0

Н овата 2022 г. тепърва започва, а британското кралско семейство вече се готви за изключително важен празник. Това е 40-ият рожден ден на херцогинята на Кеймбридж Кейт Мидълтън, който се пада тази неделя. Миналата година Кейт, както и милиони хора по света, отбеляза рождения си ден в компанията на най-близките си хора. Според британските медии принц Уилям организирал семейно чаено парти в нейна чест. С годините обаче Кейт става все по-важна фигура в британския кралски двор, като поема все повече от задълженията на монархията.

Кралският биограф Кейти Никол разказа в интервю, че херцогинята на Кеймбридж става все по-уверена в работата си, подготвяйки се да стане кралица един ден. „Миналият месец Кейт доказа качествата си, като организира и беше водеща на коледен концерт (в Уестминстърското абатство – б. р.). Тя показа, че взима ролята си насериозно“, казва Никол и добавя, че Катрин все повече й напомня на покойната принцеса Даяна.

2022 г. се очертава като запомняща се и доста натоварена за кралското семейство. Освен 40-годишнината на Кейт, монархията ще отбележи и платинения юбилей на Елизабет II - 70 години от възкачването й на трона. Празненствата ще продължат 4 дни в началото на юни, а Кейт, която един ден ще стане съпруга на крал, ще има основна роля в отбелязването на събитието. През юни също така ще бъде отбелязана и 40-годишнината на принц Уилям, което само ще направи месеца още по-натоварен за нея.

Херцогинята показа качествата си на лидер и на музикант по време на коледния концерт.

 Херцогинята показа качествата си на лидер и на музикант по време на коледния концерт.
metroworldnews.com.br

Годината на Кейт ще продължи да бъде паметна до самия й край, тъй като през есента най-малкото й дете – тригодишният принц Луи, ще тръгне на училище. Той ще учи заедно с брат си и сестра си – принц Джордж и принцеса Шарлот, в частното училище "Томас" в лондонския квартал Батърси. През последните няколко години Кейт се оказа умиротворителят в кралското семейство, разказват роялисти. Херцогинята на Кеймбридж доста често помирява съпруга си Уилям и баща му - престолонаследника принц Чарлз, които имат сложни отношения и често влизат в спор. Благодарение на нея Чарлз успява да прекарва повече време с внуците си. Кейт също така успя да организира приятна Коледа и за отдалечените от семейството Хари и Меган, като прати подаръци за двойката и за децата им. Тя също така изненада приятно етърва си, като прати прекрасни дрехи за новородената й дъщеря Лилибет миналия юни.

Невиждана досега снимка на Кейт като студентка и приятелка на принца Уилям

 Невиждана досега снимка на Кейт като студентка и приятелка на принца Уилям
Артър Едуардс, „Сън“

Кейт Мидълтън безспорно е показала през годините, че е достоен член на кралското семейство. Тя също така многократно е показала безусловната си подкрепа към монархията в най-тежките моменти. През изминалата година принц Хари и Меган нанесоха тежък удар на кралицата с интервютата си. Роялисти обаче отбелязват, че Катрин не е коментирала нито веднъж ситуацията от уважение към Елизабет Втора. Херцогинята на Кеймбридж запази мълчание и след като стана ясно, че етърва й я обвинява в липса на подкрепа по време на живота й в Лондон. Меган също така обвини Кейт, че я е разплакала по време на подготовката на сватбата й с принц Хари. Кейт успя да запази спокойствието и благородството си и след смъртта на принц Филип и за пореден път се оказа една от най-големите опори на кралицата и на цялото семейство.

Кейт Мидълтън почти сигурно е бъдеща кралица на Великобритания, но това далеч не е била мечтата на живота й. Приятел на херцогинята разказа пред в. „Дейли мейл“, че като малка тя е искала спокоен и тих живот. „Всичко, което Катрин някога е искала, е къща с голям двор и много деца и кучета. Никога не се е вълнувала от славата. За нея семейството е изключително важно, а майчинството е създадено за нея“, споделя той.

Само дни преди 40-ия рожден ден на Кейт, фотографът на „Сън“ Артър Едуардс показа невиждана досега снимка на херцогинята на Кеймбридж от студентските й години. Той призна, че тогава е снимал Катрин като част от приятелския кръг на Уилям и дори не я е забелязал. „Първия път, когато я снимах, нямах никаква представа коя е. Уилям беше поканил свои приятели в Сандрингам. Едва сега, когато гледам фотографиите, забелязвам Кейт в приятелския му кръг. Тогава никой не би си представил, че това момиче ще се превърне в бъдеща кралица“, разказа той.

Коледната картичка на Уилям, Кейт и трите им деца

 Коледната картичка на Уилям, Кейт и трите им деца
КЕНСИНГТЪНСКИ ДВОРЕЦ

Музика, градинарство и спорт са сред скритите й таланти

По време на коледния концерт Кейт Мидълтън разкри неподозирания си талант да свири на пиано. Херцогинята е свирила като малка, но въпреки дарбата си, винаги е знаела, че бъдещето й не е в музиката. Нейните таланти обаче се разпростират отвъд това. Кейт е прочута в кралските среди с градинарството си. Преди години тя призна, че е наследила любовта си към растенията от баба си. „Баба ми обичаше градинарството. То винаги е било голяма част от семейството“, каза тя. Херцогинята на Кеймбридж е и един от най-креативните хора в кралското семейство. Освен другите си таланти, Катрин е и много добър фотограф. Тя не крие, че сама е правила някои от снимките на децата си, които са били разпространявани по медиите. Кейт е автор на първата официална снимка на принц Луи и на първата фотография на принц Джордж в училище. Катрин може да се похвали и с атлетизма си. Те е играла тенис, хокей, нетбол и е тренирала висок скок в училище.

Деяна Дулева