0

Х апките са лесни за приготвяне, но ефектни за замезване. Стават и за всеки ден, но са идеални за парти – независимо дали е обусловено от любов или от повече вино. Наздраве и да ви е вкусно! - пишат от matekitchen.com.

От сирене, бекон и сини сливи Продукти: 150 г сушени сини сливи без костилка; 200 г бекон на ленти; 100 г сирене; Приготвяне: Нарежете сиренето на парченца, а сливите нарежете на половинки по дължина. Във всяка лента бекон сложете парче слива и парче сирене и завийте на рулце. Фиксирайте с клечка за зъби, така че да не се отваря. Наредете рулцата в тавичка и ги запечете на 200 градуса за 20 минути или докато беконът се запече и стане хрупкав по краищата. Поднесете хапките от сирене, бекон и сини сливи топли с червено вино.

Пилешки Продукти: 400 г пилешко филе; 100 г кашкавал; 2 яйца; 1/2 ч.ч. брашно; 1/2 връзка магданоз; 200 мл олио за пържене; сол на вкус; черен пипер на вкус; Приготвяне: Сварете пилешкото филе в подсолена вода, след което го отцедете, охладете и нарежете на хапки с еднаква големина. В купа разбийте яйцата. Добавете настъргания на дребно кашкавал, брашното, черния пипер, солта и нарязания магданоз. Разбъркайте сместа много добре и прехвърлете в нея нарязаното пилешко филе. Разбъркайте, така че хапките да се овалят от всички страни в кашкавалената панировка. Загрейте олио в дълбок съд. С лъжица гребвайте по едно парче пилешко и панировка и изсипвайте в тигана. Пържете пилешките кубчета до златисто. Извадете ги върху кухненска хартия и ги поднесете с пържени картофи и свежа салата.

С бри и босилек Продукти: 1 франзела; 200 г сирене бри; 50 г масло; 1 печена червена чушка; 8 чери домати; 8 листа пресен босилек; Приготвяне: Нарежете франзелата на колелца с дебелина 1,5 см и намажете всяко с масло. Нарежете сиренето и чушката на кубчета и ги смесете със ситно нарязания босилек. От така получената смес сложете върху всяко колелце от франзелата. Наредете ги в намазнена тава и ги поставете в загрята на 180 градуса фурна. Печете, докато сиренето се разтопи и извадете. Подредете хапките в плато и отгоре декорирайте с разполовени чери доматчета и листа от босилек, ако са ви останали.

С пушена сьомга и маслини Продукти: 500 г бутер тесто; 150 г пушена сьомга; 100 г черни маслини, без костилки; 1 яйца; 1/2 лимони; сол на вкус; черен пипер на вкус; Приготвяне: Накъсайте пушената сьомга на малки парченца и я подправете с лимонов сок, сол и черен пипер на вкус. Нарежете маслините на дребно. Разстелете листа бутер тесто и с малка чаша изрежете от него четен брой кръгчета. Върху половината направете по две-три резки с остър нож, тях ще използвате за капачета. Наредете ненарязаните кръгчета бутер тесто в тава, покрита с хартия за печене. Върху тях разпределете от сьомгата, сложете и от маслините и ги покрийте с кръгчетата бутер тесто, на които направихте резки. Притиснете ги съвсем леко. Намажете хапките с разбито яйце и ги изпечете в предварително загрята на 220 градуса фурна за 15 минути.