0

В ръзките между зодиите са закодирани в небесната подредба, казват вещите астролози. Дори допълват, че хилядолетията са доказали как сме предопределени да харесваме и да се обвързваме все с един и същ зодиакален тип, каквото и да ни струва това. Много от връзките за зодиите са разнопосочни през различните периоди от живота на човека, които се приема, че са подредени на три етапа - до 29 и половина годишна възраст, после от нея до 41 и половина годишна възраст и накрая след това. Ето една кратка и обща характеристика. Трябва да се допълни, че всеки има своите отличителни особености, свързани с астрологичната си карта, но тук са посочени общите тенденции. А и е много важно човек да срещне подходящата половинка или пък приятел от дадена зодия точно когато трябва.

Овен

Овните се впускат в живота, без да се страхуват от следващото препятствие, което може да се изправи на пътя им. Те първо действат и по-късно мислят върху изборите си. По принцип имат решителна, уверена, страстна природа и смело сърце. Родените под този знак се нуждаят от вълнение и спонтанност в една връзка и няма да се поколебаят да обсипят партньора си с любов. Нуждаят се от човек, който да има също толкова страстно отношение към живота. Най-добра цялостна съвместимост: Лъв, Стрелец. Най-добра съвместимост в любовната връзка: Везни.

До 29,5 години за Овена най-подходящите партньори се намират сред хората, родени под знаците Лъв и Стрелец. След това Овенът става по-улегнал, по-малко стремителен и страстен, по-практичен. В това време Овенът е съвместим със знаците на Козирога и Девата. След 29,5 години Овните стават по-малко егоцентрични: те не се концентрират върху любовта и секса и започват да насочват своята енергия към солидни преобразувания и сигурност. На възраст до 41,5 години, което е половината от цикъла на Уран, Овенът е длъжен да се контролира. През това време той е съвместим с Везни (чувствителен, умствен знак) и Близнаци (също интелектуален знак).

Телец

По природа Телците са здравомислещи и практични хора, които не оставят недовършена работа. Те са и добри слушатели, което е много важно във всяка една връзка. Проявяват голяма предпазливост към най-близките си хора и понякога могат да бъдат дори обсебващи. Телците са много чувствителни и романтични и има голяма вероятност да останат верни на половинката си. Те се нуждаят от някой честен и надежден човек, който ще прояви търпение и ще оцени техните качества. Родените под този знак не обичат да говорят много, но имат голямо сърце и най-добре си пасват с някой, който ще остане до тях, въпреки всичко. Най-добра цялостна съвместимост: Дева, Козирог. Най-добра съвместимост в любовната връзка: Скорпион.

До 29,5 години най-подходящите им партньори са Козирог и Дева. Ако избере Дева, Телецът е длъжен да има предвид, че тя е красива, но хладна, а Козирогът е добър партньор и съпруг, но след време няма да може да я удовлетвори сексуално. След 29,5 години Телците започват да растат духовно и може да намерят подходящ партньор сред Близнаци и Овен. Това са интелектуални знаци и не витаят из облаците, като Телеца, което понякога е полезно, за да го свалят на земята и впоследствие да промени своето бъдеще. След 41,5 години Телецът вече е придобил дългоочакваното благополучие, той е готов за по-дълбоки, духовни отношения. Сега той може да е съвместим със Скорпион.

Близнаци

Близнаците се считат за много непредсказуем и сложен знак, защото никога не можем да разберем коя страна на личността им ще се прояви. От една страна те могат да бъдат много социални, харизматични и гъвкави, но понякога се губят в собствените си мисли и могат да се покажат като много сериозни и необщителни. Те обаче имат голямо сърце и нежна природа и могат бързо да се адаптират към всяка ситуация. Близнаците се нуждаят от половинка, която да им предложи страхотен разговор и която ще ги стимулира и предизвиква. Те имат нужда от вълнение и страст във връзката. Най-добра цялостна съвместимост: Везни, Водолей. Най-добра съвместимост в любовните връзките: Стрелец.

