0

Л юбимците на публиката Хилда Казасян, Васил Петров и Теодосий Спасов ще представят "Светът на киното в музика" в над 30 града. Концертите са заедно с Плевенската филхармония под диригентството на Борислав Йоцов, съобщават организаторите. По думите им това е спектакъл, който отваря вход към една друга реалност, едно раздвижващо душата събитие.

В проекта са включени мелодии от знакови заглавия като "Имало едно време в Америка", "Кръстникът", "Убий Бил", "Кабаре", "Флашданс", "Хубава жена", филмите на Чарли Чаплин и много други. На сцената излизат и едни от най-добрите джаз музиканти в България - Живко Петров, Христо Йоцов, Димитър Карамфилов и Михаил Йосифов.

Мултимедията е подготвена специално от Васил Каркеланов, а новите аранжименти са направени от Йоцов. Премиерата ще се състои в Плевен. Датата е 3 февруари, а мястото - зала "Съгласие". Проектът включва над 33 концерта в цялата страна и ще премине през София, Варна, Бургас, Ловеч, Кюстендил, Ямбол, Силистра и т.н.

Приятелството на Хилда с Васил и Теодосий е от дълги години. „От много малки се познаваме с Васил Петров. Била съм на 12-13 г. Татко ни запозна и ние някак веднага се намерихме. Прекарвали сме години наред нощите си заедно, градейки заедно плановете си. Имали сме еднакъв вкус към живота и музиката. Осъмвали сме буквално, слушайки хубава музика, която тогава трудно се намираше в България. Говоря за тази, която ние харесвахме. Щастлива съм, че това приятелство е същото и до ден днешен“, сподели миналата година пред „Телеграф“ изпълнителката.

“Светът на киното в музика” идва като продължения на изключително успешния проект „Да послушаме кино“, включващ едни от най-популярните теми от български филми. Програмата препълни големите сцени в България в 38 града и грабна приза „Кристална лира“ за върхови постижения в областта на българското музикално изкуство.

„Гениалното на музиката е, че умеее по най-бързия начин, буквално като стрела, да сменя състояния, да подчертава и подсилва различни състояния. В този смисъл, всеки път по мое състояние и това, което се случва на сцената, все пак там са най-добрите джазови музиканти и се случват различни неща. Някоя от пиесите ми става любима. Аз толкова внимателно и толкова време вложих в това, точно кои пиеси да избера, че те всички с превърнаха в мои любими“, сподели за предишната си програма Хилда Казасян.