0

Продукти: За бонбоните: 300 г сушени смокини; 150 г суров шамфъстък; За шоколада: 3 с.л. кокосово масло; 2 с.л. какао; 1 с.л. мед; 1/2 ч.л. ванилов екстракт; Приготвяне: За бонбоните сложете смокините и ядките в блендера и ги смелете на висока скорост докато всичко стане на малки парченца и позволява при смачкване да придобие форма. С влажни ръце оформете около 10-12 топчета с еднакъв размер и ги оставете в хладилника за около час. За шоколада съберете в купа съставките за шоколада и ги разбийте добре с вилица или бъркалка. Шоколадът не трябва да има бучки или мехурчета. Извадете топчетата от хладилника и ги натопете наполовина или изцяло в шоколада по желание. Подредете ги в хартия за печене в подходящ съд и ги дръжте в хладилника непосредствено до момента на сервиране. matekitchen.com