До 29,5 години Близнаците трябва да търсят партньори сред Везни и Водолей. Всичките три въздушни знака действат лекомислено, либерални са, не съзряват и опознават своя истински характер, който става по-уравновесен. След 29,5 години: тогава те често намират общи черти с Телец и Овен. Телецът им предлага стабилност и другарски отношения, Овенът – възбуждане и добър модел на Аз. След 41,5 години Близнакът е длъжен да се развие окончателно и да добие самоконтрол. По това време е съвместим със Стрелците.

Рак

Родените под зодиакалния знак Рак може да изглеждат много сложни и трудни за опознаване личности, но под твърдата им черупка се крие цял един свят. Раците имат много дълбока, емоционална природа, те са и едни от най-креативните хора с голямо въображение, които някога ще срещнем. Те имат енергия – любяща като майчината, и се отнасят много грижовно към своите приятели и семейство. Представителите на зодия Рак са верни и се нуждаят от партньор, който също няма да ги предаде и ще прояви търпение, тъй като на тях им отнема повече време, за да допуснат някого до себе си. Най-добра цялостна съвместимост: Скорпион, Риби. Най-добра съвместимост в любовните връзките: Козирог.

До 29,5 години най-добрите партньори на Рака са Скорпион и Риби – между тези три водни знака има страстна, дълбока емоционална връзка. След 29,5 години Ракът съзрява и осъзнава истинската си личност, става по-либерален и не толкова предпазлив. Тогава открива, че е съвместим с Близнаци и Дева. След 41,5 години Ракът е длъжен да притежава пълен контрол над себе си. Тогава може да е заедно с Козирог.

Лъв

Лъвовете са родени лидери и обичат да бъдат в светлината на прожекторите. Освен това са сърдечни, любезни, весели и страстни и няма да се спрат пред нищо, за да постигнат целите си. Лъвовете са честни, затова няма да ни се наложи да се чудим какво си мислят или чувстват. Те просто ще ни кажат. Нуждаят се от партньор с голяма амбиция, чувство за хумор и оптимистична гледна точка за живота. Най-добра цялостна съвместимост: Овен, Стрелец. Най-добра съвместимост в любовните връзки: Водолей.

До 29,5 години е добре най-добър партньор Лъвът да търси сред Овен и Стрелец. Всичките те са огнени знаци. На тази възраст са много независими и действат обективно и безкористно. След 29,5 години Лъвовете се стремят към по-улегнал живот, по-търпеливи са и стават по-практични. В това време те могат да са съвместими с Козирог или Близнаци, които го очароват със своя блестящ интелект. След 41,5 години Лъвът е вече духовно развит, станал е по-малко тщеславен, ексцентричен и е достигнал върха на своето интелектуално развитие. Сега открива, че е съвместим с Везни и Скорпион. Тъй като Везните винаги се стараят да угодят, а Лъвът иска същото, те успешно изграждат отношения от типа роб-господар. Съчетанието Лъв-Скорпион е възможно само в средите на високоразвити типове. Но срещнат ли се – пазете се.

Дева

Девите са изключително аналитични, трудолюбиви и практични. Те наблюдават внимателно нещата до най-малките детайли и имат много методичен подход към живота. Родените под този знак може понякога да обмислят дадена ситуация отново и отново, за да намерят решение на проблема. Във връзката те са верни и се нуждаят от същата вярност от партньора си. Посветени са на своя партньор и обичат да се чувстват важни и желани от любовника си. Не показват често обичта и емоциите си, но все пак се грижат за половинката си. На Девите им трябва човек с практичен подход към живота. Най-добра цялостна съвместимост: Телец, Козирог. Най-добра съвместимост в любовните връзки: Риби.

