0

П евецът Джъстин Тимбърлейк бе принуден да си признае, че е шофирал пиян, след като бе арестуван миналата седмица в Ню Йорк. Пред сп. „Пийпъл“ той твърди, че бил пил само едно малко в лобито на популярния хотел Sag Harbor.

Версията на арестувалите го полицаи била малко по-различна. Според тях певецът не успявал да задържи колата си в дясната лента, подпрял пътен знак, а когато го задържали, не могъл да стои прав без чужда помощ.

Историята му странно напомня за приключенията на милиардерската наследница Парис Хилтън. Когато я арестуват в Холивуд, тя твърди, че е решила да отскочи да хапне бургери в популярен ресторант. По пътя метнала уж един коктейл „Маргарита“. На забележката на полицаите, че от едно питие няма как да е толкова пияна, че да се свлича на земята, Парис впрегнала целия си чар и обяснила, че метнала питието на гладно и бързо я хванало. Взели ѝ книжката и завели дело. Тя се признава за виновна. Само една седмица по-късно, още преди да излязат резултатите от експертизите, криволичещата кола на Парис била спряна на магистралата в Калифорния. Пак била пияна и този път трябвало да плати глоба от 1500 долара и да лежи 45 дни в затвора. Тя остава 23 дни в затвора Линуд, но когато излиза, почти веднага я хващат отново пияна до козирката и пак зад волана. Този път получава забрана да шофира за неопределено време, три години условно и задължително постъпване в клиника за лечение на влечението ѝ към чашката.

Грешници

Една от любимите пияници на Холивуд безспорно е Линдзи Лоън. Човек трудно може да повярва, че бонбонената блондинка от „Капан за родители” всъщност е закоравял пияница. След серия от арести за шофиране в нетрезво състояние тя получава присъда от 45 дни затвор, която заменя с включването си в програма за борба със зависимости. Слагат ѝ специална гривна, която следи дали пие алкохол. Линдзи решава, че може да излъже гривната, и здраво се налива, след което си спретва гонка с личната си асистентка. Когато полицаите я спират, тя е абсолютно неадекватна, а в колата ѝ откриват солидно количество кокаин. Признава се за виновна, но съдията я праща в затвора. В този момент късметът на Линдзи проработва – той е претъпкан. Прекарва всичко на всичко един ден зад решетките, а останалото наказание е заменено с обществено-полезен труд. Остава трезвена два месеца. Накрая стига до психиатрична клиника. Пускат я след шест месеца заради добро поведение. Линдзи става нов човек и зарязва Холивуд. Заминава със съпруга си за Дубай, където се установява за постоянно. Проблемите с алкохола остават в миналото.

Запис

Тежко и неприятно пиянство има актьорът Мел Гибсън. Той имал навика да шофира, без да се съобразява с правилата на пътя. Разминава му се на няколко пъти до момента, в който е разпространен запис на буйстващия и видимо пиян актьор. „Бях записан незаконно от един от полицаите, който после продаде файла. Те се възползваха от моята известност. Много обикновени хора реагират по същия начин. Аз просто съм известен”, коментира Гибсън в подкаст на „Варайъти“.

Той остава трезвен почти година, когато отново е спрян в Малибу да лети по улиците с над 160 км/ч. Актьорът пробва да избяга, но патрулките го засичат. Отново е разпространен запис, но този път Гибсън бълва антисемитски лозунги. Той се нахвърля на един от полицаите с думите: „Евреите са виновни за всички беди. Като те гледам, ти ми приличаш на евреин. Ти евреин ли си?”. В съда се признава за виновен и получава три години пробация, солена глоба и задължително включване в едногодишна програма за лечение от алкохолизъм.

Курсове

Друга известна звезда също попада зад решетките след полицейска акция срещу нелегалните гонки с коли в Маями. Полицаите успяват да засекат жълто „Ламборгини“, а зад волана се оказва певецът Джъстин Бийбър. Първоначално той бил нахилен до ушите, но изведнъж станал агресивен и започнал да размахва юмруци. Кръвният тест показал, че той е комбинирал алкохол със слонска доза ксанакс и е добавил няколко цигари трева. „Това беше един от най-гадните дни в живота ми, който няма да забравя. Не се гордея със себе си. Бях нещастен и объркан и наранявах хората, които ме обичаха”, казва Бийбър след инцидента. Признава се за виновен, плаща глоба от 50 хиляди долара и минава през курс за овладяване на гнева.

В истински абонат на полицията се превръща актьорът Кийфър Съдърланд. Звездата от сериала „24” имал огромна колекция от глоби до един момент, в който чашата на търпението прелива и след поредната пиянска изцепка той е пратен зад решетките за три месеца. Остава в затвора 48 дни и е освободен за добро поведение.

На косъм от затвора се разминал актьорът Киану Рийвс. Той бил заловен да кара пиян по улиците на Лос Анджелис. Признава се за виновен и го пускат. След инцидента Рийвс никога не е хващан пил. Той дори се отказва от шофирането и ползва градския транспорт.

И ако пиянските изцепки по правило се случват вечер и нощем, случаят със звездата от „Трансформърс“ Шая Лебьоф е по-различен. Той бил арестуван в осем часа сутринта в Лос Анджелис, след като изпуснал ляв завой и колата му се обърнала. Пробата показала, че е мъртвопиян.

Шампион

Най-лошото момче безспорно е Робърт Дауни Джуниър. Хващат го пиян и надрусан и го затварят за година. Буквално на следващия ден след излизането си от пандиза той здраво се почерпва отново и го хващат пиян и надрусан зад волана. В колата откриват кокаин, хероин, алкохол и зареден пистолет. Следват още година и половина зад решетките.