0

П рекрасната Франсоаз-Атенаис дьо Мортемар, маркиза Монтеспан, фаворитка на Краля Слънце Луи ХІV, дълго време се наслаждавала на неговата любов и покровителство. На фона на тази страст помръкнали всички предишни увлечения на краля, а кротката Луиза дьо ла Виер, любовта на неговата младост, била забравена и отишла в манастир. 

Атенаис имала всичко – власт, титли, пари. Тя народила на краля извънбрачни деца и се радвала на благоразположението му. Навярно би могла да остане завинаги редом до него. Но всички чувства на Луи се изпарили, когато разбрал, докъде е стигнала неговата фаворитка, за да го завоюва. 

Магията за любов може да накара желания обект да се влюби до полуда. Проблемът е какво може да произтече от тази лудост.

 Магията за любов може да накара желания обект да се влюби до полуда. Проблемът е какво може да произтече от тази лудост.
iStock

На гръмкия съдебен процес се разкрило, че красавицата Атенаис е участвала в така наречените черни меси, за да върже краля. На нейната съвест тежали ритуални убийства (макар и извършени от чужди ръце) и поръсване на кралските гозби с прах от крастави жаби, прилепови крилца и други такива. Бившата фаворитка останала жива, но Краля Слънце повече не пожелал да я види. От този момент нататък тя панически се страхувала от смъртта – може би, защото вече била проумяла тежестта на своите грехове. 

Омагьосването е известна практика още в Древността. И оттогава неговите методи не са се изменили кой знае колко. Новото изобретение на човечеството – интернет, не важи. За магията все пак е необходим или косъм, или кръв, или някаква вещ на „обекта”. Много разпространена магия е чрез храна или питие, когато там се объркват основните компоненти – например кръв или пот на човека, от когото се търси взаимност на чувствата. 

Особена сила, както се твърди, притежава магията, направена в гробищна атмосфера. Но и последствията от нея далеч не са безобидни.

„Правя любовна магия”, „Събирам разделени двойки” - обявите, които изпъстрят вестниците и интернет пространството, доказват, че броят мъже и жени, жадуващи да постигнат любовта и страстта на даден човек с помощта на магия, не са намалели. Търсенето предполага предлагането. 

Омагьосването е доходоносна работа за тези, които го владеят. Но ако нямате желание да плащате на „професионалист” или „потомствена знахарка”, може да си купите съответната литература и при строго спазване на инструкциите да направите любовна магия. На пръв поглед изглежда лесно. Но дали е така? И има ли нещо вярно в твърдението, че всяка магия, насочена срещу друг човек, може да рефлектира върху вас негативно, макар и след време? И може ли такова грубо и насилствено въздействие върху човека, каквото е магията, да се използва за негово добро? 

Маркиза Монтеспан имала всичко, докато Кралят Слънце не научил какви магьоснически методи е използвала, за да го направи свой завинаги.

 Маркиза Монтеспан имала всичко, докато Кралят Слънце не научил какви магьоснически методи е използвала, за да го направи свой завинаги.
iStock

Много от опитвалите да спечелят нечие сърце по този начин знаят, че характерът на омагьосаните мъже и жени претърпява рязка промяна, при това не в положителна посока. Омагьосаните обекти губят волята и достойнството си и нямат сили да противоречат с нищо на човека, който ги е подчинил на своята власт. Или пък ги избива на агресия, защото осъзнават, че са напълно зависими. И в двата случая любовта се превръща в лудост, която може да има много лоши последствия. 

Някои смятат, че магията е допустима, ако човекът има намерение да е с „жертвата” до края на живота си, да имат щастливо семейство и винаги да носи отговорност за омагьосания. За съжаление в болшинството от случаите тази магия е предизвикана от отчаяние и поръчителите са от женски пол. Те или искат да си върнат този, който ги е изоставил, или да успокоят накърнената си женска гордост от човека, който откровено ги пренебрегва и не желае да е с тях. А когато „жертвата” допълзи обратно при тях, те рано или късно осъзнават, че не са един за друг и че процедурата по омагьосването е била грешка. Опитите да скъсат с човека, който са „вързали” с магията, не е толкова лесен. Оказва се, че връзките са се превърнали в окови. 