До 29,5 години Девите намират най-подходящи партньори при Телец и Козирог. Всичките те са земни знаци и до 29,5 години се държат пасивно, връзките им са случайни и чувствени, отношенията – стабилни и ограничени. След 29,5 години Девите започват да разбират цялата глупост на своето отношение към живота и тяхната строгост отслабва. Сега те могат да са съвместими със Скорпион и Лъв. Хората от тези знаци високо ценят интелекта на Девата и могат да отделят малко от собствените сили на този по-слаб знак, който позволява на благата на живота да преминат край него. След 41,5 години Девите вече са развити духовно. Сега те могат да са съвместими със Стрелци – интелектуален знак.

Везни

Везните не обичат конфликтите и самотата. Наслада им носят хубавият разговор и интересните хора, освен това се очароват от изкуството и всичко красиво. Везните се нуждаят от баланс и симетрия в живота си, за да преживеят всичко, което им се случва по най-добрия възможен начин. Нуждаят се от партньор, който също да обича мира и хармонията в живота. Най-добра цялостна съвместимост: Близнаци, Водолей. Най-добра съвместимост в любовните връзки: Овен.

До 29,5 години Везните са най-съвместими сексуално с Близнаци и Водолей. Тези три въздушни знака до 29,5 години имат непостоянни връзки. След 29,5 години започват да съзряват и стават по-практични. Приближили са се към по-улегнал и по-стабилен живот. Откриват съвместимост със Скорпион и Овен. Тъй като тези два знака се управляват от Марс, понякога са малко груби и се нуждаят от мекия, уравновесен характер на Везните. След 41,5 години Везните вече са се развили, установили са контрол над своето интелектуално Аз. В този период често са съвместими с Риби и Стрелец, благодарение на техния идеализъм и романтизъм.

Скорпион

Скорпионите в повечето случаи са спокойни и изключително дискретни. Родените под този знак са чудесни приятели, тъй като винаги оправдават доверието ни. Имат мистериозна природа и обикновено не изразяват своите емоции. Те са находчиви и страстни и изключително креативни. Също така са много чувствени хора, но се нуждаят от партньор, който да бъде търпелив с тях, защото им трябва време, за да му се доверят. Нуждаят се от някой интелигентен и честен човек, който няма да крие тайни от тях. Най-добра цялостна съвместимост: Рак, Риби. Най-добра съвместимост в любовните връзки: Телец.

До 29,5 години най-добрите им партньори са Рак и Риби. Всичките те са водни знаци, които в тази възраст са емоционални. Понякога Скорпионите си пасват добре и с Козирог и Дева. След 29,5 години започват да съзряват и осъзнават своето постоянно Аз, като постепенно стават агресивни и властни. Тогава са съвместими с Телец и Везни, които притежават търпение и способност да понасят властния характер на Скорпиона. След 41,5 години Скорпионът би трябвало да е напълно развит като личност и да контролира добре своето Аз. Открива съвместимост със Стрелец и Водолей.

Стрелец

Това, от което имат нужда Стрелците, е свобода и простор, и никак не обичат някой да им казва какво да правят. Те са любопитни към живота и имат екстровертен характер. Родените под този знак обичат да пътуват много, защото се нуждаят от постоянно движение в търсенето на смисъла на живота. Те са големи философи и умеят да се изразяват много добре. Стрелците са игриви и забавни и затова най-добре биха се чувствали с човек, който е отворен към живота. Те се нуждаят от чувствителен, експресивен партньор, с приключенски дух. Най-добра цялостна съвместимост: Овен, Лъв. Най-добра съвместимост в любовните връзки: Близнаци.

До 29,5 години най-добрите партньори на Стрелците са Лъв и Овен. Тези три знака са огнени и до 29,5 години ключовата дума в отношенията при тях е независимост. През юношеството Стрелците могат да открият добри партньори сред Телците и Рибите. След 29,5 години Стрелците започват да съзряват. Те осъзнават своята истинска личност, която постепенно става крайно неспокойна. Тогава те често са съвместими с Дева и Близнаци. Тези знаци притежават висок интелект и очароват Стрелците. След 41,5 години Стрелецът вече е развита личност, с добър самоконтрол и е готов да погледне към вътрешния си мир. През този период той става много агресивен, властен и независим. Тогава е съвместим с Телец и Везни. Тези знаци могат да живеят с властни хора.

