0

Н ад 20 хил. души гости очакват на международното изложение за храни в Интер Експо център в столицата, до което остават броени дни. То ще се проведе от 9 до 12 ноември. Една от най-харесваните зали е на Месомания, която се организира от Асоциацията на месопреработвателите в България в партньорство с Интер Експо Център.

В изложението ще участват както български, така и чуждестранни компании, сред които производители, вносители и търговци на месо и месни продукти, машини и оборудване, иновационни технологии, адитиви, опаковки и опаковъчни машини, специализирани транспортни средства, индустриални подови и стенни покрития, консумативи и всичко друго, необходимо за месната индустрия и търговия.

Колбаси

Водещи български компании ще представят своите продукти, а посетителите ще имат възможност да дегустират колбаси, шпекови салами, суджуци жарени меса, кренвирши, произведени от Пирин до Дунав.

Организаторите обещават месни деликатеси по стари български рецепти.

Златен медал

Месомания ще предложи на посетителите и участниците разнообразни събития. Конкурсът “Златен медал с диплом” за качествени и оригинални продукти и адитиви, представени от фирми изложители, ще отличи най-заслужилите. Зоната за продажби, традиционно съчетана с много атракции за привличане на потребители и колективното участие на български фирми, също ще допълнят изложбените зали на Интер Експо Център. Възможността за делови контакти с германски фирми от областта на месопреработвателната промишленост е една перфектна възможност за всички фирми, които имат интерес към немския пазар. Полезната делова програма ще бъде обогатена с презентации, дискусии и дегустации, които ще предоставят допълнителни възможности за атрактивно представяне на продукти и услуги.

Булпек

Близо 420 фирми ще участват в изложението, което се смята за най-мащабното в хранително-вкусовия бранш и тази година. Успоредно с Месомания ще се проведат и Светът на млякото, Булпек, Салон на виното, Интерфуд&Дринк и изложението в хорека сектора Сихре.

През изминалите 14 години Салон на виното ежегодно събира на едно място български и чуждестранни винопроизводители и търговци, които предлагат нови марки вина.

15-ото издание на изложението дава заявка, че отново ще вдъхнови посетителите си между 9-12 ноември в Интер Експо Център – София.

Изби

С колективно участие ще се представят редица български изби, които ще покажат най-добрите си партиди. Освен това ще разкажат за местните ни сортове и потенциала за отглеждане на лозя в определени райони на страната.

Желаещите да посетят изложението ще могат да се включат в поредица от дегустации на вина от Южна Африка, които традиционно участват с колективен щанд на изложението, и на марки от Македония, Италия, Франция, Унгария и Македония.

Домакински и професионални ножове

Ножарска фабрика ще представи продуктите си, сред които са домакински, професионални ножове и комплекти от ножове. Фабриката изработва и прибори за хранене – лъжици, вилици, сервизни ножове и комплекти от прибори, сатъри, щипки, дъски за рязане от полиетилен и дърво.