0

Р одените под знака на Овена са смели и енергични натури, предопределени да бъдат лидери, покровителствани са от стихията на огъня.

Винаги готови за действие Овните имат безпогрешен инстинкт за това, което трябва да направят и не се колебаят да действат във всяка една ситуация. Тези хора са огнени натури, които бързо се разгневяват, но също толкова бързо прощават и съжаляват за действията си. Като първи знак на зодиака Овните искат да бъдат лидери и не им липсва увереност за това, но макар често да нямат други необходими качества, устремът им ги превръща в успешни претенденти.

Овните са креативни, импулсивни и пълни с енергия натури. Имат невероятно самочувствие, хъс и обичат да живеят на ръба, за да бъдат дните им интересни и вълнуващи. Овните мразят скуката и предпочитат да прекарват времето си в компанията на други хора, също толкова енергични като самите тях.

Една от най-характерните черти на Овена е смелостта. Родените в периода 21 март – 20 април не се страхуват от нищо и никога не отстъпват пред препятствията на пътя си. Винаги се стремят да бъдат номер едно и не се отказват независимо от обстоятелствата. Тези, които ги познават добре, ще потвърдят, че Овните са склонни да имат по-голямо самочувствие, но въпреки това са щедри и любящи към лицата от своето обкръжение.

Представителите на зодия Овен почти никога не приемат съвети, било то и добронамерени. Мразят да бъдат критикувани, дават 100 процента от себе си, за да осъществят плановете си и никога не вървят по „отъпкани пътеки”.

Овенът силно вярва в принципа, че е по-добре да се направи нещо нередно, отколкото нищо. Отворен към нови идеи, любител на свободата, този индивид приветства всякакви предизвикателства. В личните си отношения Овните са откровени, директни и решителни.

Овенът често е наричан бебето на зодиака и оправдава този етикет със своята наивност, невинност и искреност.

Лесно се доверява на хората, бързо прощава и забравя, ако бъде наранен. Овенът почти никога не лъже, дори ако това се налага, за да спаси живота си. Неуспехът никога не може да сломи духа на огнената личност. Нищо не може да застане на пътя на Овена, ето защо той получава всичко, което желае.

Представителите на огнения знак обичат да оказват помощ на хората и с охота приемат благодарности. Авантюристичен, смел и дързък, Овенът винаги търси приключения и е готов за нови предизвикателства. Притежава силна положителна енергия, затова е обичан и ценен от своите приятели и познати. Представителите на зодия Овен влагат страст във всичко, с което се захванат – било то връзка или проект.

Лоши черти

Както всяка зодия и Овенът си има своите слабости – понякога инатът му е в положителна посока, но друг път стига до отрицателни крайности. Понякога той е арогантен и се отнася грубо с останалите. Импулсивен и донякъде егоист, Овенът често има детинско поведение.

Представителите на огнения знак са такива инати, че не биха отстъпили за нищо на света дори и да грешат.

Те са нетърпеливи и поради тази причина много често вземат прибързани решения, за които понякога съжаляват.

Овните са конфликтни личности, които не биха се замислили, преди да проявят агресия и да навредят на отношенията си с околните.

Представителите на зодия Овен не могат да останат в сянка и винаги държат да изпъкнат. Очите им са пълни с жар и искра.

Декади

Овните, появили се на бял свят през първата декада (21 – 30 март), са изпълнени с мощ, жизненост и притежават силна енергия. Те са импулсивни, прекалено нетърпеливи и абсолютно безстрашни. Винаги искат да бъдат на първо място и са достатъчно активни, за да получат всичко от живота. Родените през тези дни са настоятелни, агресивни и доминиращи по природа. Велики лидери, те често оспорват статуквото, защото вярват, че ситуацията може да бъде по-добра, отколкото е в момента.

Представителите на зодия Овен, родени през втората декара (31 март – 10 април), са горди, лоялни, креативни и трудолюбиви личности. Те имат свои идеи за това как трябва да се живее животът, които яростно защитават и не са готови да направят отстъпки пред другите. Притежават добро чувство за хумор и имат рядката способност да се надсмиват над себе си. Обичат да бъдат център на внимание и често използват своя потенциал, за да приковат върху себе си чуждите погледи.

Овните, родени през третата декада (11 – 20 април), имат бърз ум, добро сърце и приключенски дух. Тръпката при пътуването и вълнението от проучването на света и различните култури им помагат да почувстват, че живеят. Тези личности са жадни за знания и се стремят да научат нови неща със запалена пъргавина. Обичат компанията на други хора и са готови винаги да подадат ръка за помощ. Родените през този период обаче са склонни да имат нереалистични очаквания и често живеят в свой собствен свят.

Символика

Символът на Овена – рога, олицетворява неговия образ. Тези личности се опитват да постигнат всичко, използвайки своята глава (във всеки един смисъл на думата). Това е един добър показател за хората, родени под знака на зодия Овен, защото те са толкова упорити, че няма начин да не постигнат целите си.

