0

П ролетта разпалва страстите, всичко около нас се събужда след дългата зима, включително и желанието за флиртове и секс. Оказва се, че топлото време сваля не само всички дрехи, но и задръжки. Пролетта е най-подходящият момент за закачки и любовни ласки. До това заключение са стигнали дори психолозите. Проучване на австралийския психолог Елвис Мунатсва показва, че сексът през пролетта не само е по-приятен, но и много по-пълноценен. Според него пролетта е сезонът на най-силните и сладки оргазми. „Не пропускайте любовните ласки, когато говорим за пролет“, съветва Мунатсва. Усещането за ново начало, което ни дава този сезон, действа възбуждащо както за жените, така и за мъжете. Според учените, участвали в изследването, по-силните усещания от секса се изострят през този сезон, защото тестостеронът при мъжа именно тогава е в своя апогей. Това прави пролетта и най-подходящият сезон за правене на бебета.

Какво провокира това поведение? Промените в климата влияят не само на природата, но и на животните и хората. Слънчевите часове оказват въздействие на организмите и психиката ни, а епифизата започва да произвежда повече серотонин. Серотонинът е основният виновник за прилива на идеи и добро настроение. Хубавото време ни кара не само да свалим дрехите и да се движим повече, но и обостря сетивата ни. Тези процеси стимулират отделянето на повече ендорфини.

Интересен факт. Някои форми на депресия се лекуват именно с повече секс. Използвайте секса през пролетта като хапче за добро настроение. Хормонът окситоцин се отделя в организма ни всеки път, когато правим секс. Благодарение на секрецията им се освобождават ендорфини, известни още като хормони на щастието. Наред с това сексът повишава нивото на допамин. А колкото повече допамин се освобождава, толкова по-позитивни и самоуверени ставаме.

Всички знаем, че през пролетта се увеличава броят на хората, които страдат от алергии. Е, сексът се оказва добър антиалерген. Правенето на любов може да излекува и носната ви секреция. Сексът е естествен антихистамин. Ще ви помогне да се справите с пролетните алергии и адори с астмата. Не губете време, а се насладете на любовта, на експериментите в леглото, на страстите в секса, на красотата на живота.