0

З одията определя кой е щастливият и полезен цвят на всеки, с устрем отбелязват астролози. Цветовете на дрехите, които избираме, говорят много за нашия характер или чувствата ни в момента, твърдят експерти.

Например: понякога черното подсказва, че човек е депресиран и унил, докато топлите нюанси насочват към ведро настроение, гласи широкото разбиране.

Но не винаги е така. Според астрологията, цветовете, които харесваме, са свързани преди всичко с нашата зодия и с наталната ни карта. Практиката обаче е показала, че всеки човек избира цвят и спрямо възпитанието си, образованието и традициите.

А често има и още куп неща, които определят какво носим – например някои смятат, че черното ги прави по-фини или пък бунтари, отхвърлящи правилата и т.н. Ето кой нюанс подчертава характера според знака в зодиака. Но колкото правила, толкова и изключения, като често последните са дори повече.

Овен - червен

Червеният цвят носи успех на родените под този знак и се свързва с динамичния им характер. Цветът носи стремеж към лидерство, а целта на Овните е именно първото място. Освен това този нюанс показва страст, оптимизъм и енергия. Червеното и неговите производни отенъци привличат късмет на Овните. Когато са в лошо настроение, дрехите с този цвят им помагат да мислят по-положително.

Телец - зелен

зеленият цвят прави духа на представителите на този знак по-силен. Телците обожават природата и именно зеленото ги успокоява и осъществява връзката им с нея. Ето защо и пролетта е предпочитания сезон за Телците - тогава те зареждат сетивата си. Зеленото носи добро здраве и положителна енергия. Друг цвят, който се харесва на Телците, е жълтото, което ги предпазва от апатия.

Близнаци - жълто

Смята се, че жълтият цвят определено повдига духа на Близнаците, които са близки по характер с Телците. Те често са неспокойни и живеят в два различни свята, затова предпочитат по-ярките цветове, които да балансират настроението им. Жълтото се свързва със слънцето, което ни сгрява и носи ново начало на всеки ден. Освен това нюансът засилва умствения потенциал. Цветът на Меркурий придава лекота и подпомага комуникацията между хората.

Рак – бял и сребърен

Тези два цвята – бял и сребърен, се свързват с интуицията на Раците. Те повишават чувствителността им. Душата им е чиста и неподправена като водата. Сребърното се свързва с хармония и бистър ум, а бялото от своя страна е цветът на мира и спокойствието, но е по-пасивен. Сребристият цвят влияе положително при лошо настроение.

Лъв - златен

Тъй като е огнен знак, златното подхожда най-много на Лъва. Той е цветът на властта и престижа, а хората от тази зодия винаги се стремят към тях. При това имат голямо самочувствие. Златното определено привлича вниманието, а Лъвовете обичат да са в центъра на всеки разговор. Златното носи щедростта на хората, родени под този знак, както и оптимизма, с който гледат на живота. Te обожават красивите неща, а златото е едно от скъпоценностите, които носят.

Дева - зелено и кафяво

Тези два цвята, които се съчетават идеално, помагат на Девите да останат здраво стъпили на земята и се съсредоточат върху своето усъвършенстване. Най-вече кафявото носи стабилността, докато зеленото се определя като цвят на растежа и желанието за успех. Представителите на Девите трябва да избягват да носят дрехи в ярки цветове. На тях им отиват по-приглушените, сред които дори сиво.

Везни - розово и синьо

Розово и синьо помагат на Везните да отворят сърцата си за хората. Тези бледи нюанси успокояват и помагат на носещите този знак да създадат приятно впечатление навсякъде, където ходят. Синьото им помага да държат баланса в живота, а розовото стимулира романтиката и любовния им живот. Като въздушен знак, Везната има способността да визуализира цветовете и медитира дишайки по определен начин.

Скорпион – черен и червен

Черното се асоциира със силата на знака. То помага на Скорпионите да бъдат по-съсредоточени, но им носи както негативи, така и позитиви. В западните култури черното е нюанса на трансформациите и бунта. За ежедневието си представителите на тази зодия може да използват по-тъмните нюанси на червеното. Този цвят може да бъде забелязан на много места в дома им наред с водещият черен.

Стрелец - лилав

Лилавото се нарича кралски цвят и се е смятал за любим на Клеопатра. Получава се след съчетанието между синьо и червено. Първият символизира стабилност, а вторият - енергия. Като цвят на изобилието, лилавото носи късмет на Стрелците им помага в търсенето на духовност и нови хоризонти. Те могат да носят и дрехи в синьо.

Козирог - кафяв и сив

Двата цвят си отиват и помагат на хората с този знак да бъдат по-практични. Комбинацията между кафяво и сиво засилва увереността им. От гледна точка на астрологията, кафявото е най-късметлийският цвят за Козирозите. Той се свързва с дружелюбието и стабилността. Кафявото може да се носи в ежедневието, по време на работа, но когато сте на почивка, ползвайте сиво или по-светли цветове и нюанси. Те привличат положителна енергия и късмет.

Водолей - син

Тук късметлийският цвят е синьото. Водолеите предпочитат цветовете на морето и небето, а не ярките тонове, които могат да нарушат тяхната хармония. Синьото успокоява и зарежда с енергия. За да бъдат по-спокойни, Водолеите носят дрехи, които са с подобни отенъци. Вариациите на зеления също са подходящи за носене от представителите на тази зодия.

Риби - светло зелено

Този цвят дава вдъхновение на Рибите и им помага да гледат по-положително на живота. Другите нюанси, които носят успех на хората с тази зодия, са зеленото и виолетовото. Разновидността на лилавото се свързва с трансформациите и намаляване на стреса в ежедневието. От друга страна зеленото умиротворява, но е добре да се избягва при лошо настроение.