Езотерици предупреждават: ако сте влюбени до полуда в някого, който не ви обръща внимание, не бързайте да му правите магия, за да го привлечете. По силата на въздействието си това е равно на земетресение. Твърди се, че всяка магия, независимо дали е бяла или черна, любовна или друга, води да разрушаване на енергийните структури на човека и може да има бумерангов ефект за този, който я е направил или поръчал. Въпреки това опитите продължават. Някои пришиват буквите на името на желания обект с червен или зелен конец. Това се прави при новолуние, най-добре в петък. Ритуалът изисква смятане и накапване с восък на снимката на „жертвата”.

Сред любовните магии може би най-разпространената е с менструална кръв. Изглежда просто и елементарно. Някои пробват от любопитство, други – от отчаяние. И в двата случая има риск, ако се прави аматьорски. Съвсем не е достатъчно кръвта да се смеси с вино  и хоп – желаният обект се втурва към обятията ти. „Всяка магия с кръв, освен че прави пробив в обекта, оставя и отворена врата в този, който я е правил, а това разбирате докъде води. Има случаи, когато се е налагало да съветвам хора да приложат подобна магия, но обредът е доста сложен и цели това една воля да надвие друга, като това са били случаи на насилие в семейството при невъзможност за друг изход”, гласи експертно мнение в окултен форум. 

Универсални рецепти

Вземете бутилка червено вино (полусухо), една червена роза и една бучка тамян, голяма колкото бобено зърно. В петък в 5 часа започнете да загрявате виното в неметален съд. Докато правите това, изречете с ясен и уверен глас шест пъти точно над съда: „Както се сгрява тоя еликсир, тъй да се сгрее любовта на... (името на вашия избраник, после вашето). След това пуснете във виното тамяна и с тих, но ясен глас изречете три пъти: „Запази нашата любов от слугите и очите на Лилит.” Важно условие за правилното и достатъчно въздействие е да не оставяте виното да кипне или да се запени - сгрява се, само докато видите парата да започне да се отделя. Малко след това го махнете от огъня, изчакайте около 15 минути и го върнете отново в бутилката.

Поставете розата в бутилката като във ваза, но пред икона на Дева Мария. Оставете така да пренощува, а на сутринта вижте: ако розата е свежа, имате право да искате тази любов по този начин, но ако не е свежа, по-добре премислете желанието си да спечелите този човек. Извадете розата от шишето, отчупете един остър трън от стеблото и убодете лявото си кутре отпред на възглавничката, за да потече кръв. Стиснете и изцедете три капки кръв във виното. Избраникът ви трябва да пие от виното - повода и случая избирате вие. Не е проблем и други хора да консумират от виното, тъй като то е програмирано да действа само за един определен човек. Розата и трънчето можете да пазите на скришно място в дома си, но не ги разделяйте. Този метод се препоръчва, ако партньорът ви е под въздействие на черна магия от друг човек, както и на партньори, станали жертва на странично енергийно въздействие.

Нашенска традиция от време оно гласи: „На Еньовден, преди да съмне, набери девисил. Изчакай ден петък. Увий го в нова бяла кърпа ленена или сирмена, с червен конец завържи. Носи таз муска до сърцето 21 дни. После на прах го стрий и с розово масло поръси. Туй нещо можеш в ядене да поръсиш, в пиене да сложиш, на китка цветя да поръсиш - само на любимия да го дадеш.”

Ако не живеете заедно, купете в петък сутрин кутия кибрит, а през нощта след 23 часа запалете клечките една по една, като наричате на всяка от тях: „Както този огън е ярък и светъл, така и любовта ни да е ярка и светла.” А когато запалите последната кибритена клечка, кажете: „Гори, сърце на... (името му), гори негова душа! Огънят ще угасне, но няма да угасне любовта на... (имената на двама ви).

Взима се свещ (не е задължително да е черна) и се запалва. Докато се седи пред свеща, от противоположната й страна се забиват две нови карфици, така че да достигат фитила. При това положение се казва:

Не тези карфици искам да горят,
а сърцето на (името) искам да си върна!
Да няма той/тя ни сън, ни покой,
дорде желанието ми не се изпълни!
Сяда се и се наблюдава как свещта изгаря до карфиците, като през цялото време любимият/любимата се задържа в съзнанието.
!!! ВНИМАНИЕ: Карфиците след това НЕ се докосват! Събират се със салфетка или четка за почистване на трохи или каквото и да е, но да не се докосват!!!