0

Цигара бюрек с чушки и пастърма

Както казва един приятел на Mate Kitchen, този хрупкав цигара бюрек с чушки и пастърма е по-хубав от рожден ден. Комбинацията от съставки е нетрадиционна, но пък за сметка на това ви превзема още от първата хапка. Отвън е хрупкаво, без да е мазно, а отвътре е сочно от моцарелата и ароматно от затоплената чушка и пастърма. Няма да можете да му се наситите, уверяват от matekitchen.com.

Необходими продукти:

  • 1 пакет къпани кори за баница
  • 200 г моцарела
  • 150 г пастърма
  • 2 зелени чушки сиврия
  • олио за пържене

Начин на приготвяне:

Разстелете къпаните кори за баница и ги сгънете наполовина, после отново наполовина и отново наполовина и ги разрежете, така че да се получат 8 триъгълни парчета като пица. Нарежете на ивици зелената чушка, пастърмата и моцарелата. Вземете едно триъгълно парче кора и в широкия край сложете по няколко ивици моцарела, чушка и пастърма. Прихлупете отстрани и навийте на руло. Острия край потопете във вода, за да залепне и бюрекът да не се отвори по време на пърженето. Навийте по този начин всички триъгълници. От един пакет кори се получават общо 24 рулца. Изпържете така навитите бюреци в сгорещено олио, докато придобият апетитен червен загар. Поднесете ги топли.

Важен детайл е да ползвате чушки сиврия - с тях се получава този свеж и лек вкус, отсичат от matekitchen.com. Пастърмата може да е свинска или телешка, може да ползвате и кайзерован врат. Месото трябва да я нарязано на много тънко, за да се отхапва. В някои от големите търговски вериги се продават специални триъгълни кори за цигара бюрек, но дори и да не намерите от тях, сме ви предложили успешно изпробвана алтернатива.

Още на matekitchen.com