0

- Г-це Стефанова, ще представите България на световния престижен форум “Мис Юнивърс” в Южна Корея. Как организационно протича надпреварата и кога ще се реализира?

- По план трябва да бъде през месец юни. За съжаление до момента е бил отлаган три пъти заради скоростното разпространение на вируса. Ще бъда откровена - от една страна, се чувствам несигурна, защото все още няма общи препоръки и график, от друга - се вълнувам, тъй като това е пореден шанс за мен като модел. Личната ми подготовка е на високо ниво, съветвам се с българските организатори. Имам идея за тоалетите, с които ще дефилирам, разбира се, един от тях е традиционна носия. Светът познава нашата история, култура и ценности, това не бива да ме успокоява, а напротив - летвата е вдигната до краен предел. Българските модели не отстъпват по нищо на чужденките, що се отнася до визия и професионализъм. През последните години наблюдавам следването на една изчистена линия, нежно излъчване, но и строго поведение. Близко сме до най-точната рецепта за успех.

- Каква ще бъде каузата ви?

- Домашното насилие. Имам какво да кажа по темата, тъй като съм криминален адвокат и ежедневно се сблъсквам с проблеми, засягащи здравето на човека, било то психическо или физическо. Ще се опитам да подходя по нов и различен начин, склонна съм да работя индивидуално по темата, но и в тандем - за да покажа, че споделянето и подкрепата имат ключова роля.

- Защо избрахте да практикувате зад граница?

- Тук работя само като адвокат. Модата е хоби за мен, но правото - абсолютно умишлено избрана посока. От 11 години живея в Англия, от 2 години фокусът е криминалното право. По-рано съм се занимавала с гражданско. Работя по доста тежки случаи с пребити хора, наранявани, наръгвани от близки или непознати, изнасилени, измамени... В този сектор имат нужда от качествени адвокати. В наказателното право например предмет са сделки или договори - това не е интригуващо за мен. Искам да има смисъл в деня ми - помогнала ли съм, как съм го направила...

- Останаха ли ви звездни приятели у нас, такива, на които можете да разчитате въпреки разстоянието?

- Певицата Джорджия е една от тях, всъщност тя е най-близкият ми приятел. Била е до мен, когато съм имала нужда. Приемам я като сестра.

- Какво се случи с благотворителната ви инициатива - да преподавате английски език на социално слаби деца?

- Аз организирах преподавателите, но никога не съм влизала в ролята на учител. Продължи около година и половина, сега няма сформирана група. Трудно е да се амбицират деца, които изпитват хиляди липси... Каузата е важна за мен, с голяма радост бих реализирала следващ курс, стига да набера достатъчно момчета и момичета, които искат да бъдат обучавани онлайн.

- Имате ли човек до себе си, какъв е той?

- Да. Той е състезател на “Ферари”. Изключително всеотдаен, любящ и грижовен мъж. С него се чувствам жена. Обожавам да го гледам на пистата. В знак на обич облепи цялата си кола с мои снимки. Виждала съм се по телевизията, основният кадър е от първия ми конкурс - „Мис Юнивърс България”.

- Какво у един мъж може да провокира вашето любопитство и интерес?

- Аз обичам бизнес ориентирани мъже - алфа мъжкари. Самата аз притежавам силен характер, няма как да не забележа силното присъствие или работата със замах. Най-важна е взаимната мотивация.

- Какво правите в свободното си време?

- Времето е посветено на дъщеря ми. Обичам да разтоварвам натрупаното напрежение във фитнес залата или с тренировки на открито. Чета кримки, в това число научна литература.

- Само с тренировки ли поддържате фигурата си?

- Предимно, тренирам пет пъти в седмицата. Там си почивам и там зареждам. Храня се здравословно, умея да готвя, и то ястия от различни кътчета на света. Живяла съм в Китай, познавам карибската и мароканската кухня, харесвам западните култури. Скритият ми талант е това - аз съм една перфектна домакиня. Далеч не обикалям СПА центрове и салони за красота, обичам да готвя, чистя и пера, да поддържам къщата си в спретнат вид. Правя това с удоволствие. Не отричам, че е трудно да бъдеш домакиня, майка и бизнес дама - но лавирам, правя всичко възможно.

- Връщайки лентата... Какво дете бяхте?

- Не намирам разлика, винаги съм била отговорна и много сериозна в това, което правех. Дейно дете, държах да се доказвам пред родителите си, след това в училище... Своенравна, знаех, че мога да постигна всичко.

- За какво мечтаехте?

- Да става Мис България. И станах Мисис (смее се). Другата - да бъда адвокат. Сбъднах ги. А сега мечтая за едно по-голямо семейство, искам да имам три деца.

- Какво е мотото ви?

- Следвайте мечтите си, за да се сбъднат.

- Кое е първото нещо, което правите сутрин?

- Взимам телефона си и отговарям на всички спешни съобщения. Не търпя нещо да е отложено във времето, страшно изпълнителна съм, що се отнася до срок и време. Вече е навик.

- А последното вечер?

- Приспивам детето си и медитирам в рамките на 30 минути.

- Каква музика слушате?

- Изключително разнообразна - в колата ми звучи R&B или хаус, у дома - класика или музика за релакс.

- За финал - бихте ли се впуснали в тв предизвикателство като риалити формат например?

-Това ще бъде интригуващо и забавно, няма и да се замисля - отговорът е да. Честно казано, не изпитвам страх, мога да попадна в Къщата на Големия брат и да се опитам да съжителствам с други 20 души, със същия хъс бих се озовала в “Сървайвър” или “Игри на волята” - за да изпробвам възможностите си. Следя форматите и се възхищавам на хората, които разбиват клишетата и допринасят за стойностната рамка на българския шоубизнес.