0

Ръце Ако сънуваш, че ръцете ти са по-красиви и здрави от обикновено- означава, че ще се заемеш с големи дела, които ще имат благоприятен завършек. Ще се радваш на уважение и вярност от подчинените. Ако насън ти отсекат ръката или е изгоряла, изсъхнала или наранена - ще загубиш верен приятел, помощник и ще имаш материални затруднения. Ако жена сънува, че няма ръка или е силно наранена - големи премеждия и немотия. Ако сънуваш, че са ти отсечени пръстите на ръката - предвещава, че скоро ще се разделиш с приятел или близък помощник.

Ако сънуваш, че ръцете и пръстите са ти се смалили - означава, че близък човек те мами и предава. Ако насън правиш нещо с дясната си ръка - означава скорошно благополучие за семейството. Ако пък вършиш нещо с лявата си ръка – нещастие.

Ако насън видиш, че си с повече от пет пръста - ще се радваш на ново приятелство, благоденствие, наследство или печалба. Ако видиш ръката си окосмена - неприятности и законодателно наказание. Ако си млад и ръцете те болят като при ревматизъм - означава, неприятни случки, недоимък. Ако сънуваш, че имаш повече от две ръце - прилив на сили, плодородие и богатство. За мошениците и крадците - предвещание за провал и наказание. Ако видиш как държиш и изгасваш с ръце огън и не усетиш болка - предвещава, че ще си невредим и ще имаш придобивката, която си очаквал. Ако удряш насън някой с ръка - разбирателство и любов с човека, когото обичаш. Ако нямаш приятел/ка - ще се влюбиш и ще обикнеш силно и ще надвиеш враговете си. Ако някоя жена насън бие съпруга си - изпитва страх от него, въпреки любовта му. Ако пък бие любовника си - любовните й отношения ще бъдат в криза. Ако държиш сабя и нанасяш удари с нея - ще тържествуваш над неприятелите си, успех в делата ти, здраве. Ако държиш в ръката си тояга - ще властваш и ще печелиш материални блага.