0

К ръвта вода не става, е казал народът. Тази прастара поговорка показва, че кръвта ни носи скрита информация през поколенията. Едва в началото на ХХ век австрийският учен Карл Ландщайнер и чешкият лекар Ян Янски установиха, че хората имат различия в свойствата на кръвнитe проби, обособявайки ги в групи. Изучавайки групите, учените обаче са подминали нещо много важно, течността във вените ни носи скрита информация за човека, твърдят езотерици. За много лечители и екстрасенси днес е вън от съмнение, че личността, характерът, здравето и цялото ни бъдеще по някакъв божествен начин са свързани именно с кръвната ни група, а тя е свързана и със зодиите.

Доста интересни хипотези в това отношение излага Масахито Наоми в книгата си: "Вие сте такива, каквато е вашата кръвна група". Той обособява различни типове (като френологичните). Например: I група - ентусиаст, лидер, II - трудолюбив и прилежен, III - творческа личност, и IV - организатор с нестандартно мислене.

В душевен план първата - нулева, е мелодична, втората А - хармонична, В е ритмична, а последната, четвъртата - АВ, се определя като сложна. За всяка от тях са характерни някои вкоренени черти, които предопределят житейския и кармичен път на човека. "Информацията, заложена в плазмата и телцата, се предава от поколение на поколение още от сътворението. Ако знаете коя от четирите кръвни групи сте, ще получите информация за себе си, не по-лоша от лична нумерология или хороскоп", казват метафизиците.

В Западна Европа преди време се появи нова услуга намирането на любим според кръвната група. Хората с нулева се определят като целеустремени, идеалисти, но ревниви, завистливи и освен това натрапчиви любовници. Принадлежащите към А са нестандартни, В - самостоятелни, а АВ - ирационални. Въобще тълкуванието на групите в зависимост от конкретната област са безчет, като те се допълват.

Щастие

Извън всички тълкувания може би йогите са най-точни, казвайки, че човекът е роден, за да бъде щастлив. Неслучайно най-безгрижната кръвна група - нулевата, е и най-древната. Тя е текла във вените още на неандерталците и кроманьонците, а днес определя съзнанието и битието на съвременните бохеми. След сътворението на човека Адам и Ева напуснали райската градина и така се появили втората (А) и трета (В) при представителите на племената, заселили се в Европа и Азия.

Хората с най-древната кръвна група нулева усвояват месото добре.

 Хората с най-древната кръвна група нулева усвояват месото добре.
istock

Накрая от смесването на първите три е дошла четвъртата, най-младата кръвна група - АВ. Тя е най-универсална, принадлежи на богочовеци с безброй таланти, с модерни фобии и характер, менящ настроението си като времето на Еверест. А ето и основното тълкувание на 4-те кръвни групи. Всяка от тях според резус-фактора (положителен или отрицателен) си има и подгрупи, които ще разкрием в следващи издания на Маг Зодиак.

Фиеста безкрай

Представителите на I група (нулева) са вечно щастливи, с най-добре адаптиран темперамент към житейските бури. Тези хора обичат да печелят парите и да ги харчат с размах. Техният девиз - всичко, което лети, се яде, идва от времето на кроманьонците, чиито представители са. Най-древната кръвна група усвоява изключително лесно всяка мръвка и се наслаждава на живота без угризения. Справя се страхотно с контактите и комуникацията. Дълбоко вкорененият оптимизъм кара представителите на нулевата група да вярват, че съдбата винаги е с тях.

Хората с най-древната кръвна група нулева усвояват месото добре.

 Хората с най-древната кръвна група нулева усвояват месото добре.
istock

С напредване на възрастта обаче мнозина от тях губят вродения си оптимизъм. Той се появява отново чак на стари години. Така или иначе те сякаш имат реактивно гориво във вените си и не е за учудване, че от тях стават успешни спортисти, политици и представители на по-творчески професии. Другите подходящи поприща за тях са търговия, право, политика, кино и телевизия. Общественият живот, особено на шумни и публични места, са тяхната вита среда, докато провинцията и самотата ги изпълват със скука и униние. Но са необходими, за да заредят батериите си.

Най-силното оръжие на нулевите е общуването, а най-достойната им черта е, че никога не се крият зад подчинени и шефове. Тяхната приспособимост е за възхищение, но понякога ги превръща в ловки закононарушители. В здравословен план хората с нулева кръвна група страдат често от проблеми с нервите, стомаха и бъбреците. За щастие те са резистентни към инфаркти и имат шанса да живеят поне сто години.

Личен живот. Природата е снабдила 0 с всичко необходимо, за да бъде техният брак успешен и интересен. Стараят се винаги да запазват топли и приятелски отношения с партньора, дори ако възникнат проблеми. Те са спонтанни, могат да решат, че трябва да отидат на театър 10 минути преди започването на спектакъла, или да замислят кратко пътешествие за събота и неделя едва в петък вечер. В интимен план се нуждаят от изненади.

Творци по рождение

Хората от група А притежават най-чувствителния и сантиментален, най-творческия потенциал. За разлика от 0 предпочитат да стоят зад кулисите и да дърпат конците, отколкото да се излагат под светлините на прожекторите. Те съзнателно се стремят да избягват острите ъгли във взаимоотношенията и въпреки това постоянно имат усещането, че лошо се вписват в обкръжението. Оттук идват персоналните оплаквания от рода на "никой не ме разбира".

