0

Д жаз концерт с над 1000 свещи с Боби Вълчев и Биг бенд Пловдив отбелязва Деня на Земята.

Уникалното събитие за България ще се проведе на 19 април на открито на хълм Бунарджик (Альоша) от 19 ч. Символично ще се отбележи Денят на Земята, който официално е на 22 април. Входът на събитието, което се осъществява със съдействието на община Пловдив и на Фондация „Пловдив 2019", ще бъде свободен.

Романтика

Концертът ще се проведе в романтична атмосфера с над 1000 свещи, озаряващи музикантите, които изпълняват най-популярните хитове на века с аранжименти, създадени от Боби Вълчев. Гостите на събитието могат да очакват вълнуващ и страстен джаз, изразен чрез топлия тембър на Боби Вълчев и спиращите дъха негови импровизации и сола на пиано и тромпет. Той ще се допълни от виртуозите от Биг бенд Пловдив, създаден през 2000 година с ръководител Николай Гешев, които ще допълнят пространството с магията на джаза. Събитията на свещи стават все по-популярни в цял свят, но до този момент българската публика не е имала възможност да се наслади на такова събитие. Свещите са терапия, която помага на човека да излъчва доброта, която все повече липсва в днешния свят. Вибрацията на пламъците отварят емоционалния ни свят. В синхрон със създадените от Боби Вълчев джазови аранжименти, въздействието на тези високи вибрации ще бъде още по-силно и ще затвори цикъла на духовното прераждане, духовното възвръщане към доброто и обичта – романтиката.

Символика

Датата не е случайна - броени дни преди 22 април - Деня на Земята. Тя е нашият дом, без който животът няма да е толкова пъстър и разноцветен. Нека й попеем, нека спестим ресурси и се върнем към нейното минало, началото, когато е имало само огън и вдъхновение. Целта на събитието е символично - да свържем празника с екологията на нашите емоции – изчистване и фокусиране на любовта ни и да върнем “пламъка” на романтиката и топлото отношение към най-близките, тези, които често пренебрегваме в забързаното ежедневие, както и към корените на дома и родината. Стремежът на Боби Вълчев е събитието да стане традиционно и да се провежда на емблематични исторически места. Той вече създаде такава практика с благотворителни коледни концерти, които вече имаха две издания и подкрепиха благородни каузи, свързани с деца. Тези целенасочени мероприятия са част от плановете му скоро да се завърне с постоянни творчески и работни проекти в България.