0

О т целия зодиак се смята, че точно Ракът е най-идеалният знак, стане ли реч за семейство и свиване на любовно гнездо.

На принципа, че тихите води са най-дълбоки, този знак ще ви изненада (дори след дълго съвместно съжителство) с разнообразие на чувствата и вихрушка от положителни емоции. По природа той е идеалният любовник, макар трудно да се съгласява да експериментира в секса. Но обвърже ли се веднъж, е готов да края на живота си да отстоява това. За него семейството е над всичко, макар рядко да го показва. Трудно е само да бъде накаран да се обвърже, защото винаги има много възможности и по природа е колеблив кой път да поеме. Но направили го веднъж, партньорът му няма да съжалява – освен, ако не го предаде, тогава ще изпита гнева на Рака и то в продължение на много дълго време, ако не и до края на дните им.

Кръг

Раците са общителни и грижовни към членовете на своето семейство и близък кръг. Готови са да жертват всичко в името на спокойствието на своите близки. Ценят много симпатиите на другите и се страхуват да не станат обект на насмешка или неодобрение. Слабостта им към внимание е толкова голяма, че понякога без повод те се считат пренебрегнати или обидени. Лесно се огорчават, често са подозрителни, имат голямо самочувствие, поради което съвместният живот с някой представители на зодия Рак е изключително труден.

Дълбоко интуитивен и сантиментален, водният знак може да бъде един от най-сложните за опознаване. Представителите на този знак нямат големи амбиции, защото те са щастливи и доволни да имат сплотено семейство и спокоен и хармоничен дом. За тях е много трудно да не показват колко грижовни и състрадателни са в действителност.

Тяхната силна интуиция винаги им дава сили да разгадаят проблемите на другите и да им помогнат. Раците се чувстват най-уютно в собствения си дом и сред членовете на своето семейство.

Раците са верни приятели, на които може да се доверите без никакви притеснения. Макар и да се опитват да изглеждат силни, те са чувствителни и много раними личности. Обичат да раздават любов и са непоправими романтици. Освен това представителите на водния знак са отзивчиви, грижовни и надеждни. Имат голямо сърце, изпълнено с любов и привързаност.

„Аз чувствам” – това е мотото, от което се ръководи водната зодия. Този девиз е много подходящ, защото Раците се осланят на своята интуиция, която не може да ги подведе. Те винаги усещат мислите и намеренията на човека срещу себе си и се отнасят с всеки така, както считат, че заслужава.

И при представителите на Рака се срещат т.нар. бели и черни индивиди. По презумпция белите са родени през първата половина на зодията, а черните през втората. Според някой астролози белите Раци са по-нежни, добродушни и оптимистично настроени, докато черните са песимистични, отмъстителни и мрачни натури.

Декади

Родените през първата декада Раци (21 юни – 1 юли) са чувствителни, щедри, интуитивни, позитивни и винаги готови да помогнат на другите. Те печелят доверието на околните. За тях е важна собствената им сигурност и тази на близките им. Те се чувстват най-щастливи и спокойни в компанията на любимите си хора.

Родените между 2 и 12 юли (втората декада) са силни, жизнени и енергични натури. Те са в състояние да подкрепят страдащите си близки и приятели, дори и ако в момента се намират в труден период от живота си. Надарени са с уникалната способност да усещат, когато някой има нужда от помощ. Винаги дават мъдри съвети и умеят повече от всеки друг да пазят тайна. Изключително любящи и щедри към близките си, тези Раци могат да се превърнат в безмилостни и безсърдечни същества, ако разберат, че са предадени.

Раците, родени през третата декада (13–22 юли) са интелигентни и креативни. Често изразяват себе си чрез изкуство, поезия, танц или музика. Обичат да виждат близките си усмихнати и щастливи. В качеството си на домошари обичат да се грижат за близките си и са способни дори да се откажат от кариерата си в името на семейството. Понякога обаче тези представители на водната зодия могат да бъдат меланхолични и песимистични, отказвайки да видят цветната страна на живота.

Луната е космическото тяло, което управлява пътя в живота на лицата от зодия Рак. Ако забележите резки промени в настроението на тези личности, трябва да знаете, че най-вероятно те се дължат на фазите на Луната. Ракът се чувства бодър и отпочинал при пълнолуние и депресиран и изморен при новолуние.

Ето някои насоки как Ракът влиза в любовни отношения с другите зодии.

