури заради неспособността им да обръщат внимание на детайлите. Родените под въздушния знак често се раздвояват при вземането на решения, лесно се отегчават от нещата, които правят, и изпадат в състояния на тревожност, което ги прави хаотични и несигурни. Други техни недостатъци са нерешителност, дезорганизация, податливост на психически и физически стрес, лесна смяна на настроенията, капризност.

Мисъл

„Аз мисля” е мотото на тези безспорно харизматични личности. Близнаците са любопитни, остроумни и красноречиви, готови да вземат отношение по всяка една тема. Те не се притесняват да изразят собственото си мнение и да имат своя гледна точка по различни въпроси. Винаги имат какво да кажат и могат да защитят позицията си по остроумен и интересен начин.

Родените под третия знак на зодиака попадат под влиянието на астрологичния елемент Въздух и точно това ги прави особено общителни, интелигентни, любопитни и проницателни. Като типични представители на въздушните зодии Близнаците са сговорчиви, остроумни и свободолюбиви. Точно като въздуха тези личности са бързи, неуловими и неудържими. Този елемент се свързва още с прозрение, визия, комуникация, знания, интелект. Затова не трябва да изненадва фактът, че лицата от зодия Близнаци могат да бъдат неустоимо привлекателни и едновременно с това да притежават бърз ум, интуиция и проницателност.

Може би няма друг знак от зодиака, който да прави впечатление с младежката си енергичност, дори на дълбоки старини.

Декади

Близнаците, родени в първата декада на знака, са много сговорчиви, надарени с бърз ум и блестящ интелект. Те обаче са способни да влязат в конфликт между собствените си ум и сърце и често не знаят кой глас да послушат. Близнаците, родени през този период, са много популярни в своите социални кръгове и имат голям брой приятели. Перфекционисти, те могат да бъдат повече от критични към себе си.

Родените във втората декада са харизматични и очарователни натури, с добре развити комуникативни умения. Могат да постигнат всяка една цел, използвайки съвършената си визия и проницателния си ум. Имат способността да привличат много хора около себе си, благодарение на което се радват на бурен социален живот.

Близнаците, родени в третата декада, са хора на изкуството, притежаващи много оригинални идеи. Имат качеството да бъдат естествени лидери, които никой не може да оспори. Притежават силен чар, обичат свободата и гледат на всеки един ден като на ново приключение. Съзнанието им постоянно е отворено за нови идеи и интереси.

Характеристики

Планета управител: Меркурий

Стихия: Въздух

Девиз: Аз мисля.

Качество: подвижен

Скъпоценни камъни: берил, кехлибар, ахат, златист топаз

Метал: живак

Цвят: жълт

Щастливи числа: 3 и 4

Ден: сряда

Жените от зодията са забавни

Изключително умна и способна да разговаря на всяка една тема, жената Близнаци има мнение по въпроси свързани с политиката, религията, пътуванията и най-новите модни тенденции. Тя е любопитна, остроумна и обича да говори, обсъжда идеи и обменя информация.

Тези дами се нуждаят от постоянна промяна, движение и комуникации, за да се чувстват щастливи и да се забавляват. Жените от зодия Близнаци са известни със своя чар, който има поразителен ефект върху другите. Тази комбинация от висока интелигентност, красноречие, остроумие и обаяние прави жената, родена под въздушния знак изключително привлекателна и интересна.

Тя е много емоционална и е способна да смени настроението си само за няколко минути. Притежава много лица, от които никога не може да се отегчите.

Понякога се раздвоява при вземането на решения и изпада в крайни емоционални състояния.

Мъжете са родени да говорят и водят

Мъжът Близнаци е находчив, умен, прекрасен оратор, с мнение и позиция по всяка една тема, роден е да бъде лидер, но невинаги иска да го показва.

Много дами не могат да устоят на чара на тези господа, с които никога не е скучно. Настроението на мъжете от зодия Близнаци може да се промени също толкова бързо. От весели и безгрижни личности те могат да се превърнат в груби и заядливи мърморковци.

Мъжете Близнаци имат много интереси, обичат предизвикателствата, приятелите си и забавленията. Те са непредсказуеми, склонни да променят мнението си и да се захващат с нови, все по-вълнуващи неща.

Могат да говорят с часове и със сигурност няма да бъде скучно на никого в тяхната компания. Отлични комуникатори, те обичат да знаят какво се случва около тях и обръщат внимание на най-новите и актуални събития. Двойствената природа на Близнаците може да заблуди околните, че си имат работа не с една, а с две различни личности.

Мъжете Близнаци обичат шумните компании, разнообразието, движението, свободата. Мразят рутината и налагането на определен модел на мислене.

Съдбата ги дарява с приключения

Родените под зодия Близнаци са отворени към другите, обичат да общуват, да проучват нови идеи и да се възползват от всички възможности в живота.

Тези личности трябва да се научат да вярват, че наистина могат да контролират съдбата си. Поемането на много ангажименти едновременно може да ги затрудни и всъщност да не успеят да реализират нито един от тях. Като цяло Близнаците имат възможността да живеят един цветен, интересен и наситен с емоции живот.

Родените под знака на въздушната зодия са интелигентни, комуникативни, безгрижни, остроумни и жадни за промени и приключения личности. Затова за тях са подходящи професии, при които могат свободно да изразят своите мисли, идеи и предложения. Сред областите, в които Близнаците могат да се реализират успешно, са търговия, дизайн, туризъм, право, психология, филология, медицина, изкуство, журналистика, политика.

Предвид специфичния характер на хората от зодия Близнаци– тяхното безпокойство и жажда за новости, трябва те свободно да изберат своята професия, а не да се подчинят на чужда воля.

Хората, родени под въздушния знак, често избират професии, свързани с интелектуален труд.