Е моциите са движещата сила на нашите спомени. Много лесно могат да замъглят преценката ни и да накарат някого да се чувства наистина неудобно, когато е в компанията на определен човек. Всеки изразява и се справя с емоциите по свой начин, който до голяма степен се определя и от зодиакалния знак, твърдят астролозите на „Мари Клер“. Ето един поглед към емоциите според знака в зодиака.

Овен

Овните често преживяват емоциите си с гняв. Те се движат с по-бързи темпове, отколкото всеки друг знак в зодиака, а намирането на време, за да анализират и изживеят чувствата си, не е лесна работа за тях. В емоционален план те са интензивни и импулсивни. Не им е комфортно, ако всеки знае как се чувстват, тъй като винаги искат да бъдат силни в очите на другите.

Телец

Телците са склонни да бягат от реалността, когато са емоционални, защото се нуждаят от време, за да разберат напълно какво чувстват. Те се прибират вкъщи, приготвят си нещо за хапване и пускат музика, която отразява настроението им. Няма да разберете как изглежда тази емоционална бъркотия, преди да са се справили с нея, освен ако не ви се доверят достатъчно, за да ви разкрият.

Близнаци

Представителите на тази зодия толкова са свикнали да се грижат за щастието на другите и да се стремят да са усмихнати и ведри, че всъщност е трудно да се каже какво наистина изпитват. Можете да ги познаете по това, че стават много по-тихи от обикновено. Те са склонни да разчитат на свои близки, за да разберат кога са емоционални, в противен случай вероятно никога няма да говорят за това.

Рак

Когато родените под този знак са емоционални, всеки разбира. Нужно е само да погледнете в очите им, за да разберете точно какво чувстват. Раците са известни с това, че се обливат в сълзи както когато са тъжни, така и когато са щастливи. Освен това те са сред зодиите с най-променливо настроение. Ако няма с кого да поговорят за чувствата си, те може да рухнат.

Лъв

Няма как да не научите, когато Лъвовете са емоционални. Те са най-театралните знаци в целия зодиак и правят огромно, драматично шоу, за да покажат чувствата си. Това е едновременно красиво и завладяващо за гледане, но може и да ви вбеси. Те се затрудняват в това да слушат другите и разговорите могат да бъдат малко едностранчиви, когато наистина са дълбоко завладени от чувствата си.

Дева

Емоционалните Деви се обсебват от анализирането на всеки детайл, свързан с чувствата им, докато това не се превърне в истински кошмар. Опитват се да осмислят емоциите си по логичен начин, който невинаги работи, защото емоциите рядко са логични. Щом веднъж започнат да се успокояват, предприемат нужните стъпки да неутрализират усещанията си.

Везни

Те ще направят всичко по силите си, за да не стават твърде емоционални. Везните искат да поддържат подходящ баланс по всяко време и когато той се наруши, в емоциите им може да настане бъркотия. Склонни са към себеразрушително поведение, когато са тъжни. Когато са щастливи обаче, се отдават изцяло на емоцията и се опитват да извлекат максимума от нея.

Скорпион

Емоционалният Скорпион е гледка, която трябва да се види. Емоциите на родените под този знак се простират по-дълбоко, отколкото при всеки друг знак в зодиака. Те са толкова интензивни и непостоянни, че каквото и да изпитват, то се отразява на всички около тях. Скорпионите искат да направят нещо с чувствата си, независимо дали ще споделят с някого или ще раздават хиляди прегръдки на любимите си хора.

Стрелец

Емоционалността на Стрелците вероятно е с най-ниска интензивност от всички знаци в зодиака. Те могат да изглеждат доста апатични понякога и са склонни да потискат чувствата си. Стремежът към позитивност, жизненост и щастие е основната им грижа и когато техните емоции преминат в неизвестна територия, не е необичайно за тях да се опитат да ги заглушат. Ако обаче достигнат до точка на пречупване, те могат да причинят доста вреди на този, който ги е довел до това състояние.

Козирог

Козирозите могат да бъдат естествено песимистични, така че отнема много време, за да станат прекалено емоционални. Те вече очакват в живота им да се случат неприятности, затова ги улавят в крачка. Въпреки това, не са имунизирани към разочарования и разбито сърце и когато са уязвими, те се обръщат към някого, на когото имат пълно доверие, за да разкрият всичките си тайни.

Водолей

Водолеите имат естествена неприязън към силните емоции и ще ги стъпчат още в зародиш, така че никога да не се налага да се гмуркат в дълбокото. Склонни са да имат отложена реакция на чувствата си, защото полагат много усилия, за да ги избегнат. Водолеите ще се преструват, че всичко е наред, докато не е твърде късно.

Риби

Рибите са един от най-сантименталните знаци в зодиака. Те процъфтяват и страдат, когато са емоционални. Те се увличат, когато са щастливи, с желанието да надграждат върху това щастие до такава степен, че то да се натрупа в големи количества. Представителите на тази зодия са известни с това, че прогонват скръбта и тъгата с алкохол, с цел да потушат силната болка. Именно техните емоции обаче ги правят толкова интересни личности.