0

В сички хора, без изключение, виждат сънища. Някои ги изтриват като с гума още щом отворят очи. Други помнят само най-важното. Трети забелязват и най-малките детайли и ги разказват дълго и напоително. Но при всички има повтарящи се нощни приключения или кошмари, на които си струва да се обърне внимание.

Подсъзнанието ни ражда кошмарите, твърдят специалисти. То изтласква определени теми и явления и ни ги сервира като на екран, за да можем да ги осмислим в свободното си време. Ето кои сънища се прожектират в много глави през нощта.

1. Полет

„Ако летиш, растеш!“ - казват майки и баби на децата си. Всъщност тялото на детето може да реагира на определени промени, свързани с възрастта, като лети насън. Но когато физическото развитие спре, духовният растеж влиза в действие. Защо възрастен мечтае да лети? Това означава желание за свобода, безгрижие и лекота. Погледнете мислено живота си. Уверете се, че правите това, което искате. Работата ви носи ли ви удовлетворение и радост? Наслаждавате ли се на връзката си с партньора си? Ако сте отговорили с отрицателно на поне един въпрос, има причина за безпокойство. Ето защо летите насън - защото не можете да разперите крилата си наяве. Но ако отговорът на всички въпроси е да, летенето означава едно нещо: не ви е трудно да се измъкнете от привидно безнадеждните ситуации.

2. Падане

Ако сте преследвани от сън, в който има падане от високо, изглежда, че дълбоко в себе си вече сте разбрали, че сте направили някаква грешка. Сега това не се осъзнава от ума, но нощните видения подсказват: вървите в грешна посока, насочвате енергията си неправилно. Друг вариант за тълкуване на сън с падане е, че сте обзети от страх от бъдеща грешка или сте много неуверени в себе си. Тук има само един съвет: не издигайте перфекционизма в култ и дайте на себе си и околните правото да грешите, защото и най-ужасната грешка може да бъде коригирана при желание.

3. Пътуване

В сънищата ние често се превръщаме в пътешественици, дори ако това е поход в сравнително познат град. Важно е да се отбележи какъв скитник си, с какви емоции изследваш района. Защо мечтаете да пътувате? Ако насън се заемете да изградите маршрут, да управлявате кола, кораб, самолет, тогава вие сте на кормилото в живота си, контролирайки всички процеси. Това означава, че вие сте лидер, който води другите, и същият човек, който кове собствената си съдба. Но ако сте пътник – нещо като ходещ куфар, тогава сънят подсказва, че ви носи потокът на живота към вашата цел. В този случай вие не сте боец, но винаги получавате това, което искате, особено ако дори насън други хора се грижат за вас и ви защитават.

4. Плач

Плачът насън означава бъдещо разочарование, както казват всички книги за сънища. Но вътрешните сълзи също символизират морално очистване от негативност, освобождаване от душевна болка и тъга. Искате да си тръгнете (и си тръгвате!) от саможертвата, стандартите, наложени от обществото и други ограничения. Но стереотипите няма да ви пуснат просто така, така че трябва да ги извикате. Но ако утешавате някого насън, изтривайки сълзи, в реалния живот ще трябва да поемете проблемите на други хора. Помислете два пъти дали имате нужда от това и дали можете да поемете чуждия товар.

5. Смърт

След сън, в който вашият любим човек или вие умирате, обикновено се събуждате облени в студена пот. Но значението на такава визия не е страх или болест. За да преминете на ново ниво, трябва да изхвърлите всичко старо. Сън, в който някой умира, означава това: смъртта в съня отделя житните зърна от плевелите, подготвяйки за сънуващия реколта от щедри дарове от Вселената. Не се страхувайте да умрете в съня си! Напротив, това е пожелание за дълъг и здрав живот, вървейки напред.

6. Бременност

Има различни тълкувания на сънища, в които хората раждат: ако детето е момиче, може да очаквате чудо, ако е момче – приятна изненада. Но да видите бременност насън, означава да обмислите усилено нова идея или проект. Мислите, които таите, ще донесат печалба в бъдеще. Ако не сте родили насън, бъдете търпеливи: плановете са все още сурови и не трябва с нетърпение да ги превръщате в реалност.

7. Фантазия

Често срещано явление са фантастични сънища с нотка сюрреализъм. Когато видите сънища с участието на странни същества (гноми, елфи, представители на извънземни цивилизации, средновековни монаси или рицари, еднорози и др.), не трябва да се смятате за луди или мечтатели. Такива сънища са типични за хора със здраво въображение, които четат много или обичат филмите. Но понякога по странен начин душата ви показва някои от миналите ви животи, опитвайки се да подчертае определени уроци, които така и не сте научили тогава.

8. Вода

Всъщност всички произлизаме от водата, тя е символ на нашата среда. Колкото по-чиста и прозрачна е водата в съня ви, толкова по-надеждни и предани ще бъдат приятелите и семейството, които ще ви заобикалят.

Кална вода, примесена с мръсотия, е блато, от което просто не можете да излезете. Такъв сън намеква за клюка и лъжи, разпространявани зад гърба ви слухове, които развалят репутацията ви. Време е да установите кой е манипулаторът, който ви вреди с интригите си.

9. Преследване

На кино е лесно – всички преследвания приключват със спокойна сцена, в която на фона на полицейските сирени главните герои стоят и осмислят живота си, наметнати с одеяло. Такива сънища, които оставят неприятен и траен привкус, сигнализират за нерешени проблеми. Отлагайки за утре това, което е най-добре да се направи днес, само ще натрупате кошмари. Напълно възможно е същият убиец с огромен нож от съня ви всъщност да е тримесечен отчет, който не е бил подаден навреме или друг ужас, който ви плаши в реалния живот. Справете се с неприятната отговорност и всичко ще отмине.

10. Екскременти

Да стъпиш в изпражнения насън или да попаднеш в селска тоалетна е отвратително и нелепо. Може да се почувствате като изгнаник или клоун, на когото скоро всички ще обърнат гръб. И тук си струва да си припомним популярната мъдрост, която казва, че изпражненията са източник на доходи (няма да просперирате, ако не затънете до уши и не изплувате от помийната яма). Да, мечтата не е красива, но ви мотивира да получавате ползи, защото, както знаете, парите не миришат.