Козирог

Козирозите са от най-трудолюбивите знаци в зодиака. Те са много сериозни, дисциплинирани хора и имат строга работна етика, която им позволява да контролират кариерата си много добре. Те са независими и упорити и не позволяват на другите да им нареждат. Самите те понякога може да ръководят хората и да им налагат идеи, но всъщност са много лоялни и щедри хора. Нуждаят се от честен, чувствителен партньор, който може да балансира твърдоглавието им. Най-добра цялостна съвместимост: Телец, Дева. Най-добра съвместимост в любовните връзки: Рак.

До 29,5 години най-подходящите им партньори са хората, родени под знака на Телец и Дева. Тези три знака са земни. Отношенията между тях са приятни и малко пасивни, но обикновено са стабилни. След 29,5 години най-подходящи партньори Козирозите следва да търсят сред Водолей и Скорпион. Водолеят ги учи да са добри и благородни. Скорпионът е най-добрият им избор, тъй като е умен и хитър и деловите Козирози му се възхищават. След 41,5 години Козирозите обикновено постигат своите цели. Тогава те често са съвместими с Риби, които носят на Козирога духовност.

Водолей

Родените под знака на Водолея се нуждаят от умствена стимулация, тъй като се отегчават бързо. Те са независими и им трябва време, за да се презаредят. Те са силно загрижени за останалите и винаги са готови да им помогнат. Водолеите мислят напред в бъдещето и често се възприемат като визионери. Нуждаят се от някого, който да ги предизвика интелектуално и с когото могат да проведат смислен и задълбочен разговор. Те също така имат нужда от партньор, който да уважава пространството им и да почита независимата им природа, а те ще направят същото за него. Преди всичко Водолеят се нуждае от партньор, който има богато въображение и е честен и комуникативен. Най-добра цялостна съвместимост: Близнаци, Везни. Най-добра съвместимост в любовните връзки: Лъв.

До 29,5 години най-подходящи за тях са Близнаци и Везни. Техните отношения са променливи, Близнаците предлагат интелектуален стимул, весело приятелство, а Везните – равновесие и хармония. След 29,5 години Водолеите се интересуват повече от практичния, земен живот, и тогава често са съвместими със знака на Дева и Овен. Острият ум на Девата и нейната способност непрестанно да се труди може да помогне на Водолея да навлезе в областта на практичността. Овенът предлага амбиция. След 41,5 години личният живот и работата на Водолея вече са в положително русло и той е готов да влезе във висшето общество. През това време е съвместим със своя противоположен знак – Лъв, който се развива в същото направление.

Риби

Всеки, роден под знака на Рибите, има творческа и нежна природа. Те са много състрадателни и интуитивни и се наслаждават на времето, отредено само за тях, тъй като по този начин вдъхват живот на въображението си. Независимо от интровертната природа на Рибите, те се радват, когато опознават нови хора и винаги са приятелски настроени към тях. Те са изключително състрадателни и емоционални и дават на другите, без да очакват нищо в замяна. Рибите имат нужда от дълбока и емоционална връзка и ще направят всичко, за да се уверят, че партньорът им е удовлетворен във всеки аспект. Те са много лоялни, грижат се за партньорите си и очакват той или тя да предложи същите доброта и уважение. Най-добра цялостна съвместимост: Рак, Скорпион. Най-добра съвместимост в любовните връзки: Дева.

До 29,5 години най-подходящи за тях са Рак и Скорпион. При тези знаци отношенията са много близки, емоционални и често бурни. След 29,5 години Рибите са съвместими с Везните. Те ги привличат със спокойна грациозност и уравновесеност. Зрелите Риби са привлечени и от Водолеи, които разширяват техния свят с общуване, помагат им да се освободят от своята свръхемоционалност. След 41,5 години Рибите са постигнали стабилност и са близки душевно с Девите. Те взаимно се допълват и стабилизират.