0

С ирене и кашкавал в гювеч – на пръв поглед това звучи едва ли не еретично, но определено е изключително вкусно, а и лесно за изпълнение. А от matekitchen.com дават и съвет, че всичко може да се направи и в гювечета и нещата си идват на мястото.

Гювеч с колбас и сирене

Продукти: 2 кренвирша; 2 наденици - пушени или сурови; 100 г бекон; 200 г сирене; 100 г кашкавал; 4 яйца; 2 домата; 100 г кашкавал; 1 с.л. чубрица; 3 глави лук; сол на вкус; Приготвяне: Нарежете лука на дребно и го разпределете на дъното на гювеча или в четири отделни гювечета. Отгоре натрошете сиренето и наредете нарязаните на колелца наденица и кренвирши. Върху тях сложете настъргания кашкавал и го покрийте с парчетата бекон. Поръсете с чубрицата. Обелете доматите, нарежете ги на колелца и завършете с тях подредбата на гювеча. Сложете капака и печете гювеча на 250 градуса за 30-35 минути. Разбийте яйцата в купа. Извадете гювеча от фурната, полейте с разбитите яйца и върнете обратно, колкото яйцата да се стегнат. Питие: Най-добре е тук да се пийне бира – универсално питие, което обединява толкова много различни съставки.