Планетата Марс е управляваща за този зодиакален знак. Тя се свързва с Арес (бога на войната) и помага на Овните да бъдат силни, находчиви и решителни в своите действия. Марс е планета на енергия, действие, дързост, желание, мъжественост. Именно нейната сила е причина представителите на зодия Овен да бъдат толкова смели и решителни в своите действия.

Какъв по-добър елемент от огъня може да бъде подходящ за този страстен знак? Подобно на самия него, Овенът може да бъде силно запалим. Под привидно спокойната си външност тази личност лесно може да се преобрази в огнено кълбо за част от секундата. Повлияни от елемента огън, представителите на зодия Овен могат да се определят като самостоятелни, спонтанни и притежаващи огромна жажда за живот. Огнената стихия е виновна и за страстния характер на Овните, които са признати за велики любовници, раздаващи се докрай за своя партньор.

Девизът им е „Аз съм”. Това е мотото на тази упорита и силна зодия. Представителите на огнения знак са много егоцентрични и обикновено поставят себе си преди всичко и всички. От устата на Овена често може да чуете думи като аз, моето, мен, защото той е склонен да фокусира цялото внимание на околните единствено върху себе си.

Съдба

Представителите на зодия Овен се насочват към постигане на целите си и никога не се отказват, преди да има налице резултат. В живота те са победители, успели с много труд и упоритост да реализират мечтите си. Тези огнени личности прескачат всички пречки по пътя си и винаги успяват да бъдат една крачка пред другите.

Често действат импулсивно и прибързано, от което страдат, но бързо се изправят отново на крака. Съдбата на Овена е да бъде победител и с много труд да постига успехи в личния живот и кариерата си.

Жена

Жената Овен обикновено е огнена, смела, спонтанна и независима. Много модерна и самостоятелна, тя често е пример за подражание на другите жени. Силно мотивирана и амбициозна, тази дама не приема „не” за отговор. Обича честната игра и мрази лъжата и измамата.

Дамите, родени под огнения знак, са хора на действието – уверени, смели, агресивни, импулсивни. Не се страхуват да поемат рискове и живеят живота си на пълни обороти.

Мъж

Мъжете, родени под огнения знак, са смели, уверени и независими. Могат да бъдат много забавни, обичат пламенно, но понякога биват определяни като властни, егоистични и нетърпеливи личности.

Мъжът Овен определено може да се нарече алфа мъжкар. Той е модерен, енергичен и много привлекателен за дамите. Никога не остава незабелязан, защото освен с магнетична външност е надарен с бърз ум и прекрасно чувство за хумор. Обича откритата и честна игра и няма скрити мотиви или тъмни тайни. Изключително смел, той се бори неуморно, за да защити хората, които цени най-много.

Ако се почувства заплашен, мъжът Овен преминава в директна атака. Той може да бъде толкова искрен в своите изказвания, че да нарани околните с думите си, но не се чувства виновен за това.

Дете

Детето Овен е динамично, енергично и винаги в движение, казват астролозите. Нетърпеливи и суперактивни, тези хлапета винаги искат да бъдат първи. Често действат, без да се замислят за последствията и излагат себе си на риск.

Детето Овен се стреми да бъде лидер, да инициира игри, да отговаря на въпроси и изобщо да извършва всякакви действия, който го поставят в центъра на вниманието. Понякога се изразява доста грубо и арогантно, но бързо съжалява за необмислените си думи и действия.

Любов

Силният и уверен Овен е истински магнит за представителите на противоположния пол.

Овенът е ловец и обича да гони своя обект на желания, а не да бъде преследван. Родените под огнения знак са известни полови спортисти. Когато някой или нещо привлече вниманието им, те се стремят към незабавни резултати и не признават отрицателен отговор.

Овните обичат предизвикателствата, енергичните партньори и страстните взаимоотношения. Те бързо се отегчават от ежедневната рутина, еднообразието и липсата на емоции във връзката им.

Овните са огнени натури, които влагат страст във всяка своя връзка. Подходящият за тях партньор трябва да е готов за приключения и отворен за романтични жестове.

Колкото и необичайно да изглежда, представителите на зодия Овен обичат цветята, скъпото вино, вкусните ястия и приятните разговори с любимия човек.

Овните искат да бъдат на първо място в живота и сърцето на своята половинка. Те се чувстват добре, когато имат много свобода и много внимание от страна на партньора си. Нуждаят се от някой, който може да разбере вътрешната им чувствителност и да ги подкрепи във всички начинания. Една любов с Овена ще бъде страстна, романтична и запомняща се.

Ревността на знака е пословична

Овенът е една от най-ревнивите зодии и точно тя е пословична за знака.

Овенът се държи собственически със своя партньор, като понякога стига дори до крайности. Тази негова ревност не може да бъде изкоренена с годините. Той има навика да реагира крайно при най-малкото съмнение за изневяра от страна на своя партньор.