0

У никални демонстрации със земеделски дрон, който може да извършва прецизни автономни операции на различни терени, ще е част от атракциите по време на земеделския форум, организиран от Асоциация на земеделските производители в България (АЗПБ). Конференцията, която събира над 400 души всяка година, този път няма да се провежда в Златни пясъци, а в най-новия топ спа хотел в Казанлък. Събитието ще събере стотици фермери, министри и водещи бизнесмени в агросектора в средата на февруари, съобщават организаторите.

В двора на хотела ще бъде изграден и агроволтаик – система за съвместно ползване на земеделска земя за производство на земеделски култури и електроенергия.

По традиция присъстващите ще могат да направят и тестдрайв с някоя от любимите марки автомобили на земеделската общност у нас.

Дългоочакваното събитие ще се проведе отново след двегодишна пауза - на 15 и 16 февруари 2023 г. Въпреки това ще бъде дадена възможност на всички желаещи да присъстват и през двата дни на семинарната част на форума, в която ще могат да гледат презентациите на нашите официални гости и лектори, споделят организаторите на земеделската конференция.

Сред основните теми на фокус ще бъдат: зърнени пазари, въглеродно земеделие, актуални мерки за подпомагане, новите предизвикателства пред сектор „Земеделие“ и други.