За да работят нормално, хората с А във вените имат нужда от ред, логика и подход. Ако им се струва, че в работата няма ясно определена система, те ще я създадат. Областите, в които се изисква моментна реакция и гъвкаво мислене, не са за тях. Защото А постоянно нервничи по повод финансите например. Мнозина от тях тръпнат в очакване да натиснат копчето на калкулатора, както и на банкомата. В професионален план те са идеални за съдии, адвокати, дипломати или лекари. Най-силното им оръжие е интуицията. Понякога физическите и психическите им реакции са забавени, поради което те не могат да работят в кризисна обстановка, да играят хaзарт или на борсата.

За сметка на това прекрасно работят в солидни организации и много добре се вписват в служебната йерархия. Защото те действат на принципа - всяка жаба да си знае гьола - предпочитат не да ръководят, а да получат точни инструкции. Което се отнася и за интимния живот. Не са особено сексуални, макар че са готови стриктно да изпълняват задълженията към партньорите си. Така че не само в службата, но и в леглото те имат нужда от шеф, който да им казва коя партия как да свирят.

Организатори

Третата кръвна група - „В“, притежава най-стабилния темперамент. Представителите й са родени организатори, рационални, дисциплинирани и прагматични. Те умеят и обичат да работят с уреди, машини и други сложни системи. И получават истинско удоволствие, когато всичко е в синхрон. Понякога тази педантичност може да граничи с фанатизъм. "Бетите" могат да бъдат наречени и единаци - но не по природа, а поради вътрешното им нежелание да попаднат под влияние на другите. "В" просто не обичат да работят в екип и предпочитат да отговарят само за своите действия.

Хората от тази кръвна група следват пътя на съдбата си, директно атакуват проблемите и може би заради това в очите на околните изглеждат брутални, нетактични и егоцентрични. Зад тази биоенергийна група обаче се крият прозорливи хора, които обичат реда и мразят импровизациите. Следвайки своя ритъм, те приемат без проблеми йерархията, властта, дори повтаряемостта и еднообразието, защото не притежават усет към адаптацията и дипломацията.

В професионален план представителите на третата кръвна група са тесни специалисти, орисани да бъдат успешни в областта на технологията, биологията, фармацията, електрониката, инженерните науки, земеделието, както и във финансите и бизнеса. И в изкуствата, но по-скоро онези, изискващите някаква система - скулптура, балет, живопис. Ако В се занимават с инвестиции, те предпочитат да си имат работа с нещо непреходно и стабилно - например недвижими имоти. Не се доверяват много-много на акции, борсови машинации и криптовалути (изключение прави резус-фактор +).

Иначе са чувствени натури, надеждни приятели и колеги. И в работата, и в личния живот имат доста високи изисквания и към себе си, и към околните. Зад спокойната им натура и невъзмутимо поведение се крие една чувствителна, крехка, сладоледена душа. Могат да ви се сторят хладни, но когато иде реч за любов, техните чувства могат да се развият бурно и неудържимо.

Много дини и таланти

АВ е най-интригуващата кръвна група, защото тя е обeдинила в себе си доста от възможностите, дарбите и талантите на останалите. Тази странна смес обаче избива на горещ темперамент. Нейните притежатели са едновременно сдържани и общителни, скромни и пробивни, замислени и дръзки. Присъщо им е да се занимават със систематизиране като А, упорити са като В и общителни като нулевите. Но многото дини под една мишница естествено създават проблеми, тъй като е много трудно да се избере коя е най-зряла. Оттук и перманентно чувство у Алфабетите за лична и професионална неудовлетвореност, тревога и песимизъм. В този смисъл никак не е случайно, че тази кръвна група сменя местоработата си, както и настроението доста често. За щастие динамичната й контектура процъфтява във всички области - физика, химия, инженерство, агрономство, екологията, медицината.

АВ се отличава и с творчески наклонности. Сложният й натюрел прави от притежателите й прекрасни художници и артисти. Привлича ги всичко неизследвано, непонятно и мистично. Много хора от т. нар. група IV могат да бъдат срещнати сред гадатели, футуролози, визионери, а в нисшата им октава – като клюкарката на квартала. От тях се получават прекрасни религиозни лидери. Според изследванията кръвта върху Торинската плащаница - платното, в което се смята, че е било повито мъртвото тяло на Исус Христос - е именно AB.

Счита се, че Торинската плащаница пази кръвта на Божия син Иисус Христос.

 Счита се, че Торинската плащаница пази кръвта на Божия син Иисус Христос.
etsystatic.com

Потомците на Исус не обичат самотата, а изолацията ги изкарва извън релси. Душевните им рани обаче зарастват удивително бързо. В любовта те могат да бъдат и шампанско, и коктейл "Молотов"! АВ умеят да се настройват към чувствата на партньора и по някакъв свръхестествен начин да ги разбират. Темпераментът на АВ прави живота с тях непредсказуем. От една страна, хората под знака на тази кръвна група, се стремят в дома им всичко да е гладко и спокойно. В същото време обаче смятат, че свободата и известно количество време извън семейството съществено може да освежи и разшири отношенията, което може да стане причина за семеен конфликт.