0

Б ум на младите хора, които искат да се занимават с фермерство, отчита британска организация на младите фермери, съобщи Би Би Си.

Много младежи искали да се присъединят към организацията, вдъхновени от шоуто „Фермата на Кларксън“ на бившия водещ на автомобилното шоу Top Gear Джереми Кларксън.

Федерацията на клубовете на младите фермери в Норфолк обяви, че в редиците й се влели 100 нови членове миналата година, а броят на новопостъпилите продължава да се увеличава. По думите на председателя й – Бенджамин Джонсън, шоуто „Фермата на Кларксън“ помогнало земеделието да бъде представено в нова светлина. Федерацията е отворена за членство на всеки желаещ между 10 и 28 години. Групата е формирана през 1944 г. „Смятам, че организацията дава възможност на младежите да се срещат с други млади хора с широк кръгозор“, обяснява един от членовете й 23-годишният г-н Джонсън.

„Фермата на Кларксън“ върви по Amazon Prime, в шоуто Джереми Кларксън обяснява пиковете и спадовете в дейността си като новоизлюпен фермер. Той споделя проблеми като неблагоприятни климатични условия, оскъдна реколта и последствията от COVID-пандемията.