С Овен

Овен и Рак имат много общо в емоционален, сексуален и в интелектуален план. Но Проблемът във взаимоотношенията им е само един – двамата имат абсолютно различни житейски възгледи и това може да е непреодолимо. Понякога може да изглежда, че любовта подло си е избрала за жертви представители на тези различни цивилизации. Освен това Овенът и Ракът имат различни кръгове на общуване. Така всеки от тях е принуден или да свие своя кръг или да си вижда приятелите самостоятелно. Което само по себе си не се харесва на неговата половинка. В секса двамата имат добра съвместимост, но и възгледите им за интимните отношения са различни. Сантименталният Рак се стреми първо към духовно единение. И затова недоумява закъде толкова бърза пламенният Овен. Ракът почва да се стреми към брак по-рано от дезорганизирания си партньор и тук е ред на Овена да се чуди на прибързаността на своята половинка.

С Телец

За тази връзка няма половинчати неща и ако на Телеца и Рака им е хубаво заедно, то това ще е благополучие без уговорки и недомлъвки. Но ако между тях нещата не се развиват добре, то това ще е истински ад. И двамата са достатъчно силни, че да издържат всеки натиск, затова съвместимостта им често се основава точно на силата и на разбиране на причините за упоритостта един на друг. Ракът прекрасно разбира мотивите, които водят към изблици на егоизъм у Телеца. И Телецът с право може да се гордее с Рака, когато го вижда да не се поддава на трудностите. Съвместимостта им в леглото е нещо естествено и не им се налага там да се пречупват, тъй като желанията им най-често съвпадат.

С Близнаци

Тези двамата може да се озоват в една връзка само по волята на велика и нелогична любов. Близнаци и Рак са толкова различни, че всеки, който ги види заедно за дълго, може да бъде сащисан не на шега. И Ракът, и Близнакът разбират съвместимостта различно. За първия това е спокоен уют край любимия човек, за втория – радостно пърхане в дует. Любовта може да ги накара да не си търсят кусури и да не се упрекват, но на практика това се случва рядко. Макар че очарователният Близнак привлича разумния Рак, така или иначе сцените на ревност са подсигурени. Двамата са способни да се измъчват взаимно до състояние на пълна ненавист – затова този съюз е труден, но пък решат ли веднъж генералните си различия, има шансове за дълго и мирно съжителство.

С Рак

Рак и Рак са отлично съчетание. Те толкова си приличат, че дори не им е нужно време, за да се опознаят по-отблизо. Ако имат желание да се вземат, няма да се откажат от намеренията си за нищо на света. И това е единственият въпрос, по който не демонстрират рачешката си походка. Отношенията им по-скоро ще продължат дълго. И двамата остро се нуждаят от проява на чувства и затова щедро се надаряват един друг с любов. Съвместният им живот може да бъде помрачен само от склонността към чести смени на настроенията. Раците зависят от лунните фази, а това означава, че пристъпите на меланхолия ще ги спохождат едновременно. Но през останалото време околните ще завиждат на взаимната им нежност – определено няма друг знак, който умее да обича толкова красиво, както Рака. Чувствеността и романтичността осигуряват съвместимост между тях в секса 100%, че и отгоре. И колкото по-надалеч вървят, толкова по-ярки и наситени са интимните им отношения.

С Лъв

Успешни отношения между Рак и Лъв се срещат много рядко. Но ако двойка се е заформила, те прекрасно се допълват. Ракът осигурява на Лъва необходимата атмосфера на почитание и преклонение, а Ракът придобива в лицето на Лъва силен и уверен партньор, способен да го подкрепя в труден момент и да му повдига духа с оптимизъм. Сложността на отношенията между тях е, че не умеят да решават спорни въпроси по мирен начин – всеки настоява на своята гледна точка, вкопчвайки се в другия с нокти и зъби. А от огъня на битката страда самолюбието на Лъва и се клати и бездруго крехката увереност на Рака. Ако тези двамата не се научат да си правят отстъпки, взривът е неизбежен. Но мирна раздяла едва ли ще има. Все пак двата знака могат да не си причиняват взаимно толкова болка. Романтичната и трепетна природа на Рака и страстният темперамент на Лъва идеално се съвместяват в леглото.

С Дева

Трудно е Ракът и Девата да стигнат до съгласие. Всеки от тях си има цял списък от недостатъци, способни да изкарат другия от равновесие. Девата не може да разбере излишната сантименталност на Рака. А това, че Ракът категорично отказва да следва мъдрите съвети на Девата, я довежда до ярост. На свой ред Ракът, на когото любовта му е нужна като въздуха, не може да съзре зад практичността на Девата дори капчица чувственост. Но прелестта е в това, че и Ракът, и Девата са надарени с достатъчно такт и търпение, за да се приспособят един към друг. В такъв случай те могат да построят прекрасни отношения. Девата може да е очарована от меката привлекателност на Рака. А Ракът е привлечен от способността на Девата да мисли ясно и да взема решения. Постепенно се нормализира и съвместимостта им в секса.

