0

В къщи си, имаш няколко часа само за себе си и си по-възбуден от сексактьор. Какво да правиш? Мастурбирай, разбира се!

Независимо дали ще включите сексиграчка, или ще тръгнете по старинния път с пръсти, солоиграта е забавен начин да прекарате времето си сами. Освен това в края си тази игра ще донесе дивиденти и за сексуалните ви партньори.

Проникване

Можете да експериментирате сами и да разберете какво ви кара да се чувствате наистина в екстаз. Секстерапевтът д-р Меган Флеминг разказва, че само така може да откриете дали клиторната стимулация е абсолютно задължителна за кулминацията ви, или може би това е дълбокото проникване. След като знаете отговора, можете да го споделите с партньора си, казва Флеминг, а това да подобри качеството на любовната ви игра. Истината е, че освен това мастурбацията има много ползи за здравето. Честото мастурбиране при жените може да има положителни ефекти върху здравето - както физически, така и психически. Подобрява се например здравето на тазовото дъно, намаляват болките във вулвата, както и цялостното сексуално здраве.

Токсини

Самозадоволяването може да помогне за предотвратяване на цервикални инфекции и инфекции на пикочните пътища. При силна възбуда шийката на матката се разтяга, а с нея и лигавицата й. Това дава възможност на шийката да се промие от бактерии. Според Антъни Сантела от Университета в Сидни и колегата му Спринг Купър самозадоволяването може да предотврати редица заболявания като цистит, диабет и рак на простатата. Според тяхно изследване 94% от мъжете признават, че мастурбират, като процентът при жените е малко по-малък – 85. Учените твърдят, че мастурбацията е нещо, което дори бебетата правят, докато са още в утробата на майките си. Освен това мастурбацията ще намали риска от диабет тип 2, а също така има благоприятен ефект и върху безсънието, тъй като регулира хормоните и освобождава напрежението. Самозадоволяването влияе благоприятно и на силния пол. Като намалява риска от рак на простатата. Проучвания показват, че господата, които редовно правят секс, имат по-нисък процент заболеваемост. Може би това се дължи на освобождаването на токсините от простатната жлеза – този ефект съответно постига и мастурбацията. Самозадоволяването премахва депресията, което се дължи на „щастливите“ хормони ендорфини, които се удвояват при оргазъм. По този начин човек може да подсили и своята имунна система.

Вибратори

Екип от сексолози, ръководен от д-р Дубинская от МЦ „Сидър-Синай“, твърди, че лекарите трябва да започнат да предписват регулярно вибратори на своите пациентки, тъй като медицинските ползи от употребата им при задоволяване са значителни. Освен това екипът се натъква на случаи, в които регулярната употреба на вибраторите подобрява силата на мускулите на тазовото дъно. Друго изследване показва, че съществува връзка между редовното достигане до оргазъм и намаляването на нивата на стрес и подобряването на сексуалното здраве.