0

К ичка Бодурова, Петя Буюклиева, „Джанго Зе“ са звездите, които ще радват музикално народа на Фестивала на рибата и виното в Бургас, а неповторимата Николина Чакърдъкова ще събира всички на хорото.

Предвидено е събитието да се проведе от 7 до 10 септември.

Чорба

Организаторите обещават: „Вкусна морска храна, приготвена на място във фестивалната зона, подбрано вино и пъстра програма“.

В рамките на фестивала ще се състои и традиционният вече конкурс за най-вкусна рибена чорба. За тази надпревара могат да кандидатстват всички заведения и домашни майстори, които вярват, че правят най-добрата рибена чорба в Бургас. Специално жури ще оцени предложенията и ще награди отличената рецепта с приз.

Морски изкушения и много забавления ще посрещнат бургазлии и гостите на града в парк „Приморски“ (до Експоцентър „Флора“). Програмата включва над 200 артисти, кулинарни демонстрации и конкурси, игри, забавление за децата, подбрано вино и вкусни морски деликатеси.

Танци

Още на 7 септември гостите на фестивала ще могат да се насладят на танцова програма, дегустация на български вина и концерт на Самуел Мануелян, Йордан Петков, група „Горещ пясък“. Разбира се, голямата звезда не само на вечерта е невероятната Кичка Бодурова.

Вторият фестивален ден на 8 септември по програма ще бъде открит с мажоретни танци, кулинарна демонстрация на венецуелска кухня. Ще има и концерт на Бургаския духов оркестър, в програмата са Artem & Tatyana Manchos от Украйна, както и „BG дуетът“, а за музикален финал са поканени латино фуриите от Mambo Song от Венецуела. Вечерта ще завърши с лятно кино под открито небе и прожекция на комедията „Бай Иван“.

Шоу

На 9 септември програмата ще бъде открита с куклен театър за най-малките, ще продължи с вкусни кулинарни демонстрации и състезания. Предвидени са концерт на Формация за стари градски песни, Stand Up комеди шоу, концерти на Петя Буюклиева и „Джанго Зе“. Третият фестивален ден също ще завърши отново с лятно кино под звездите.

В неделя, 10 септември, ще се проведе и конкурсът за „Най-вкусна рибена чорба“. Танцови програми, концерти, игри, винени и кулинарни демонстрации ще изпълнят програмата за деня, а вечерта ще завърши с фолклорното шоу на клуб за народни танци „Елбетица“. Големият завършек и на вечерта, и на феста е концертът на Николина Чакърдъкова.

В специално обособената детска зона на Фестивала на рибата и виното ще се погрижат децата да се забавляват с редица игри, състезания и работилници.