0

- Антонио, вчера излезе вашата нова песен „Не ти ли писна“. Разкажете ни малко повече за нея?

- Много съм щастлив от това, че успях да реализирам този мой нов музикален проект. Ето че след много работа най-накрая видя бял свят. Подготвихме я с голямо желание, малко се забавихме, но това няма да е проблем. Трябваше да бъде самостоятелна песен, но впоследствие решихме да я разчупим с участието на Емрах. Събрахме се всички в студиото и така се получи много готино. Снимките минаха много забавно. "Не ти ли писна" е песен за всички момичета, които сутрин закусват лимони (смее се).

- Във видеото участва Мисис България Мариана Маринова, откога се познавате и лесно ли се сработихте?

- Да, Мариана е позната на всички като Мисис България, но за мен си е моята Мариана. Познаваме се от близо 2 години. Винаги много съм й симпатизирал като жена, а впоследствие и като човек, защото имах възможността да я опозная. Страхотна е и с нея се работи много лесно.

- Ако ви върнем във времето назад, как се роди идеята да градите музикална кариера?

- Казвал съм го и преди. Аз съм бивш спортист, но музиката винаги е била в кръвта ми и е присъствала навсякъде около мен. В един момент поради независещи от мен причини приключих с професионалния спорт. Дадох си малко почивка, избистрих си в главата какво искам да правя и накъде да се развивам. Почувствах се готов и така се впуснах в това приключение. Влязох в голямото семейство на „Пайнер“ и съм щастлив, че хората ме приеха и се радват на музиката ми.

- Върху какво ново работите?

- Работя върху много неща. Аз съм много енергична личност и не обичам да бездействам. Постоянно обсъждаме нови проекти, пробваме нови мелодии и текстове, за да изберем най-доброто. В момента работя паралелно върху 2 нови проекта, не смятам да си давам срокове, защото искам да са изпипани, но същевременно не смятам и да ги бавя. Имам страшно много хъс за работа и идеи.

- Как преминава един ваш ден?

- Всеки ден е различен - зависи от програмата ми. Като цяло съм стриктен и организиран и планирам времето си. Понякога обичам да си мързелувам, да си ровя в телефона, обичам много и да спя, все по-рядко имам време за това (смее се).

- Какво за вас е любовта?

- Музика... а музиката е любов.

- Откъде черпите вдъхновение?

- Буквално от всичко. Различните емоционални състояния ти дават различна муза. В песните ми винаги има нечия история - дали моя или на някой друг, но обикновено са вдъхновение от нещо или някого.

- Ако попаднете на самотен остров, какво бихте взели със себе си?

- Мариана Маринова и слънцезащитен крем.

- Кое е най-забавното нещо, което сте чували за себе си?

- Те не са едно и две неща, а и напоследък започвам да чувам все повече и повече интересни и забавни неща за себе си. Както се казва: “По-добре на хората в устата, отколкото в краката“. Нека говорят, това е знак, че вървим в правилната посока.

- Какво е нещото, което не бихте простили никога?

- Предателството във всичките му форми.

- Коя беше последната книга, която прочетохте?

- "Изкуството да говорим пред другите".

- Какво дете бяхте и за какво мечтаехте?

- Бях послушен вкъщи и палав в училище. И аз като повечето малки момчета си мечтаех да стана полицай. Не бях отличник, но бях много амбициозен и сега продължавам да съм такъв.

- Порасналият Антонио сбъдна ли мечтите от детството си?

- Не всички. Все още нямам голяма къща на брега в Лос Анджелис. Шегувам се, сбъднах много от тях, други тепърва ми предстои да сбъдвам, а, сигурен съм, има такива, за които все още не подозирам. Постоянен съм и вярвам, че ще ми се случат. Все пак човек мечтае, докато е жив.

- Откъде дойде любовта към музиката?

- Няма такава нещо като откъде дойде любовта към музиката. Или се раждаш с нея, или не.

- Ако можехте да бъдете на една сцена с ваш идол, кого бихте избрали?

- Бих избрал най- добрия си приятел, който вече го няма на този свят, но вярвам, че в някой друг живот това ще се случи.

- Спортувате ли и как поддържате форма?

- Да, доколкото мога, се старая. Тренирам във фитнеса поне 4 пъти седмично. И донякъде се опитвам да се храня здравословно, но само донякъде (смее се).

- Кое е първото нещо, което правите сутрин, когато се събудите?

- Мия си зъбите, преглеждам си телефона и пожелавам на любимите ми хора "Добро утро". Това е закон в ежедневието ми.

- А кое е последното нещо, което правите вечер, преди да си легнете?

- Мия си зъбите и обикновено заспивам на телефона. Въпреки че в последно време заспивам и върху някоя книга още на втората страница.

- Какво си пожелавате?

- Здраве за мен и близките ми и за всички хора. Мир и една по-успешна година в професионален план.

Младата фолкзвезда Антонио е роден на 20 август в София. Завършил е образованието си в спортно училище, профил бокс. През 2017 г. става бронзов медалист за Купата на България, а през следващите години получава редица награди в сферата на бокса. Тежка травма е причина да прекъсне спортната си кариера и така младият изпълнител се насочва към друга своя страст - музиката. Антонио е израснал в семейство с музикални традиции и от малък се ориентира към ударните инструменти. Наред с това прави и опити като певец, а от края на 2020 година вече е част от звездния отбор на “Пайнер”.