0

К ъсите панталонки винаги са били интересно решение за цялостната визия на младите дами. Няма значение дали температурите навън са под или над нулата.

Може би сте виждали на улицата жени, чиято визия много наподобява на икона от модния подиум. И сте се чудили как успяват да изглеждат перфектно в кожените си високи ботуши, палто с елегантна кройка... и къси панталонки. Факт е, че тези момичета имат страхотен стил и го поддържат без усилия. Те съчетават с лекота дънковите или кожените панталонки с едро плетен пуловер или фино и семпло поло. Правилото тук гласи, че ботушите винаги трябва да са над коляното, докато връхната дреха може да е дълго палто или късо до кръста кожено яке. Добрата новина е, че ако навън температурите са минусови, под панталонките може да се сложи много плътен чорапогащник и дори клин.

Зимният аутфит (цялостната визия) включващ късите панталонки, не е последен писък на модата. Реално погледнато, тенденцията започна да се налага през последните няколко години благодарение на няколко икони от модния подиум. Въввсекидневието обаче се оказва, че много дами не могат да се разделят с късите си панталонки дори когато навън е люта зима. Просто защото те ги свързват чрез някаква психологическа нишка с лятото.

Така че, ако и вие обичате да съчетавате други типични за топлото време със зимни артикули, то поне се постарайте да заблестите. Все пак се изисква известна смелост да се противопоставите на виелиците и минусовите температури. Тази модна тенденция е само за много смели и нестандартно мислещи дами, категорични са модните експерти.

Всъщност съчетаването на късите панталонки със зимни артикули като пуловери, плътни ризи, жилетки, кожени якета, палта и какво ли още не, не е чак толкова сложна задача. Оказва се, че ботушите са тези, които задават тона на цялостната визия. През лятото тези панталонки могат да се носят със сандали, балеринки, кецове и какво ли още не. Но през студените месеци е задължително те да се комбинират с високи ботуши – малко под или над коляното.

Когато температурите са ниски, трябва да се избират панталонки от вълна, кожа, дънков плат или велур. Кройките могат да са различни: прави или с басти, с маншет или с ластик в долния край. Но каквито и да са платът и кройката, те винаги трябва да са съчетани с плътен едноцветен чорапогащник или тънък клин.

Модните експерти препоръчват също така да се избират панталонки с висока талия, когато става дума за зимен аутфит. Ако се цели постигането на парти визия, по т.нар. зимни шорти може да има панделки, дискретно показващи се жартиери или небрежно висяща тънка верижка. Тук са допустими и всички блестящи камъни. Дънковите варианти например винаги изглаждат шик, ако се съчетаят с подходящи чизми и пуловер. 

Добре би било обаче да помним, че късите панталонки са забранени за офиса, дори да са съчетани с елегантно сако. Когато става дума за служебни ангажименти, е по-добре да се избере вариант до коляното и блейзър в същия цвят.