0

Ц ИК сменя логото за вота на 11 юли на "Избираш ти". Това става ясно от решение на комисията,с която тя открива процедура за разяснителната кампания за изборите.

ЦИК сменя логото за вота на 11 юли на "Избираш ти". Това става ясно от решение на комисията,с която тя открива процедура за разяснителната кампания за изборите.

Поради кратките срокове отново са предпочели процедурата чрез пряко договаряне, както беше и за обслужването на машините. Именно затова канят на преговори отново фирмата, която изработи клиповете и за вота на 4 април. Стойността на поръчката е 17 000 лева без ДДС.

Тя включва преработка на логото на "Избираш ти", вместо досегашното "Решаваш ти", преработка на статичните банери, както и на 3 кратки 30 - секундни клипа. Те на свой ред трябва да са на теми - гласуване на хората с увреждания, гласуване в условия на COVID-19, машинно гласуване – с детайлни указания. Всеки клип трябва да представя по оригинален, ясен и лесен за възприемане от гражданите, начин съдържанието на темите, придружено с визуализация на съдържанието по отделните теми и жестомимичен превод и текст в титри, музика в бекграунд.