0

М алките възпитанички на школа „Балет” при ЦПЛР - Общински детски комплекс във Варна, спечелиха сърцата на публиката и журито на XVI международен фестивал на хореографските състави „Петербургская метелица“.

Малките възпитанички на школа „Балет” при ЦПЛР - Общински детски комплекс във Варна, спечелиха сърцата на публиката и журито на XVI международен фестивал на хореографските състави „Петербургская метелица“.

Фестивалът се проведе в Санкт Петербург, Русия, под егидата на администрацията на Петроградски район и по инициатива на творческо обединение „Петроградская сторона”.

Малката Весела Манолова стана лауреат I-ва степен, а освен нея, още няколко варненчета получиха заслужени високи отличия на форума. В раздел „Характерни танци“, изпълненията на децата от школа „Балет“ бяха оценени с диплом за второ място.

В раздел „Класика“ триото Весела Манолова, Елинор Кинчева и Никита Военкина се класираха трети. При съвременните танци Пелин Хасанова бе удостоена с отличието „дипломант III степен“.

На ръководителката на школата, Татяна Костова бе връчено благодарствено писмо за постигнати високи резултати при обучението и работата с деца.

В журито на „Петербургская метелица“ личаха имената на редица изтъкнати специалисти в областта на танцовото изкуство. Сред тях бяха заслужилите артистки на Руската федерация доц. Зара Лянгольф, завеждащ катедрата по хореография на Санктпетербургския държавен институт за култура и изкуство и Олга Горбунова, носител на сребърен знак на ЮНЕСКО за заслуги в областа на хореографията.