С Везни

Рак и Везни се озовават изключително рядко на едно място. По-често дори не ги влече един към друг. Везните често са несигурни и Раците си мислят, че са прекалено повърхностни и не са способни на такава сериозност, каквато на тях им е необходима. Нито един от двамата няма достатъчна устойчивост против мнението на приятели и роднини. Ако не са в състояние да се приемат един друг, те може да започнат да воюват. Всеки ще се опитва да прекрои характера на партньора. В тази война повече може да пострада Везната – капризите на Рака, постоянните му жалвания и упреци може силно да разколебаят романтичните чувства на меките и дипломатични Везни. Колкото до секса, то съвместимостта им е някъде по средата – заради прекалено голямата разлика в темпераментите. Докато Везните предпочитат активните и наситени удоволствия, Ракът се съсредоточава върху чувствената и емоционална страна на секса.

Със Скорпион

Двойката Рак и Скорпион е направо откритие за някое сантиментално токшоу. И единият, и другият обичат да обсъждат своите и чуждите проблеми и дори могат да поплачат на най-проникновения момент. Точно това ги обединява. И то толкова силно, че са способни да създадат здрава и сплотена връзка. Когато се срещат, на всеки от двамата се струва, че най-сетне е открил сродната си душа. Те се хвърлят в обятията един на друг и веднага откриват, че между тях има повече общо, отколкото им се е сторило в началото. И двамата притежават удивителна способност да се разбират без думи. Нуждаят се от предан партньор и лелеят за стабилни семейни отношения. А и в леглото съвместимостта им повече от забележителна. Това е от онези случаи, когато съчетанието между нежността и чувствеността с напора и страстта ражда незабравимо взаимно удоволствие.

Със Стрелец

Парадоксът на отношенията между Рак и Стрелец е в това, че и двамата прекрасно знаят какво искат от живота, но се движат в различни посоки. На пътя на идеалната съвместимост между тях стоят убежденията им. Ако Стрелецът строи планове, той разчита само на себе си, а Ракът се обижда, че са го поставили пред свършен факт. Ракът се стреми постоянно да бъде с любимия човек и недоумява защо Стрелецът някъде се е отнесъл, вместо да си прекара чудесна вечер с него. В разгара на влюбването двамата са способни да вземат прибързано решение за брак, но тук си струва да се замислят и да си дадат малко заден ход. Импулсивният Стрелец може да се разбунтува много бързо против прагматичността и стабилността на Рака. В същото време Ракът е раним и ако Стрелецът пренебрегва чувствата му, няма да търпи дълго. В леглото съвместимостта им е повече от идеална, но само от началото.

С Козирог

Рядко се срещат толкова щастливи съюзи – независимо че Ракът и Козирогът са толкова различни (това са двете най-големи крайности на зодиака), тях ги събират звездите. Такова взаимно щастие буквално зашеметява, затова и близките им често не вярват в техните чувства и рядко одобряват тяхната връзка. Но и Ракът, и Козирогът не забелязват колко са съвместими, а го чувстват с кожата си. Заедно са способни да обърнат планини било в бизнеса, било в съвместния живот. Стриктността и критичността на Козирога карат Рака с отворена уста да улавя всяка негова дума, а Козирогът доста добре импонира на плахостта и деликатността на Рака.

С Водолей

Това е необикновен съюз между противоречиви личности. Вероятно само много силната любов е способна да събере Рака и Водолея. От пръв поглед те са способни да се нарекат един друг ненормални – взаимно разбирателство едва ли ще има, а поводите за раздразнения са много. Ракът е прекалено сериозен за Водолея, докато Водолеят може да е смятан от Рака за самонадеян всезнайко. Лесен живот в тази връзка няма да има, но ако има любов, то останалото може да се постигне. Различното емоционално ниво предразполага към чести изригвания на спорове, като се очаква Водолеят да крещи, а Ракът да си мълчи и да се муси, страдайки мълчаливо. Вярно е обаче, че в леглото двамата бързо могат да намерят точки на помирение, ако някой от тях направи първата крачка.

С Риби

Знаците на водата винаги намират общ език – Риби и Рак всъщност са щастливи заедно. Незначителните различия в характерите, които могат да доведат до негативи, се компенсират от дълбоко разбиране на мотивите зад действията, а това е основа за добри отношения. Те могат да бъдат заедно до дълбока старост, без чувствата им да угаснат. Очарователните Риби може несъзнателно да флиртуват с някой друг и Ракът неизбежно ще ревнува. Но Рибите разчитат на верността на Рака, затова изневерите са крайно редки в такива съюзи. Разбирателството от половин дума между Рибата и Рака може да вкара в заблуда околните. Може да изглежда, че единият се подчинява на другия и няма собствено мнение. Но всъщност това е идеалното разбирателство и единство на възгледите. Хармонията в този водоем понякога може да се вълнува, но с времето неизменно се изглажда.