0

К ъсите панталони това лято излязоха от килера и се настаниха на градската сцена. Че са изключително удобна дреха е безспоред факт. Новото е, че сега се носят във всякакви дължини, форми и материи. И че най-после фешън революцията от последните години разруши стигмата за това кой може да си позволи да носи шорти. Чифт панталонки обуха както дългокраки и слаби мацки, така и по-закръглените и това се вижда вече и в модните списания.  

Шортите могат да изглеждат елегантно. Отрязаните джинси на Кая Гербер изглеждат бохемски непретенциозно. Марго Роби в къси кожени панталони и бяла романтична риза.

 Шортите могат да изглеждат елегантно. Отрязаните джинси на Кая Гербер изглеждат бохемски непретенциозно. Марго Роби в къси кожени панталони и бяла романтична риза.
Cosmopolotan, Hello!, Pinterest

Деним

Има толкова много очарователни стилове, от които да избирате това лято. Започваме с късите дънки, както си ги наричаме в България, като най-популярния тренд. Вариантите са доста. Джинсите може да са отрязани с разнищени крачоли, нарязани и с кръпки. Да уточним все пак, че джобовете, които се показват от крачола, вече не са cool. Разбира се, крачолите може да са и с акуратен подгъв за тези, които не си падат по накъсаните джинси. Дължината пък е от супермини почти като долнище на бански костюм, до средата на бедрото, както и до коляното. Може да са разкроени или класически. Това, което ги прави привлекателни, е, че късите дънкови панталони могат да се комбинират както с тениски, с изрязани топове, с елегантни блузи, дантелени ризи и стават за всякакви случаи. В тази визия еклектиката е добре дошла.

Спортни

Спортните шорти обикновено са ушити от  памучно или изкуствено трико, жарсе или някаква друга разтеглива материя. Класическата форма е с къс крачол и характерния кант по него. Тъй като това лято се носят много щампирани материи, спортните шорти са цветни, при това в свежи, ярки цветове. Както и в останалата част от летния гардероб шортите могат да са в яркозелено, жълто или розово. Особен шик ще е, ако изберете материя с метален отблясък. С подобни панталонки може да се пласирате успешно в клуб или дискотека. 

Бермуди

Е, ще трябва пак да си спомним 90-те, когато бермудите бяха връх на върха. Във визията, заета от мъжкия гардероб, елегантните бермуди са с висока талия и басти към колана. Пак по мъжки се носят и с кожен колан. Точно той обаче придобива намек за женственост, ако примерно е тънък или блестящ, или пък гарниран с бляскави детайли. Допълнение към тези панталони  също може да е тишърт. Истински елегантно е обаче, ако бермудите се носят с риза. Понеже под това наименование се разбира панталон до коляното и понеже със сигурност бащата на бермудите са късите цветни „гащи“ от този регион, ако изберете тази визия, може да се насочите и към всякакви материи, както едноцветни, така и с различни щампи – цветя или геометрични фигури. Но ако търсите елегантен, уравновесен външен вид, добавете чифт слънчеви очила и колие с верига. 

От дантела

Търсите нещо сладко и женствено? Ако е така, тогава трябва да опитате с дантелени шорти. Те имат онзи красив акцент, който лесно ще ви накара да изглеждате небрежно-елегантни. Шорти от бяла рязана дантела не са много подходящи за града, но пък ще са ефектни, когато сте на почивка или за уикенда извън града. Разбира се, дантелата може да е и тъмна или в някакъв цвят и в този си вид могат да се носят и в града, естествено не би било особено целесъобразно да ги облечете, ако отивате в офиса, дори и да сте освободени от каноните на протокола.

Кожени

Кожените панталонки със сигурност не стават за носене в жегите. Изключение е случаят, известен като шеговитата сентенция, само че с обратен знак – от жега умри, гъзар бъди. В минималистичната си форма, разбира се, могат и да се носят при по-високи температури, но мястото им е във вечерния тренд. През пролетта се носеха с ботуши и с тренчкот. Сега всички момичета и дами с рокерски уклон ги носят, примерно с истински бял памучен потник. Късите топове са също добър вариант, който младите момичета си харесаха тази година, а кецовете са естественото допълнение към кожените шорти, но и едни сандали с връзки до коляното също ще изглеждат добре.

Къс клин

Добре де, все говорим за 80-те и 90-те години, но какво да се направи като и този, и миналия сезон стилисти и дизайнери обърнаха поглед точно към този период. Да си спомним как изглеждаше Мадона в един от първите си филми Who's that girl. Платинена коса, яркочервено червило, къс черен клин, кожено яке, дантелена блуза и дантелени ръкавици без пръсти. Не ви ли напомня това, което се лансира сега? И така, хит това лято са късите клинове до средата на бедрото. Модният тренд е да се носят с къс изрязан топ и широк блейзър отгоре. И да не забравим сникърсите, които вървят с цялата тази визия.