0

matekitchen.com

Продукти: 1 лист бутер тесто; 100 г пресни боровинки или 200 г сушени; 150 г захар; 100 г счукани орехи; 1 яйце; 70 мл ром;

Приготвяне: Ако ползвате сушени боровинки, ги накиснете предварително в ром, за да се овкусят и да омекнат. Добавете към тях счуканите орехи и захарта.

Разбъркайте добре. Разстелете тестото. Разпределете боровинковата смес равномерно, навийте на руло и го нарежете на колелца с дебелина 1,5-2 см.

Подредете охлювчетата върху хартия за печене, намазана с олио. Намажете ги с разбито яйце и ги сложете в силно загрята фурна за 15-20 минути. Още на matekitchen.com

matekitchen.com

Яйчен пунш с бяло вино и ром

Продукти: 500 мл бяло вино; 60 мл ром; 125 г захар; 1 яйце; 3 жълтъка; 1/2 лимон; индийско орехче за гарниране;

Приготвяне: В купа смесете бялото вино, захарта, жълтъците, цялото яйце и лимоновия сок и разбийте всичко с миксера много добре, до гледка, хомогенна смес.

Прехвърлете сместа в тенджерка или касерола и сложете на слаб огън, като разбивате непрекъснато с бъркалката докато започне да се надига, като внимавате да не кипне. Щом започне да се надига, я дръпнете от огъня, налейте рома и разбъркайте.

Охладете пунша и го поднесете, като ръснете върху всяка чаша малко настъргано индийско орехче. Още на matekitchen.com