0

Овен - Преборете стреса със спорт

Представителите на Овен ще се радват на добро общо здраве, стига обаче да не пренебрегнат превантивните мерки. Или иначе казано, те трябва да се вслушват в симптомите, които тялото им дава. Ако не го направят, най-вероятно ще се появят различни хронични болежки. Спортът е идеален за справяне с напрежението. Нека опитат с упражнения във фитнеса, плуване или йога. Ако това не помага и нервите им са все така опънати, да посетят психолог.

Телец - Повече време за себе си

Представителите на Телец трябва да направят нещо за външността си – да променят прическата си, да отидат на козметик, да обновят гардероба си и т.н. Така не само ще обновят визията си, но и ще се заредят с добро настроение. Освен това новият външен вид ще им даде по-голяма увереност. Спортът – плуване, тичане в парка, упражнения за гръбнака, и медитацията преди лягане ще подобрят съществено здравето им и ще им помогнат да свалят излишните килограми.

Близнаци - Бягайте от скандали

Близнаците трябва сериозно да помислят за здравето си през март. Ако спортуват 2 пъти седмично и спазват определен хранителен режим, няма за какво да се притесняват – тялото им ще е благодарно за положените усилия. В обратния вариант обаче има голяма вероятност да се обадят хронични болежки. Добре би било също така да избягват кавгите и конфликтните ситуации. Не бива да се безпокоят за дреболии. Ако се чувстват уморени, по-добре е да си вземат кратка отпуска.

Рак - Радвате се на добро здраве

Представителите на Рак също ще са сред щастливците, които ще се радват на добро здраве и завидна енергия за работа. Те ще са толкова активни, че ще предизвикат ревност сред приятелите и колегите си. Въпреки това и те трябва да обмислят варианта за някакъв спорт – плуване или някакви по-силови упражнения във фитнеса, за укрепване на мускулатурата. Освен че ще се чувстват добре в тялото си, те ще имат много поводи за щастие. Усмивката рядко ще слиза от лицата им.

Лъв - Обмислете диета

Лъвовете трябва сериозно да обмислят диетата си. Например редно е да изключат от менюто си мазните и солени ястия, както и да наблегнат на протеините (риба, пилешко и телешко месо, сирене и извара). Това ще се отрази много добре на черния им дроб. А за да укрепят костната си система, не бива да забравят за храните, които са богати на калций. Възможни са травми, така че да се пазят от инциденти. Плодовете и чайовете пък ще ги предпазят от настинки през март.

Дева - Консултирайте се с алерголог

Представителите на Дева трябва да внимават с екстремните спортове, защото е възможно да пострадат. Това не означава, че трябва да се затворят вкъщи и да лежат на дивана през почивните си дни. Могат просто да се разхождат сред природата, без да се натоварват и да се излагат на опасност от травми. Но трябва да обърнат внимание на алергиите си. Те могат да се отключат с идването на пролетта и да принудят Девите да се консултират със специалист.

Везни - Щадете се емоционално

Везните няма да имат сериозни оплаквания през този месец. И това не е изненадващо, защото те са планирали много процедури за закаляване и укрепване за имунната си система. Но трябва да обърнат внимание на емоционалното си състояние, което е леко разклатено. Те са раздразнителни, а настроението им се мени по-бързо от времето навън. Възможно е да са малко по-избухливи. Ето защо е добре да наблегнат на духовните практики, плуването и слушането на приятна музика.

Скорпион - Взимайте си вана вечер

Представителите на Скорпион трябва да обърнат сериозно внимание на режима си на хранене. За тях е важно да не ядат в движение, а да си отделят време за спокоен обяд. Освен това е добре да не прекаляват с въглехидратите, както и да пият повече вода. Има Скорпиони, които са алергични към някакъв продукт, затова те трябва да се консултират със специалист. За отпускане на нервите могат да си вземат топла вана преди сън, да медитират или да пият чай.

Стрелец - Закаляване на имунитета

Препоръчителни за Стрелците са процедурите за закаляване на имунитета, посещаването на басейн или спа център, както и разходките на чист въздух. Като цяло те са щастливи и гледат оптимистично на живота. Въпреки това е възможно да ги обземе лека депресия в средата на март. Затова те трябва да се вземат в ръце и да спрат да хленчат за всяка глупост. Вместо това могат да отидат на танци, на фитнес, на масаж или да си направят някоя разкрасителна процедура.

Козирог - Погрижете се за кожата

Представителите на този зодиакален знак трябва да се погрижат за състоянието на кожата си. Като правило в началото на пролетта тя реагира с появата на рани, пъпки и други признаци на раздразнение. Ето защо посещението на дерматолог е неизбежно. Косата и ноктите също изискват грижи, така че те не бива да забравят и за тях. Като цяло Козирогът е пълен със сила и енергия, което означава, че ще преодолее неприятностите, които е възможно да го споходят през март.

Водолей - Психиката ви е разклатена

Психичното здраве е в основата на всички проблеми, които мъчат Водолеите от известно време. Нервите им са тотално опънати, а околните въобще не се съобразяват с това. Може би е време да се вземат кардинални мерки, защото хапчетата няма да им помогнат. Желателно е да стоят далеч от токсични хора и да си почиват малко повече. Налага се спешно да въведат ред във вътрешния си свят, да променят начина си на хранене и да излизат навън в слънчевите дни.

Риби - Обажда се болката в ставите

Гърбът и ставите са най-уязвимите места за представителите на тази зодия. Затова Рибитете трябва да се опитат да не бягат, да не скачат и да не се излагат на опасни занимания, които могат да доведат до травми. Ако спортуват, нека да го правят под контрола на инструктор. Освен това са изложени на опасност от настинки, затова трябва да пият витамини или да хапват повече плодове и зеленчуци. А ако не се чувстват достатъчно красиви, да отидат на фризьор и козметик.