0

В секи зодиакален знак си има своята лоша страна, своите големи недостатъци и по-мрачни прояви на характера, които успешно вредят на любовните му взаимоотношения. Друга истина е, че не е длъжно всеки зодиакален знак да проявява задължително лошите страни на характера си, но те обикновено са големи пречки в някои от любовните му начинания. Ето ги тези проблеми накратко, групирани по стихии от астролозите на „Мари Клер“.

Огън

Овенът (кардинален огнен знак) разрушава любовните си взаимоотношения, като очаква партньорът му да живее по неговите правила, дори и те да не са съвсем ясни. Овенът никога не е толерантен към несъвършенствата на половинката си и обича да я критикува, но самият той не търпи критика. Тази зодия има бесен нрав и при скандал започва да крещи и обижда, като всички други са й виновни.

Лъвът (неподвижен огнен знак) винаги изисква от половинката си абсолютно посвещаване, преданост и внимание нонстоп, което е доста натоварващо за другата страна. Лъвът поставя много правила и има високи очаквания към половинката си, като в същото време той самият е и доста ревнив. Лъвът може да бъде такъв инат, че е готов да загуби всичко, но да докаже на другия как той и само той е прав по лъвски.

Третият представител на Огъня – Стрелец (подвижен огнен знак), е толкова загрижен да не изгуби свободата си, да не бъде задушен от половинката си, че понякога се държи деспотично само и само, за да докаже, че той е шефът и той взима решенията. Не обича да прави компромиси, именно защото смята, че те му отнемат въпросната свобода и че са опит на другия да го контролира. Стрелецът мрази да се чувства притиснат и/или да му бъдат поставяни ограничения. Чувствителен и раним, но не обича да го показва и това често му играе лоши номера.

Земя

Телецът (неподвижен земен знак) е егоист, който обича и се стреми към комфорт и като цяло си пада по рутината, като избягва предизвикателства и приключения. Понякога Телците се държат твърде снизходително, даже обидно към партньора си, но в същото време очакват той да ги направи щастливи, като те хич не полагат грижи да се стараят достатъчно. Телецът може да бъде невероятно упорит и твърдоглав и не е склонен на компромиси.

Девата (подвижен земен знак) често си пъха носа в неща, които не са нейна работа. Девите имат усещането, че само те могат да направят нещата правилно, което разбира се, е погрешно. Освен това те привидно не са особено романтични, а са твърде педантични. Девите имат таланта да карат близките си да се чувстват използвани от тях – сякаш са с тях, само за да послужат за целите им, а когато те не са им нужни, се държат ледено. Девите често приемат обидите толкова навътре, че това ги прави да изглеждат като непукисти, а всъщност са особено раними.

Козирогэт (кардинален земен знак) може да бъде прекалено сериозен, арогантен и да се държи като тиранин с половинката си. Очаква всички около него да живеят по неговите стандарти за това, което счита за правилно и грешно. И всички, които не се съобразяват с него, са мързеливи, безполезни или неспособни (или всичко това накуп). Може да бъде голям негативист и да натовари половинката си с отрицание. Не знае как да се отпусне и да се забавлява, което също може да разруши връзката му. Козирогът е най-доброто олицетворение на всичко негативно, което може да бъде казано за твърдоглав човек.

Въздух

Близнаци (подвижен въздушен знак) съсипват връзката си, когато се държат с перчещо превъзходство и се смятат за по-умни, по-добри, по-красиви, по-способни и така любимият му се чувства подценен или недооценен. Близнаците наистина трудно изграждат стабилна връзка, защото самата им природа е нестабилна. Обичат да флиртуват с други хора, дори да имат сериозен ангажимент. В повечето случаи този флирт не води до конкретни действия, а е само в името на спорта, но ако постоянният му партньор му не е убеден в това, то той може и да се подведе.

Везните (кардинален въздушен знак) често вдигат летвата твърде високо по отношение на връзката си. Те се отнасят много добре с половинката си, но понякога го правят толкова показно, че да се забележи и помни от другата страна. Искат непрекъснато да им се засвидетелства уважение, да им се правят комплименти, да им се обръща внимание и това често се превръща в маниакалност. Възможно е партньорът на Везни никога да не се почувства на неговото ниво и да бъде потиснат и нещастен.

Водолеят (неподвижен въздушен знак) може да изглежда твърде сух, дистанциран и неемоционален, а половинката му да се чуди дали той наистина я обича, или просто си прекарва времето с нея. Водолеите умеят да прощават всичко и не винаги ревнуват партньора си, но това понякога изглежда така, сякаш изобщо не им пука за него. Тази демонстрация за липса на страст и незаинтересованост може да бъде доста разочароваща за другата страна. Водолеят е купонджия и умее да се наслаждава на живота, но често за сметка на половинката си.

Вода

Ракът (кардинален воден знак) прави от мухата слон за почти всичко, дори за това, за което никой друг не може да се досети. Тя определено е най-саморазрушителната зодия, а заедно с това обрича и връзките си на страдание. Ракът е твърде раним, обидчив и чувствителен и обича да се цупи дори без реално някой да е искал да го засегне нарочно. Но когато е засегнат, може да игнорира половинката си в продължение на дълги периоди от време със студено мълчание, лоши погледи и всякакви други неподозирани начини. Тази драма понякога идва в повече на партньора му, който започва да живее в постоянно чувство за вина. Ракът обича винаги да е заобиколен от проблеми и ако няма такива, просто си ги намира с учудваща лекота.

Скорпионът (неподвижен воден знак) съсипва любовните си отношения поради вродената си недоверчивост и с това, че взема всичко твърде насериозно. Скорпионите започват връзка с идеята, че половинката им ще им изневери и ще ги предаде рано или късно. По принцип са подвластни на по-тъмната страна и все очакват най-лошото да им се случи. Вярват в задкулисни игри, в машинации, в конспирации, които рушат връзката им.

Да бъдеш с Риби (подвижен воден знак) е като да имаш връзка със сложна кардиограма – днес денят ще е прекрасен, а утре – ще е ужасен. Рибите живеят в свой собствен свят, а това е объркващо за партньора. Никога не са готови да се изправят срещу всякакви въпроси или проблеми. Могат да накарат половинката си да се чувства така, сякаш е във връзка с призрак, който нещо крие, който има нужда от уединение, който винаги е уклончив. Рибите обичат да са потайни и двойнствени, често действат задкулистно, дори с най-близките си партньори.