0

Ф олкмузиката за пореден път доказа, че е най- търсена за всички празници и по всякакви поводи. Изключение не правят и абитуриентските балове, където изпълнителите на лекия жанр могат да се похвалят с най-много участия, за разлика от колегите си от попа, които имат изяви само на някое частно парти. 

Повечето от завършващите след официалната си бална вечер ще забегнат към любимия Слънчев бряг, където чалготеките вече са открили сезона и чакат първите си клиенти. 

Любимката на хора от всички възрасти остава Преслава, която ще съчетае ангажиментите си в страната с тези около баловете, като ще весели хората на най-високия хонорар в бранша след Азис, който обаче отдавна не ходи по балове или ако приеме оферта, тя е на стойност между 18 000-20 000 лв. Преслава взема около 8000 за участие, но феновете й са категорични, че ги заслужава, защото е една от малкото, които пеят на живо и се раздават докрай за публиката. Следващата по хонорар е Емануела, която също не може да се оплаче от участия и препълнен график.

Въпреки успехите си на сцената тя реши да се подсигури с допълнителни доходи и става продуцент на млади таланти. Заедно с приятеля си Александър Попов, по-известен в средите като Супер Саш, създадоха музикална компания, която кръстиха „РА мюзик“. Там ще подават ръка на млади таланти, с желание да се развиват на музикалната сцена. 

Едни от най-любимите и желани изпълнители за баловете са Галин и момичетата му. Лидия, Симона и Десита за кратко време успяха да станат любимки на подрастващото поколение, които знаят песните им наизуст и ги пеят заедно с тях по участията им. Галин също се вписва идеално в празничното настроение.

Другите любимци на публиката са Меди и Илиян. Меди, който спокойно може да бъде обявен за най- бързо прогресиращия изпълнител. Повечето участия на изпълнителя на „Не, мерси“ по баловете са в Слънчев бряг и София, както и едно в Пловдив. Последната песен на Меди се радва на голям интерес и е доста танцувална, което ще помогне да се повиши градусът на доброто настроение сред учениците. 

Колегата му Илиян, който направи ударно завръщане с два тотални хита - „Името ти“, и дуетът му с Андреас - „Един хотел“, също е затрупан от ангажименти по баловете. След като весели завършващите в страната ни, той заминава за Германия, където ще направи няколко незабравими участия пред българската публика там. 

Галена ще пее в ресторанта на мъжа си

По традиция Галена ще забавлява абитуриентите, решили да празнуват в ресторанта на мъжа си в Арбанаси „Калоянова крепост“. От няколко години тя не поема участия на други места. И ако на баловете и тази година ще е така, то за Нова година певицата няма да спази традицията и вместо в Търново ще се изявява на плажа в Пунта Кана. Новината издаде самата тя на почитателите си в социалните мрежи. „Приятели, бързам да ви споделя моите планове за Нова година, за да може да направите вашите и да сме заедно. За първи път от много години няма да пея в Калоянова крепост, а в Пунта Кана, Доминиканската република“, споделя Галена  и допълва, че купонът ще премине под наслов „Най-епичното BG парти на вселената“. В тридневната забава ще се включат и други български звезди - Краси Радков, Тончо Токмакчиев, Deep Zone Projet и DJ Wili Stone и Николет. 

Рени се жали за участия

Рени сериозно е закъсала за участия и кариерата й хич не върви в правилната посока, коментират фенове на фолка в социалните мрежи. Слабите песни, които тя вади, след като се завърна на сцената, станаха причина да няма много участия, но впечатление прави фактът, че в месеца, когато колегите й имат ангажимент почти всеки ден, Рени се жали от наличието само на четири концерта. Те ще бъдат във Велинград, Сливница, Троян и София. Нито едно от тях обаче не е в дискотека, като причината за това по всяка вероятност е, че песните й с днешна дата не са разпознаваеми за завършващите. Припомняме ви, че преди да срещне вече бившия си съпруг Борис Пилософ, от когото има двама синове, Рени имаше блестяща кариера и у нас, и в Сърбия, но замина със семейството си за Израел и заряза всичко, което бе постигнала. След развода тя реши да се завърне, но не намери място в челните редици на фолка. 

Криско и СкандаУ вилнеят в София 

Навръх 24 май изпълнителят Криско, който пее ту рап, ту фолк, ще вилнее в Студентски град. Той ще представи разнообразна програма и ще брои до 12 със завършващите в столицата. В момента Кристиян, както е истинското име на певеца, се радва на успеха на последното си парче „Бяла роза“, което изпълнява заедно с Боро Първи. Само два дни след това на същата сцена в хитов клуб в Студентски град ще се качат и „СкандаУ“. Лъчо и Тото, които се провъзгласиха за Боговете, неведнъж да разкривали, че се чувстват страхотно в тази част на София и с кеф се забавляват с феновете си, които пък не пропускат да засвидетелстват обичта си към тях.